Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 17, 2013

Uriah Heep

De band gaat inmiddels zo lang mee dat de baromzet voor een groot deel werd bereikt met het schenken van kruidenthee. Het aantal mensen dat nog niet geboren was toen de band was opgericht was te tellen op de vingers van één hand. Mijn vriendin is van 1973 en hoorde bij die 5 mensen.

Maar rocken kunnen de leden van Uriah Heep (opgericht in 1969) nog steeds! Nieuweling Davey Rimmer was zeer succesvol in het niet navolgen van de eerder dit jaar overleden Trevor Bolder maar toonde zich een waardig opvolger van de veel te vroeg overleden 'Spider from Mars'.

De strakke beats en het speelplezier van Russell Gilbrook leidden de band mede naar een niveau waar menig uit twintigers bestaande band een puntje kan zuigen en toetsenist Phil Lanzon toonde zich weer uiterst betrouwbaar.

Bernie Shaw was verrassend goed bij stem en had zelfs tijdens de soundcheck tijd voor zijn fans. Mick Box speelde als vanouds met zijn gitaar en met het publiek en merkte op dat het voelde alsof hij niet in een voor hen nieuwe zaal stond te spelen maar gewoon gezellig voor een grote groep vrienden.
En inderdaad: maar weinigen in De Melkweg op 10 december jongstleden hadden Uriah Heep nog nooit zien spelen en tientallen hadden de oude rockers al meer dan 100 keer van dichtbij meegemaakt. Wie ooit een live optreden van de makers van het allereerste Heavy Metal nummer ooit (Free 'n Easy) heeft bijgewoond weet waarom. Een klein album met foto's die ter plekke met mijn mobieltje werden gemaakt vindt u hier http://www.flickr.com/photos/terrebel/sets/72157638772901433/ maar ook hier https://www.facebook.com/terrence.weijnschenk/media_set?set=a.10151921670018163.1073741839.606138162&type=1
Hier is mijn eigen interpretatie van hun geliefde hit 'Lady in Black', opgenomen tijdens een gitaarles een paar jaar geleden. Een buurvrouw met backing vocals en de gitaarleraar op eh...percussie.

7 opmerkingen:

 1. Filmpje van een paar jaar geleden roept herinneringen op. Daar gaat mijn stem naar uit, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te zien kan je heel veel aan jou overlaten...als man.
  Genoten van je filmreeks en muziek. Maar het reclamefilmpje bracht me een lach en die is helemaal voor jou...prachtig!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het rammelt lekker voort.
  En dan is het ineens afgelopen. Zoals een lied op zijn mooist is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh, waar is de tijd gebleven? In 1969 is Uriah Heep opgericht én zijn Lefla en ik getrouwd. 69: année érotique hé *wink, big smile*.
  Bedankt voor dit stukje nostalgie lieve Terrebel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja rocken kunnen ze nog wel. Ik kroop al rond tijdens het jaar van oprichten. Nee, ik liep ook al, want daar was ik erg snel mee zo schijnt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi dat tweede filmpje ! :-) Uriah Heep ken ik via mijn oudere broer ! Die was gek van die groep en zo kende en leerde ik die muziek kennen ! Mijn neef is er door naar mijn muziek te luisteren er ook gek van ! zo draid de Heep cirkel door ! Hij is ook heel goed bevriend met ken hensley , ge weet wel ! Hoe heette zijn eerste solo alweer ? "Proud words on a dusty shelf" of zoiets ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Uriah Heep lag vroeger niet héél erg in mijn belangstelling al weet ik wel dat ze enkele stevige hits hadden.Maar er waren in de tijd zóveel goede muziekkanten en groepen dat het ondoenlijk was alles te volgen, er moesten keuzes gemaakt worden;-)
  Je hebt zelf een lekker stem, ik doe het niét na zo'n stuk te zingen.Het op de gitaar spelen zou me vroeger misschien nog wel gelukt zijn maar dat gitaar spelen liep juist op dat zingen stuk,als je alleen "slag gitaar" kunt spelen is dat wel héél saai zonder zang;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht