Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 11, 2013

Wat zijn uw favoriete applicaties?

Altijd leuk, kostuumonderdelen bij elkaar zoeken, onderhandelen over nieuwe opdrachten, de eigen administratie bijwerken en die van een stichting bijhouden. Dat deed ik vandaag. En hoewel ik meer had kunnen (en misschien wel moeten) doen laat ik het daar bij want een geplande borrel voor vanavond ging niet door. En dat geeft mij de tijd om even niets te doen...;-)

Ik mag graag gemakzuchtig zijn en mede daarom ben ik blij met de applicatie Google Photo's. Terwijl ik nauwelijks wat hoef te doen worden de foto's van mijn mobieltje overgezet naar mijn pagina bij Google. Met Evernote hoef ik mij geen zorgen meer te maken dat ik aantekeningen kwijt raak; als ik dingen opschrijf op mijn mobieltje kan ik die vrijwel direct teruglezen op de laptop. Of waar dan ook waar een internetverbinding beschikbaar is want het staat automatisch allemaal in de 'cloud'. Ik hou ook van een potje schaken. Graag live aan een tafeltje maar anders ook via het internet. Met de mobiele applicatie Chess Time schaak ik met een paar mensen. Het leuke is dat er geen druk op zit want je mag rustig drie dagen nadenken over een tegenzet. 

Voor het bijhouden van weetjes maak ik gebruik van ondermeer de appjes 'Pulse' en 'Flipboard' en bezoek ik websites als http://www.worldometers.info/nl/. Voor gekke cadeautjes voor mensen die eigenlijk alles al hebben kwam ik laatst terecht bij http://www.ditiswatjezoekt.nl/ Voor niet al te veel geld kun je iets leuks, grappigs, nuttigs bestellen. Ik luister graag muziek via de gratis online dienst Blip.fm en mijn favoriete sociale media applicatie is Hootsuite waar ik onder meer mijn Twitter en mijn Facebook accounts mee beheer. Als ik al online speel dan is dat het verslavende Bejeweled Blitz en de teksten in mijn mobieltje tik ik in met het 'zelflerende' adaptxt. Boeken lezen op de mobiel doe ik met Aldiko en moet wil ik in korte tijd een lang stuk tekst doornemen dan doe ik dat met Fast Reader op de mobiel of Zap Reader op de computer.

Wat zijn uw favoriete computerprogramma's of mobiele apps?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Kees Brusse

7 opmerkingen:

 1. Geweldig, ik ben weer helemaal bij met alle appjes - ditjes en datjes
  zonder te flippen ;) Knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik speur online wel eens wat om te kijken of er wat smurfigs is. Maar dat is slechts af en toe.

  Verder ben ik niet zo`n koper, ik ben blij met wat ik heb, en vul veel tijd met de NPO.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik liever het Nederlandse woord 'toepassing'. Een even ruim begrip als 'application'. Tussen 1985 en 2000 heb ik er zelf een aantal gemaakt met Pascal en later Delphi voor DOS en Windows.

  In alle jaren vond ik de werkbladtoepassing het handigst. Eerst Lotus en daarna via Excell naar Calc van OpenOffice. Opvallend is dat na Lotus versie 2 uit 1988 er vrijwel geen formules bij zijn gekomen en de veranderingen meer in de cosmetica zaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, ik heb die helemaal niet lieve Terrebel. Ik hou het bij mijn fototoestel, de computer en PS en natuurlijk ook op het simpelweg bloggen... is dat genoeg?
  Maar jij hebt blijkbaar plezier aan al die speeltjes hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kom dan wel even bij je staan om Kees Brusse te gedenken want van apps heb ik "de ballen verstand"!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Peter J.19:23

  Ben sinds anderhalf jaar Wordfeud verslaafde. Lekker scrabbelen de hele dag, zo gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kees brusse overleden, daar vertel je me wat nieuws. Dat wist ik nog niet. Die appjes. Meestal is het gewoon whatsapp. 1 x per dag fb. Als ik dat al haal. En die site.. daar wil ik je voor bedanken, die kende ik nog niet.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht