Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, augustus 15, 2013

Systeem

Via Sargasso.nl las ik een stukje van het Rathenauer Instituut over schaliegasboringen: http://sargasso.nl/tegengas/  Omdat ik het eens was met de inhoud plaatste ik het stukje door op Facebook waar een vriend van mij de discussie met mij aanging. Hij wees mij op een ander stuk waarin wordt opgeroepen kritisch te zijn op de kritiek naar het winnen van schaliegas (Bent u er nog? Knap!). Dat stuk (http://skeptoid.com/episodes/4275) is geschreven door een individu dat een gevangenisstraf boven het hoofd hangt van 29 maanden vanwege het verduisteren van miljoenen dollars. Maar blijkbaar is deze man betrouwbaarder dan een wetenschappelijk instituut vol met ...eh... wetenschappers. Maar een goed beargumenteerde discussie stel ik altijd op prijs! Dat is dan ook de reden dat ik zelden genuanceerd doe en vaak sarcastisch...;-) Leuke reacties hoor, 'Vind ik ook', 'Helemaal mee eens' en 'Zeer herkenbaar' maar ik leer graag en ben daarom niet tegen tegenspraak. Maar wel goed beargumenteerd graag. En niet te vaak natuurlijk...;-)

Natuurlijk is televisie-kijken leuker dan je te laten informeren over schaliegas. Bovendien was er gisteren voetbal op TV en een film met Jean Claude van Damme! Van het voetbal heb ik de uitslagen gelezen als verkiezingsuitslagen en met mijn zoon keek ik Timecop. En zonder hem ook nog Timecop 2. Tussendoor las ik een half dozijn rapporten over schaliegas. Zowel van voor- als tegenstanders van de manier van energiewinning die 'fracking' wordt genoemd. Conclusie: wij hoeven ons geen zorgen te maken want het gaat bijna nooit mis 'en trouwens, andere vormen van energiewinning kunnen óók aardbevingen veroorzaken!' wist men nog ter geruststelling te melden. Interessant dat het 'bijna nooit' mis gaat want zei men dat ook niet van kernenergie? Komt u er maar in met Tsjernobyl en Fukushima!

Gisteren schreef ik een paar nieuwe verhaaltjes voor aankomende verhalenbundels en hoorde ik dat de auditie van afgelopen maandag voor mij gunstig is verlopen: ik heb de rol in een reclamespotje!

Eergisteren was het weer tijd om stukjes in te leveren voor de Amsterdamse opiniesite Amsterdam Centraal (http://www.amsterdamcentraal.nl/archief/2013/08/14/helft-ambtenaren-overbodig) en voor de lokale Bewonerskrant. Dus even de stukjes geschreven en opgestuurd. Echt heel veel geld levert het mij niet op (om precies te zijn nul euro en nul cent) maar ja, gelukkig is het leven in Nederland sinds het eerste kabinet Balkenende niet duurder geworden...

Het is duurder geworden om een huis te huren in Nederland en dankzij een nieuw wetje mogen woningcorporaties ook de komende jaren de huren met meer dan de inflatie verhogen. Voor veel mensen is het nu al niet meer te betalen maar gelukkig is er huursubsidie. Om die tegemoetkoming te kunnen uitbetalen heeft de overheid duizenden mensen in dienst. Die allemaal een salaris krijgen. Al met al kost het verhogen van de huurprijzen meer geld dan het in totaal oplevert dus waarom het systeem in stand wordt gehouden is mij een raadsel. Is er een meelezende econoom die mij in eenvoudige bewoordingen kan uitleggen waarom hier sprake is van een handig systeem?

7 opmerkingen:

 1. Ik ben een bescheiden "huishoud econoompje" , daar kunnen ze niets mee op het binnenhof want bij mij is 1 + 1 nog gewoon 2 !
  Leuk dat je weer een nieuwe rol hebt ,we zien je t.z.t dan wel langsgaan op TV;-)
  "Bijna geen kans" is bij de jackpot van de staatsloterij best wel betrouwbaar, dát klopt voor de meeste mensen áltijd, maar of dat óók zo betrouwbaar is bij schaliegas is dan weer een ander verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Televisie kijk ik zelden bewust. Maar over schaliegas, wat is er op tegen als alternatief voor de ruwe olie... Energie is schaars, en de wereld helpen we toch wel naar de filistijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag even geen grote reactie van mijn kant hoor. Het is al wat later, drukke dag achter de rug. Dus ik neem je verhaal vandaag voor lief.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is ook net waar je interesse ligt en wat je gemoedstoestand is, wil je bepaalde informatie tot je nemen.

  En hoe minder men weet hoe gelukkiger men is, denk ik wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het winnen van schaliegas is gewoon schadelijk voor milieu en voor de mens die meestal dichtbij de winning woont. Er is ene goede docu gemaakt over dit onderwerp. Ik ben iig tegen. De mens hoeft niet heel de aarde uit te putten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De zon gaat elke dag voor niets op en aan onze kust blijft het regelmatig waaien.
  Mag ik daarom voor zonne- en windenergie kiezen. Goedkoop en veilig en bijna altijd voorhanden.

  Jammer genoeg heb ik verder weinig verstand van energie en val ik zelf op dor mijn luiheid.

  Vrolijke Vakantie groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Over schaliegas werd ik al eerder geïnformeerd in heel interessante reportages. Ik begrijp niet dat ze dit nog verder kunnen exploiteren, meer nog dat er ook in Nederland over gedacht wordt het ook te gaan doen terwijl men de schadelijke gevolgen kent...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht