Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juli 04, 2013

Dom

Met een collega had ik van werkdag gewisseld en dus was ik onverwacht een dagje vrij. Heb dus fijn een stapel strijkgoed kunnen wegwerken, buurvrouw Angélique op visite kunnen ontvangen, een reünie kunnen organiseren, van een etentje kunnen genieten met andere vrijwilligers en de prullenbak schoongemaakt...Naar het schijnt zijn dat klusjes die normaliter door de vrouwelijke helft van een stel worden gedaan maar bij ons is dat anders.

Naar het schijnt is de Tour de France weer van start gegaan. Bij sommige wedkantoren kun je nu wedden welke wielrenners geen doping hebben gebruikt...Natuurlijk is het razend knap om wekenlang veel en hard te fietsen maar voor mij is de lol er een beetje af. Zo is voor velen Lance Armstrong nog steeds een held. Ja, hij heeft kanker overwonnen en een stichting opgezet die andere kankerpatiënten helpt. Maar het geld voor die stichting heeft hij bij elkaar gekregen met liegen, bedriegen, drugs gebruiken en oplichten. Van mij hoefde hij zijn gele truien niet in te leveren want hij bewees dat hij van alle dopinggebruikers (en dat zijn er nog al wat in de Tour!) de beste en de snelste was.

Maar toch...stelt u zich voor dat een inbreker zich moet verantwoorden voor de rechter. Inbreken mag niet dus hij moet eigenlijk de cel in maar ter verdediging zegt hij: 'Ja, ik heb iets gedaan wat volgens de wet niet mag maar vorige week heb ik nog een oud vrouwtje helpen oversteken en mijn zoon zit op scouting en mijn vrouw rijdt in een Prius.' Zou de rechter dan zeggen: 'Nou, dan bent u een goed mens en hoeft u niet naar de gevangenis.'? Ik denk van niet. En wat denkt u?

Denkt u dat het goed is als de diverse overheden zeggen: 'Goed, wij hebben jarenlang moedwillig burgerrechten geschonden en daar jarenlang over gelogen maar vorige maand hebben we nog een miljoen dollar gegeven aan een weeshuis in Mali!' Persoonlijk vind ik dat schenden van burgerrechten vrij crimineel.

Is er inderdaad meer criminaliteit dan 'vroeger'? Nou, nee, niet echt. Maar hoe komt het dan dat wij ons minder veilig voelen dan dertig jaar geleden? Heel simpel: mensen lezen liever roddelbladen dan geschiedenisboeken en kijken liever naar misdaadprogramma's dan naar statistieken. Uit recent onderzoek blijkt dat mensen hun eigen buurt veiliger vinden dan de rest van het land. In hetzelfde onderzoek (Uitgevoerd onder 1000 lezers van maandblad Quest) komt naar voren dat mensen vinden dat er bijvoorbeeld meer fietsendiefstallen plaatsvinden dan tien jaar geleden maar geven tegelijkertijd aan dat hen dat zelf minder vaak overkomt. Vreemd genoeg gaven drie respondenten aan niet alleen bang te zijn om vermoord te worden maar dat hen dat zelfs was overkomen...

Voor mij is één conclusie uit het rapport duidelijk: verrassend veel mensen zijn gewoon ontzettend dom.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Douglas Engelbart

4 opmerkingen:

 1. liegen, bedriegen, drugs gebruiken en oplichten. Ik moest even teruglezen of je het nou over de politiek had of over wielrennen. Maar dat van die drugs is moeilijker te bewijzen bij politici. De prullenbak schoonmaken doe ik ook regelmatig. Dus daar kan het niet aan liggen.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me lastig om drie keer dood te gaan. Witteboordencriminaliteit zou gewoon veel zwaarder gestraft moeten worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is het echt verrassend dat zo veel mensen dom zijn lieve Terrebel? Ze zijn het altijd al geweest en zullen dat in de toekomst wellicht blijven, ondanks al die mogelijkheden tot geestelijke verrijking die onze tegenwoordige maatschappij hen biedt.. Zo niet jij hé? Daar ben ik van overtuigd als ik je steeds weer interessante logjes lees!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat het allemaal de schuld is van zowel SBS als RTL, met hun kijkcijfergeilheid hebben ze tevens het onveiligheidsgevoel opgesmurft.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht