Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 26, 2013

Rondloopt

Vandaag deed ik het rustig aan: was wegvouwen, foto's toevoegen aan mijn werkgerelateerde Facebook-pagina, vloer vegen en dergelijke. Gisteren hadden wij het iets drukker met bioscoopbezoek (The Grandmaster) en eerder op de dag met diverse (Twitter-)vrienden aanwezig zijn op de 'March Against Monsanto'.
('Die handdoeken?', vraagt u zich af. Welnu: gisteren was het ook Towelday)
Dat ging om het feit dat tegenwoordig zo veel voedsel 'vergiftigd' is door genetische manipulatie dat het bijna onmogelijk is om nog natuurlijke produkten te krijgen. Aardig detail: tijdens de demonstratie deed een hotdog-kraam goede zaken. Maar het waren vast geen aktievoerders die hun honger stilden met een niet-biologisch stuk varkensvlees op een niet-biologisch broodje en dat wegspoelden met een niet-biologisch blikje cola...

Omdat ik donderdagmorgen niet hoefde te werken ging ik bij een vriend op de koffie. De dag ervoor had ik mijn administratie bijgewerkt, de was gestreken en opgeborgen, de badkamer geboend en de tuinvijver schoongemaakt. Tot mijn verrassing bleken daar geen drie maar vier vissen in rond te zwemmen! Blijkbaar had van de drie vissen die wij vorig jaar hadden er tóch eentje de winter overleefd terwijl er eentje was gegrepen door een kat (waarom vinden mensen katten eigenlijk zo leuk terwijl het gewoon wilde beesten zijn die vogels doodbijten, vijvervissen eten, hun haren overal achterlaten en kotsen op de keukenvloer?) en een ander op gegeven moment ondersteboven dreef.

Vrijdag weer even de spieren opgewarmd met aquajoggen dat blijkbaar ook onder mannen steeds populairder wordt want behalve zo'n dertig vrouwen waren er dit maal maar liefst 7 mannen!
's Avonds trakteerde mijn vriendin mij op een etentje en ik haar op een Roaring Twenties-feestje. Ik had mij met opzet niet geschoren want ik wist dat er een heuse barbier zijn kunsten zou vertonen.

Voor de dames (en heren natuurlijk!) die hun partner eens willen verwennen: geef hem een fijne ouderwetse scheerbeurt cadeau! De meesterbarbier in kwestie heeft een zaak in Haarlem maar reist heel Europa door en zet zijn kappersstoel neer op feesten en festivals.

Ja, er worden nog veel leuke dingen gedaan in de wereld en dat geeft hoop.

De Nanopatch, de Super Bulb en Contour Trenching; allemaal hoopgevende projecten die het leven wat aangenamer kunnen maken en zelfs de planeet kunnen helpen redden! Maar waarom zijn die projecten dan nog niet uitgevoerd behalve om uit te proberen op kleine schaal? Heel eenvoudig eigenlijk: een minister die toevallig ook mede-eigenaar is van een waterpijpleiding bedrijf zal andere vormen van irrigatie niet aanmoedigen. Een fabriekant van vaccinatienaalden zal een goedkopere methode waarbij een pleister werkzame stoffen onder de huid inbrengt desnoods met geweld tegenhouden en producenten van lampen zullen geen lamp willen maken die goedkoop kan worden geproduceerd en jaren langer meegaat dan de huidige generatie lampen. Daar verdienen zij gewoon te weinig aan.

Ofwel: de wereld verbetert met de daling van het aantal egoïsten dat er op rondloopt.

6 opmerkingen:

 1. Ik zou het nog sterker willen zeggen, de wereld verbetert met het verminderen van het aantal mensen wat er rondloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjoerd heeft wel een punt. Ik heb alleen nog geen lijstje gemaakt ;-) Deed jij op donderdag geen werk... owh... wacht.. ik ook niet.. ;-0 Geen commentaar dus

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoewel je aangeeft een rustiger weekend te hebben gehad, heb ik toch de indruk dat het weer overvol stak met niet alleen leuke, maar ook nódige dingen, zoals de demonstratie tegen Monsanto, waar ook ik volledig achter sta.
  Ik zag enkele tijd terug een aantal meester-barbiers in de Wereld draait door opdraven, ben jij door één van hen geschoren?
  OT: bedankt voor je wens, we zijn met een valies minder en een wat dikkere portemonnee terug gekomen! En ik hoop dat het volgend weekend voor jullie in Amsterdam ook zo zal zijn lieve Terrebel...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn Henk scheert zich al minstens 40 jaar niet ,en dat wil hij liefst zo houden,komt dus géén barbier aan te pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De wereld zou er inderdaad een stuk beter uitzien moesten er wat minder egoïsten op rondlopen... maar tot die categorie behoor jij zeker niet lieve Terrebel!
  Fijne dag nog jongen, hopelijk oogt die even mooi als gisteren, dit is genieten hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Katten zijn gewoon leuke beeste. Net zo als vissen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht