Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 22, 2013

Manipuleren


Sinds kort is er weer een stukje van mijn hand te vinden op de Amsterdamse opiniesite Amsterdam Centraal.

Vrijdag mochten wij weer lekker aquajoggen en ik begin te merken dat mijn nieuwe heup dat erg prettig vindt! Zoon's biologische moeder vond het erg prettig dat wij haar zaterdag even bezochten en zei uit te kijken naar haar verhuizing naar een minder strenge instelling. Wie denkt dat gevangenissen er een streng regime op na houden zou eens moeten kijken bij psychiatrische instituten. Daarna vertrokken wij naar Breda voor de verjaardag van een goede vriend en zag ik daar bovendien een vriendin die ik twee jaar niet gezien had. Maar het leken maar een paar maanden. Tijd was ook een terugkerend (...) thema in de film 'Oblivion' (met ondermeer Tom Cruise en Morgan Freeman) die wij gisteravond zagen.

De tijd stond even stil voor de deelnemers aan de marathon van Boston en vanavond mag ik even praten over het onderwerp 'Tijd'.

Na de aanslagen in Boston die aan drie mensen het leven kostten durven mensen niet meer naar die stad te reizen. Maar bang voor voedseltekort zijn wij westerlingen niet. En dat terwijl er 35.000 mensen per dag sterven van de honger. Toch een begrijpelijk sentiment want terrorisme is eng en mensen worden zó gegrepen door die angst dat ook reizen naar andere steden massaal worden geannuleerd; meteen durven veel minder mensen in een vliegtuig te stappen!

Twee dagen later was er een explosie in een mestfabriek in de buurt van Waco, Texas waarbij 12 doden vielen te betreuren. Maar denkt u dat vluchten naar Texas worden geannuleerd uit angst voor meer ontploffingen? Niet dus. En dat terwijl ongeplande ontploffingen vele malen vaker voorkomen dan explosies die bedoeld zijn om mensen te doden. Bovendien: 90 FBI-agenten hielden een klopjacht op de daders van de aanslagen in Boston maar hoeveel agenten doen er onderzoek naar nalatigheid bij die fabrieks-ontploffing? Welgeteld nul.

Natuurlijk was het weer feest voor de complotdenkers die vermoeden dat de Amerikaanse overheid zelf achter de aanslagen zit. Of anders is het wel de Bilderberg-groep. Of waren het toch aliens? Hoe dan ook: voor de slachtoffers maakt het niet uit. Maar voor de nabestaanden en getuigen blijkbaar wél want angst voor terrorisme is vele malen hardnekkiger dan angst voor de dood.

Het echte gevaar van terrorisme is niet gelegen in het aantal doden bij aanslagen maar in het aanjagen van angst. Want angst maakt mensen onredelijk en onredelijke mensen zijn zeer eenvoudig te manipuleren.

4 opmerkingen:

 1. En wat vindt je dan van de sluiting van scholen vandaag in Leiden voor een bedreiging... Angst regeert, zelfs hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga ook diep langs de linkse kant , maar geen haar op mijn hoofd denkt zulke lafhartige en misdadige ideeën met laffe aanslagen te uiten ! Ik houd het op verbaal ! En als ik eens tegen een te rechtse gepeupel aanvaar is dat mijn probleem !
  Ik heb nog veel vragen over je blog heer Terrence !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoor het ook weleens als ik op vakantie ga. Ik ben er niet bang voor. Het kan ook hier op de hoek van de straat gebeuren als ik oversteek. Ik zie het wel gebeuren. Dat waco. Daar was toch ook jaren geleden die sekte die zich opgesloten.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je slotzin is weer to-the-point! Ten andere, heel dit log is dat alweer lieve Terrebel.
  Blij dat je heup aquajoggen prettig vind en ook dat de rest van het weekend met dat bezoek en zo héél bevredigend was...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht