Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, februari 04, 2013

Wijnliefhebber


Vandaag zitten m'n zoon en ik verkouden thuis en gisteren hadden wij een etentje met vrienden. Het was erg lekker en vooral het toetje was erg vullend. Zodoende gaf de weegschaal vanmorgen een hogere waarde aan dan vorige week om dezelfde tijd. Wij proberen weliswaar te letten op wat wij eten en wat meer te bewegen maar ja, soms wil je ook gewoon lekker eten. Maar of wij ook verslaafd zijn?

Mensen als Lance Armstrong, Nelissen en Rasmussen zijn vooral verslaafd aan winnen en aandacht en daarom zoeken zij hun toevlucht tot doping. Dat dat moreel onjuist is en slecht voor het lijf maakt niet uit. Als het supergrote ego maar gevoed wordt. Dat door hun gedrag de Tour de France meer een Tour de Farce wordt, daar staan de heren geen moment bij stil. Zij moesten per sé winnen en dan is alles geoorloofd. Door die instelling raakten deze wielrenners ook nog'ns verslaafd aan liegen.

'Ik ben niet verslaafd maar kan gewoon niet zonder', was ooit een uitspraak, voorbehouden aan alcoholisten en sigaretrokers. Tegenwoordig gaat die uitspraak ook op voor mensen die twee uren per dag doorbrengen op sociale media. Er zijn zelfs mensen verslaafd aan chocola eten en aan lipgloss!

Gek genoeg noemen mensen die dagelijks drie uren besteden aan TV-kijken zich niet verslaafd maar 'gemiddelde Nederlander'.

Zoals mensen iemand die dagelijks tien biertjes drinkt een alcoholverslaafde noemen en zelf 'maar twee flessen wijn per dag' drinken: eentje overdag en eentje bij het eten en soms nog eentje 's avonds' en daarom zichzelf niet verslaafd noemen maar een wijnliefhebber.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Cecil Womack

6 opmerkingen:

 1. Mateloos is vaak matenloos...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er moet dan iets mis zijn met die weegschaal. Immer eten doe je altijd wel. Of het moet zijn dat de dag ervoor een banaan erbij zat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben niet verslaafd maar doe het voor de economie.... had je die al gehoord?


  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aha, ik ben een wijnliefhebber. Alleen drink ik niet overdag, en met drie flessen achter de kiezen ben ik volgens mij dood. trouwens de twee haal ik ook niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja, wat is verslaafd he.
  Als het problematisch wordt, en ongezond.
  En drie uur tv kijken kan volgens mij best wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mensen als Lance Armstrong, Nelissen en Rasmussen worden nu verworpen als slechte mensen, maar ik heb nog nooit een mens ontmoet die niet liegt, of ergens aan verslaafd is.
  De hele wielerwereld doet zo'n beetje aan doping zo blijkt. Ik vind Armstrong hoe dan ook een enorm goed sportman.
  Neem de doping weg van alle sporters, en nog steeds zal de winnaar winnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht