Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, februari 03, 2013

Dood

Een etentje met m'n schoonvader en diens vrouw, het tegen het lijf lopen op de markt van een geliefde oudtante, een twintigtal LP's overdragen aan een liefhebber, een avondje borrelen met m'n vriendin, een filmpje kijken met m'n zoon, ontdekken dat aquajoggen prettig is voor mijn lijf, kunnen eten wat en wanneer ik wil...ja, ik ben een tevreden mens!

Verreweg de meeste terroristische aanslagen worden gevoed door onvrede. Mensen met een gevulde maag zijn vaker tevreden. Anders gezegd: met de bestrijding van armoede zou men ook terrorisme bestrijden. Simpel, niet?

Ware het niet dat je met de verkoop van raketwerpers meer verdient dan met de verkoop van brood. Ziedaar de kern van het probleem.

Zie hier ook meteen de reden waarom de overheid alcohol niet wil verbieden.

Alcohol is vele malen gevaarlijker en geeft meer dan een week per jaar overlast. En waarom is er geen meldpunt Griepoverlast? Al die mensen die lopen te hoesten en proesten in het openbaar vervoer en onschuldigen aansteken met hun verwerpelijk gedrag! Elk jaar sterven zo 4000 onschuldige burgers. Alleen al in Nederland! En in tegenstelling tot de door GroenLinks zelfbedachte vuurwerkcijfers is dat een feit. Toevallig.

Als het hen echt te doen is om verbieden wat gevaarlijk is, laat GroenLinks dan een verbod instellen op leven want echt iedereen die dat doet gaat dood.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ed Koch en Herman Verbeek

6 opmerkingen:

 1. Je hebt gelijk! Al ben ik wel voor het (knal) vuurwerk verbod van Groen Links! En geluk en tevredenheid zit in de kleine dingen. Veel mensen vergeten dat wel eens. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alcohol is de pest in andermans lichaam...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alcohol zal nooit verboden worden. Want daar wordt natuurlijk veel te veel geld op verdient door middel van belastingen. Als dat griepmeldpunt erkomt... dan hoor ik dan hier graag.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, als je die cijfers zo leest!
  Ach, er vallen dagelijks slachtoffers, we mogen best blij zijn als we hier morgen weer net zo zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Terroristen hebben meestal een goed gevulde buik. Dit in tegenstelling van hen die ze zeggen te vertegenwoordigen. Het terrorisme in Zuid Oost Azië en Afrika is minder groot dan in het Midden Oosten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Ware het niet dat je met de verkoop van raketwerpers meer verdient dan met de verkoop van brood. Ziedaar de kern van het probleem."
  Daar heb je de kern van alles wat om ons heel gebeurt geraakt lieve Terrebel!
  En ik hoop zo dat jij altijd, je hele leven lang, een tevreden mens mag zijn...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht