Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 20, 2013

Reaktiepaneel


Het eten was lekker woensdag en op de wandelroute zagen wij interessante lichtobjecten.
Donderdagmorgen vergaderde ik met een aantal leden van een stichting waar ik aan verbonden ben en vrijdagmorgen schreef ik een artikel dat eerdaags zal verschijnen in de Bewonerskrant en wellicht ook op Amsterdam Centraal, de opinie-website. Donderdagavond aten wij bij de moeder van mijn vriendin en vrijdagmiddag spraken wij met het behandelteam van de moeder van m'n zoon. Intussen mocht mijn eigen moeder een paar dagen thuis zijn voordat zij zal worden geopereerd.
 Voer eendjes, geen oorlog
De boodschap: kijk nooit achter je!

Zaterdag was ik met m'n vriendin en mijn drie kinderen naar de vesting van Naarden, ofwel Het Vestingmuseum. Reuze interessant om te ontdekken hoe men een paar honderd jaar geleden al Nederland verdedigde en dat de manier van verdedigen in nauwelijks gewijzigde vorm doorging tot de eerste gevechtsvliegtuigen hun opwachting maakten!
Zaterdagavond zaten wij gezellig aan de kaasfondue, gevolgd door een potje Yahtzee.

Vandaag lunchten wij bij sneleetrestaurant 'De Gouden Bogen' en namen wat lekkers mee voor m'n moeder.
Ze zijn te koop! Mijn oude originele Viking Noren, maatje 36. In de originele doos. Wie wil?De zusjes van m'n zoon zijn inmiddels opgehaald en zo dadelijk brengen wij m'n moeder naar het ziekenhuis. Wel onderweg oppassen voor de sneeuw...

In het ziekenhuis wijzen grote borden erop dat het bezoekers, patiënten en personeel verboden is alcohol of drugs te gebruiken. Een beetje vreemd wel want elke patiënt daar krijgt dagelijks drugs en inmiddels zijn zelfs artsen ervan overtuigd dat alcohol de meest vernietigende harddrug is van allemaal en dat de zinsnede 'alcohol en drugs' eigenlijk moet zijn 'alcohol en andere drugs'.

Met goedkeuring van de behandelend arts slikken patiënten allerlei drugs. Op voorstaan van een arts die voor een operatie zijn handen niet wast in onschuld maar met alcohol! Psychiatrisch patiënten, waaronder dementerende bejaarden, worden in ziekenhuizen platgespoten zodat het verplegend personeel een rustige nacht heeft maar waag het eens een jointje te roken omdat je gespannen bent voor een naderende operatie! Dan ben je opeens een drugsgebruiker...

Als u deze gang van zaken begrijpt mag u die mij uitleggen in het reaktiepaneel.

8 opmerkingen:

 1. Op deze witte zondag heb ik geen zin in een debat over alcohol en drug. Ik complimenteer je alleen met deze mooie reeks foto's en wens je moeder een snel herstel toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. uit ervaring weet ik dat dokters een grote risicogroep zijn wat betreft drugs en alcoholmisbruik.
  Wens je moeder een spoedig herstel van me toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit hier lekker aan een slaapmutsje. Dus ik ga zeker met jou geen discussie aan over een neutje. Maar ik kan je wel vertellen dat je serie foto's overweldigend zijn. En je noren zijn me net iets te klein voor mezelf. En voor Yaron nog te klein.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, het leven zit merkwaardig in elkaar, wat buiten niet mag binnen dan sowieso ook niet, me dunkt! Maar evengoed, wat een gezelligheid toch weer he!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn gebuur die oncoloog is rookt als een ketter !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er is wat weggevallen. Wat mist is '...die niet is voorgeschreven' Zodra je een receptje voor medicinale marihuana op zak hebt, lijkt me het roken ervan geen probleem meer.

  Ik las vanavond net het hoofdstuk over 'Afzette Rije' voor uit de Koning van Katoren. Over medicijnen, drugs dus. En het betalen per woord voor het verkrijgen van dat medicijn. Hoe actueel.
  Dat sneeuwkonijn tegen de boom is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach, het toverwoord is "maat houden" (oke, dat zijn twee woorden) geen maat kan houden moet niet aan drugs,alcohol of snoep beginnen, zelfs seks kan een verslaving worden.
  Je hebt wél een aantal heel mooie foto's gemaakt én het druk gehad met de familiebanden zie ik.
  Beterschap voor je moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem15:34

  Mooie foto's.

  Geloof zelden een dokter!

  Die sneeuw-en lichtjesfoto vind ik erg mooi.

  De avond fondu en gezellig een spelletje doen is zalig he?

  Hartelijke groeten van Zilvertje.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!