Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, januari 22, 2013

Meldpunt Gladde Plekken

De operatie van m'n moeder is helaas mislukt en ook de artsen weten het even niet meer. Morgen gaan wij praten met de dienstdoende chirurg. Nóg een bypass-operatie vindt men te riskant dus dat is geen optie meer. Voor iemand die altijd zo actief was als m'n moeder is vooral het steeds maar weer moeten afwachten vreselijk om te doen. Gelukkig kan zij nog genieten van de kleine dingen des levens. Zoals het langzaam leegeten van een klein zakje chips...

Ook genoot mams van een bezoekje van drie van haar kleinkinderen, afgelopen zondag waarmee een heerlijk weekend werd afgesloten. Maandag bracht ik een bezoek aan de Mensendieck-therapeut en aan de artsenpraktijk voor de wekelijkse anti-allergieprik.

Vanmorgen had ik een vriendin op de thee en daarna gingen mijn vriendin en ik een uurtje baantjes trekken in een lokaal zwembad. Gewoon, even rustig aan zonder iets te moeten...Intussen zijn de onderhandelingen gestart betreffende een tijdelijke part time baan en ben ik verder gegaan aan m'n boek. Terwijl ook het huishouden niet wordt vergeten.

Zoonlief gaat intussen door met goed zijn best doen op school en kwam thuis met ondermeer een 7 voor Frans en - ook tot zijn eigen consternatie - een 9 voor Duits! De Ferman is geen talenwonder dus deze uitkomst mag bijzonder worden genoemd.

De boodschap van vandaag is dus: bijna niets is onmogelijk. Jammer dat de overheid daar anders over denkt...

De inkt van de campagneposters met de boodschap 'Grijp niet in' is nog niet droog of de overheid start de campagne 'Moed is goed'. Althans, hier en daar zag ik er een poster van. Mij lijkt het nogal verwarrend want de burger krijgt zo een dubbel signaal: 'Ben je getuige van een geweldsincident dan moet je ingrijpen maar mag je niet ingrijpen.'

Bij tegenstrijdige opdrachten is een mens net als een computer: hij doet helemaal niets meer of hij slaat op tilt en doet van alles tegelijk.

Beide ongewenste situaties.

Gladde plekken door bevriezing zijn ook ongewenst. Elk jaar weer zijn er honderden ongelukken en ervaren burgers veel overlast. Onlangs zijn er zelfs weer mensen door gladheid overleden! Waarom vegen burgers en bedrijven niet gewoon hun eigen stoep schoon? Moet daar geen wet voor komen?

Wat de vraag doet rijzen: waarom komt GroenLinks niet met een Meldpunt Gladde Plekken?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ellen Blazer

5 opmerkingen:

 1. Naar mijn weten wat er vroeger een plicht om je stoep te vegen. Ondertussen hoeft dat niet meer maar blijf je wel aansprakelijk als er iets gebeurd. Maar ja, je weet mensen nemen hun verantwoordelijkheid niet. De buren doen het niet, dus waarom zouden zij wel doen. Hier in de binnenstad hoef ik het niet te doen, maar op mijn werk wel. En dat is 20 meter stoep. En ik doe het met een lachend gezicht schoonmaken. Voor uw veiligheid (en minder rotzooi in de winkel :-))

  Trouwens vervelend van je moeder... doet me meteen bedenken dat ik de kaart nog niet verstuurd heb. Ik hoop er morgen aan te denken om er één te kopen.. En dan nog versturen.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ai, dat is minder goed nieuws voor je moeder lieve Terrebel! Ik hoop zo voor jullie dat er vooralsnog toch nog een oplossing uit de bus komt zodat ze weer volop actief kan zijn...
  Maar wel goed nieuws van je zoon: wens hem een dikke proficiat van mij, wil je?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei da's minder goed nieuws lees ik; maar ze kunnen heel veel tegenwoordig !
  Meldpunt gladde plekken ... :-)

  En een dikke proficiat voor zeun !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte voor je mams Ter!
  En gladde plekken? Als we allemaal een beetje vegen op de stoepjes zullen er weinig gladde plekken zijn denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk ben je niet over zo'n gladde plek uitgegleden lieve Terrebel want er staat nog geen nieuw log... Fijne dag nog en nog eens veel sterkte aan je moeder gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht