Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 24, 2012

Cadeautje


Nog steeds zijn er mensen die een hekel hebben aan 'buitenlanders omdat zij onze baantjes inpikken en bovendien allemaal werkloos zijn!' Die mensen heten 'PVV-stemmers' en ik heb voor hen de perfecte oplossing: ga naar het land van herkomst van 'die gemene buitenlanders' en pik hún baantjes in! Dát zal ze leren!

Dus ga 14 uren per dag in een naaiatelier zitten voor een tientje per dag, kruip op handen en knieën over een vuilnisbelt op zoek naar verkoopbaar afval of werk 16 uren per dag op het land in de hoop dat je genoeg verdient om je kinderen eten te kunnen geven. Ik zeg: doen!

Bovendien stijgt dan het gemiddeld IQ van de Nederlandse burger.

Tsja, niet alles is om te lachen, deze dagen.

Gelukkig doen wij dat wel op het Carnivale festival in Groningen. Ik sta bij de tent van De Sterke Man bezoekers uit te lachen. Bijvoorbeeld wanneer die vragen: 'Meneer, bent u altijd zo klein?' en ik bijvoorbeeld antwoord: 'Nee hoor, het is een act.' En men verbaasd uitroept: 'Oh, wat knap!'

Om er knap uit te zien geeft men ook deze kerst behoorlijk wat geld uit aan kleding en zalfjes.

Vroegere vorstinnen die zich baadden in ezelinnenmelk en daarmee dachten er jonger uit te zien, lachen wij uit. U weet wel: diezelfde 'wij' die voor €20 een potje slakkenslijm kopen via een Teleshopwinkel omdat 'wij' denken er daarmee jonger uit te zien.

Vrouwen die zich onzeker voelen over hun uiterlijk geven zo'n 400% meer uit aan verzorgingsprodukten dan zelfverzekerde dames. Of dan dames die het geen moer interesseert wat anderen van hun uiterlijk denken. Afgaande op de foto's van modellen in 'de bladen' en in advertenties worden massaal zalfjes gekocht die 'een hydraterende werking' hebben, 'jojoba-extract bevatten' of ons haar 'voeden met zijdezachte zandkorrels uit de woestijn van 1001 nacht'.

Die laatste omschrijving heb ik verzonnen maar zou zo maar onder een shampoo-reclame kunnen staan. Jammer dat veel vrouwen niet beseffen dat het model in het blad haar egaal glimmende huid niet te danken heeft aan het produkt dat zij aanprijst maar aan Photoshop.

Vandaag genoten wij van een familie-etentje bij m'n moeder thuis en gewoon dat gevoel van samenzijn is op zich al een prachtig cadeautje.


7 opmerkingen:

 1. ik heb niet veel hoop op dat het IQ van de gemiddelde Belg en NL zal verhogen ivm vreemdelingen enzo.

  geniet van het samenzijn met familie en vrienden. Dit ga ik nu ook doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahaha, alleen voor de act. Straks moeten we nog jaloers worden op kleine mannen, die pikken alle grappige baantjes in ;-) Fijne dagen.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als al die PVV stemmers nu eens zouden vertrekken. Dat ruimt lekker op... Ik wens je een paar fijne dagen en "let the force be with you".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach er zijn nét zo goed nog steeds mensen die ontkennen dat er flinke fouten gemaakt zijn bij het immigratiebeleid en dat er óók misbruik gemaakt werd en wordt uit eigenbelang aan beide kanten.
  Inderdaad ,dat zijn geen leuke dingen ,allebei niet maar kerstmis is het feest van de bezinning dus wie weet !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk act hadden jullie! Je hebt je dus goed geamuseerd op dat festival denk ik...
  En ik ben welhaast zeker dat je dit ook deed op het leuke familiefeest!
  Nu even niet aan het wereldleed denken lieve Terrebel maar gewoon genieten van de feestelijke dagen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja, je moet eens zien hoe dat PVV volk tekeer gaat als je een tweet van hun opperhoofd weerlegt!
  haha, maar het leverde me wel twee kerstboomfoto`s op!

  Ja, humor is persoonlijk, dat heb ik dan ook wel weer gemerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ja, je moet eens zien hoe dat PVV volk tekeer gaat als je een tweet van hun opperhoofd weerlegt!
  haha, maar het leverde me wel twee kerstboomfoto`s op!

  Ja, humor is persoonlijk, dat heb ik dan ook wel weer gemerkt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht