Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, oktober 02, 2012

Mensheid


Mijn voorstel: €300 voor 4 uren entertainmentwerk. Tegenvoorstel klant: €250 voor 6 uren. Tsja, is dat nu onderhandelen?

Een lastig onderdeel van het entertainer zijn is dat mensen denken dat je't allemaal voor de lol doet. Natuurlijk vind ik het leuk om te doen maar dat wil niet zeggen dat ik geen huur hoef te betalen of niet af en toe beleg op m'n brood wil.

Toch zijn er opdrachtgevers die vinden dat je best van 9 uur 's avonds tot 5 uur 's nachts kunt werken zonder eten of drinken, zonder pauze en zelfs zonder reiskosten. In een ander land.

Bovenstaand voorbeeld is helaas niet verzonnen maar gelukkig ook geen alledaags verschijnsel. Maar het blijft jammer hoeveel mensen blijkbaar denken dat acteurs en entertainers geen rekeningen hoeven te betalen.

Gelukkig is lachen gratis en dat doe ik dagelijks. Bijvoorbeeld op Twitter via @DeReactiegraaf die vandaag met een juweeltje kwam. In een krantenartikel werd het Anne Frankhuis genoemd en in een reactie beklaagde iemand zich erover dat dat niet rolstoelvriendelijk is... Tsja, wat kun je verwachten van een 15-jarig Joods meisje met een Duits paspoort? Had zij moeten weten dat 65 jaar later mensen de trap op zouden gaan in haar schuilwoning en zich met rolstoel en al langs een boekenkast zouden proberen te wurmen?

En vooruit: omdat ik in de stemming ben nog even een plaatje dat ik vond op Facebook en dat aantoont hoe dom wij eigenlijk zijn als mensheid.


9 opmerkingen:

 1. Tja, sommige mensen denken dat anderen van de wind kunnen leven...
  Maareuhm Terr: Jij bent meer waard dan je denkt!
  ( Hmm... was dat laatste ook niet een titel van een goed boek?? ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Brood en spelen was het ooit. Tja, en dan nog die 21%. Maar 41,66 euro per uur is een normaal slaven loon. Je kan er van leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is inderdaad zo. Van een ander vind men dat het allemaal gratis moet zijn, van zichzelf denken ze dat het goed betaald moet wezen. En dat is in je sector niet anders! Toch zou wat jij doet dubbel en dik vergoed moeten worden want jij maakt de mens blij!
  Bedankt voor de fijne grap als uitsmijter... knap gevonden lieve Terrebel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik sprak gister een werkgever die openlijk aan het vertellen was op versoepeling van het ontslagrecht. Haar personeel stond er gewoon bij. Wel met open mond.
  Ik kom het zelf ook vaak tegen. Mensen denken/hopen dat ik voor 3 euro per uur wel een een web app voor ze maak. No way.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik werk ook niet voor een appel en een ei ! Ook jij moet er aan houden.
  Jij moet van deze leven , het is niet als bij ons ! Niet afdingen jongen het is toch zes uur werk !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Natúúrlijk moet de tijd dat je aan het werk bent betaald worden en natúúrlijk moet je een pauze hebben als je 8 uur achter elkaar werkt (al doe ik het altijd zónder pauze omdat ik net zo lekker bezig ben )vervoer moet ik zelf betalen en dat is niet gek ,dat moeten heel véél mensen zelf bekostigen (maar je zou het natuurlijk in jij prijs kunnen calculeren )
  Voor eten moet ik óók al zelf zorgen maar veel bedrijven heben een kantine waar betaalbaar etenswaren verkocht worden.
  Dat je zou moeten betalen vind ik dus niet gek maar je moet wél de tijd krijgen om te eten !
  Drinken is altijd aanwezig maar daar maak in nooit gebruik van ,ik drink alleen water overdag en koffie drink ik liever thuis !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mensen willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.
  Zo is het altijd geweest, en helaas, zo zal het blijven.

  Gelukkig zijn er CAO`s, anders kwam er niks geen goeds van.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mensen willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.
  Zo is het altijd geweest, en helaas, zo zal het blijven.

  Gelukkig zijn er CAO`s, anders kwam er niks geen goeds van.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had een tegenvoorstel gedaan. 150 euro voor 10 uur werk.... en dan onderin het voorstel dat druk en schrijffouten natuurlijk niet bindend zijn. ;-)Dat plaatje is hillarisch...

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht