Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, oktober 04, 2012

Mooi idee toch?

Vandaag op pad geweest met m'n moeder (naar het ziekenhuis) en langs diverse winkels geweest voor een kostuum om aanstaande zondag te dragen. Verder kasten gekregen om m'n zolder wat netter te maken en nog zo wat dingetjes gedaan. Straks een afscheidsetentje voor een vriendin die gaat emigreren.

Vandaag is het 4 oktober. Dat betekent dat het niet alleen dierendag is maar ook de verjaardag van m'n oudste dochter. Vandaag 12 jaar geleden is zij geboren. In het kader daarvan hier een paar redelijk recente foto's waar zij opstaat. De meeste ervan zijn genomen op onze vakantie in Frankrijk, afgelopen zomer.

Naar het schijnt een lekkere vakantie, niet? :-)

Naar het schijnt zijn ziekenhuizen in Nederland zo'n 40 procent van alle kosten kwijt aan overhead. Aan zaken dus die niet direct te maken hebben met het verzorgen van patiënten. 40 Procent is dus voor onderhoud van het pand, water, electra en verlichting en kopieerkosten en dergelijke. Als je't mij vraagt is dat nogal veel: bijna de helft van de uitgaven heeft dus niets met gezondheidszorg te maken.

Als de kosten van de buraucratie worden teruggedrongen kan de premie die de burger betaalt met zeker 200 euro per jaar worden verlaagd. En vele Nederlanders hebben schulden terwijl anderen miljonair zijn. Of zelfs miljardair. Als al die superrijken een paar procent van hun inkomsten wilden delen zou dan iedereen schuldenvrij zijn? Mooi idee toch?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Herbert Lom

7 opmerkingen:


 1. Van harte gefeliciteerd met je dochter!
  Wat een prachtige dochter heb je! Maarja, met een knappe vader kan dat ook niet anders natuurlijk.

  Zilte groet, Salty

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd. Ze is je bijna voorbij ;-) Mooie gedachte heb je over de kosten en geld. Maar zolang de mensen met geld rechts zijn, zal het helaas niet gebeuren.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maja is een prachtmeid ! Gefeliciteerd jongen ! En het zag er leuk uit ! Prettig weekend mijn kleine grooooooooooooooote vriend !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alsnog gefeliciteerd met de jarige dochter ,al een heel dametje toch met haar 12 jaren !

  Tja , alles moetst digitaal natuurlijk ,dat kost haast "niéts " en alles moest groter ,kost óók haast niets en voor iédere handeling moeten ándere mensen komen ...kost allemaal niets hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eerst en vooral, hoewel een dag te laat, sorry: een superfijne verjaardag lieve dochter van de al even lieve Terrebel!

  Ik wens je slingers en ballonnen,
  hele stapels boekenbonnen,
  telefoontjes, ansichtkaarten,
  hagelwitte slagroomtaarten,

  heel veel handen, knuffelzoenen,
  paardrijlaarzen, voetbalschoenen,
  posters, pennen, partytenten,
  hier en daar wat losse centen,

  een nieuwe fiets, een nieuwe kamer,
  zo'n idiote opblaashamer,
  tulpen, rozen en seringen.....

  Een heel nieuw jaar met dat soort dingen!
  © mimi

  En dan, om even op je weer puike analyse terug te komen: je hebt overschot van gelijk: laat de superrijken een heel klein beetje van hun werkelijk té veel afstaan zodat iedereen een menswaardig leven leiden kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem00:41

  Van harte gefeliciteerd met je dochter.
  Super leuke fotos. 12 alweer. Opgroeien gaat super snel,

  Ctje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht