Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 02, 2012

Stemmen


Vandaag 'vierden' wij de laatste dag van m'n zoon's schoolvakantie met een heerlijke pizza in een fijn restaurant. Eerder op de dag waren wij (met zijn oudste zus) bij de Historic Grand Prix op Zandvoort.

Gisteren waren wij bij de 77e verjaardag van m'n moeder en de dag daarvoor op de 88e verjaardag van de opa van m'n vriendin. Ook werd er gewerkt en brachten wij een bezoek aan het (bijzonder interessante!) Sieboldhuis in Leiden.


Dinsdag raakten wij volledig doorweekt tijdens een picknick in Den Haag in de open lucht...
Ja, wij doen samen leuke dingen!

'Samen kunnen we meer', 'Werk is belangrijk voor mensen', 'Nederland is meer dan een verzameling individuen', 'In een gezin voelen mensen zich thuis', 'Zorg moet betaalbaar en bereikbaar zijn voor iedereen', 'Wij kiezen voor economische groei die duurzaam en innovatief is'. 'Kennis en onderwijs zijn belangrijk' en 'Wij zijn onderdeel van Europa'.

Tien punten voor de reageerder die in bovenstaande verkiezingsstandpunten een concreet actiepunt herkent van de politieke partij in kwestie: op welke wijze gaat het CDA leiding geven aan de Nederlandse bevolking en waar willen deze 'Christenen' het geld vandaan halen?

Het verkiezingsprogramma maakt dat niet erg duidelijk. Dus waarom mensen CDA zouden willen stemmen is mij niet duidelijk. De afgelopen 30 jaar heeft het CDA de kans gekregen iets moois te maken van Nederland maar uitsluitend ellende gebracht. En nu opeens willen zij de burgers helpen maar hoe men dat wil doen is absoluut niet duidelijk. Ik weet het, ik meldde het al eerder maar ik wil nu eenmaal duidelijk weten waarom mensen nog in 's hemelsnaam op het CDA stemmen.

Het programma van de PVV, de noodlijdende beweging van ex-VVD'er en Indo Geert Wilders, is bijzonder duidelijk: alles is de schuld van de buitenlanders en moslims. Om de criminaliteit aan te pakken heeft de PVV een paar geweldige dingen bedacht. Ik stel voor dat u even goed gaat zitten en diep ademhaalt voordat u deze briljante oplossingen onder ogen komt. Hier komen ze:

-Meer misdrijven oplossen;
-Een politie-uniform met meer uitstraling.

Tsja, als je het probleem-oplossend vermogen van de PVV bekijkt is het ook meteen duidelijk waarom mensen met een IQ van boven de 90 daar vrijwel nooit op stemmen...

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Hal David en Moos, de helft van het duo Toos & Moos, onze goudvissen

NB: U kunt op de gekleurde woorden klikken voor meer informatie en door op de foto's te klikken ziet u een grotere versie.

7 opmerkingen:

 1. Na zulke leuke en enerverende feestelijkheden is het toch altijd weer jammer om te zien hoe dom de mensen zijn.

  Niet allemaal, maar het overgrote deel wel.
  Toch knap dan om te zien hoever de mensheid dan toch gekomen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. eerst en vooral mijn gristelijke deelneming ofte condolatie (wtf) bij het overlijden van Moos.

  En of de mensen nu dom zijn of niet, veranderen doet er toch niets !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ten eerste natuurlijk gefeliciteerd met je moeder en opa van vriendin. Ten tweede natuurlijk balen van Moos.

  De politiek. Ach het houdt mensen bezig, maar helaas ook mensen waar het iq niet zo hoog van is.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus ook jullie hadden heel wat te vieren dit weekend lieve Terrebel! Heerlijk hé zo'n feestjes en ik denk dat jullie daar allemaal van genoten hebben. Net zoals jij van het hele weekend genoot hoop ik en dat ook zal doen de hele nieuwe week lang!
  OT: bedankt voor de lieve wensen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé is je ma ook jarig op 1 september ? De mijne ook ze ging 90 jaar geweest zijn ... Wens je uit het diepste van mijn hart , dat ge nog heel lang en vele keren haar verjaardag kan vieren !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog gefeliciteerd met je moeder. Ik lees dat jullie allemaal leuke dingen hebben gedaan. Regen of geen regen het blijft allemaal leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alsnog gefeliciteerd met de jarigen !
  Je betn in ieder geval lekker bezig ,dat is wel duidelijk !
  Politiek staat voor mij nu even niet op het eerste plan ,in de campagneweken hoor je alleen maar bla bla waar je niet aan hebt !
  Ik heb me al veel eerder een mening gevormd aan de hand van wat er gedáán werd !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht