Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, september 13, 2012

Leiden


Een oud-collega van The Amsterdam Dungeon, een collega-entertainer, een fotograaf die een optreden van mij in Spanje bijwoonde, een videotheek-medewerker en een oud-collega uit de tijd van mijn vakantiebaantje. Nu zo'n 27 jaar geleden.

Die mensen kwam ik allemaal tegen toen ik woensdag zitting had op een stembureau. Altijd weer leuk om mensen voor het eerst te zien stemmen. En helemaal interessant als die persoon boven de veertig is.

Wat heeft iemand dan bewogen om eindelijk te gaan stemmen? En waarom blijven mensen vragen waarom er geen gordijntjes voor de hokken hangen? Zijn die er ooit geweest?

En er zijn mensen die medelijden hebben met stembureauleden die - nadat de bussen open zijn geweest van 07.30 tot 21.00 - dan nog handmatig de stemmen moeten tellen. Wanneer je hen vertelt dat zij zich bij de gemeente kunnen opgeven om officieel te helpen met tellen, hebben zij plots die avond 'een belangrijke afspraak'. Waarom is dat?

En wie was de eerste ondernemer ooit met een logo?

En waarom noemen sommige politici windmolens 'landschapsvervuiling' maar hebben zij niets tegen honderden masten van 60 meter hoog die energie van kolencentrales naar de grote steden leiden?

6 opmerkingen:

 1. Stemmen tellen is niét zielig ,de mensen worden er voor betaald en niemand dwingt ze om het te doen !
  Maar als het hier in de buurt is en iemand zóu hulp vragen wil ik best even helpen hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een windmolen is mooi. Moderne natuur.
  Nee, al die schoorstenen die staan af te fakkelen en dergelijke sieren de lucht. NOT.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij mogen ze er een in mijn tuin plaatsen , de wind is gratis !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk, zelfs als je ons geen kant en klare analyse geeft slaag je er toch in met je prangend vragen een mens aan het denken te zetten. Jij weet de antwoorden en ik ook hé lieve Terrebel, we zitten immers op dezelfde golflengte...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier hebben we wel eens dichte hokjes gehad... En volgens mij was dat met een gordijn. Ik ben samen met Shirel gaan stemmen. Kan ze er vast aan wennen dat het straks een verplichting is voor je land.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij toeval mijn eerste stemburo in de bijlmer binnenlopend kom ik weer een oude partijgenoot tegen.
  Ja, teveel mensen komen nooit in een stemhokje.
  Maar de ontmoeting met oude bekenden is dan toch weer leuk.
  Jammer dat de Verliezingsuitslag zwaar tegen valt .....
  Vriendelijke groet

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht