Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 28, 2012

Onthouden

12 September op het CDA stemmen is zoiets als de airco hoger zetten: je denkt de oplossing in handen te hebben maar in feite heb je de oorzaak te pakken. Ga maar na: airconditioning is goed voor zo'n 40 procent van de schade aan de ozonlaag. Door die schade warmt de aarde op en omdat het warmer wordt zet men de airco hoger.

De afgelopen decennia heeft het Christen Democratisch Appèl er een zooitje van gemaakt maar nu zeggen zij de oplossing te zijn voor de wanorde die zij zelf hebben veroorzaakt. 30 Jaar lang hadden Jan Peter Balkenende, Sybren Buma en hun partijgenoten de mogelijkheid om van Nederland een fijn en prettig land te maken voor al haar inwoners. En 30 jaar lang heeft het CDA elke mogelijkheid om dat te doen aan zich voorbij laten gaan.

Toen mocht de VVD het even proberen maar in de tijd dat Mark Rutte glimlachend in de kast bleef zitten is de werkloosheid alleen maar gestegen en onze exportpositie verslechterd.

Zouden de socialisten onder Emile Roemer het zoveel slechter doen? Om dat te onderzoeken stuurde het Financiële Dagblad journalisten naar Boxmeer waar de SP de scepter zwaaide. Ondervraagde ondernemers gaven over het algemeen aan blij te zijn met de Socialistische Partij "Want zij luisteren tenminste naar álle burgers en dus ook naar ondernemers!"

Zelf ben ik burger èn ondernemer. Zelfstandig ondernemer zelfs. Al kan ik het - net als alle andere mensen - niet allemaal zelf. Zonder de steun van m'n moeder, de bank, m'n kinderen, vrienden, buren, collega-ondernemers en m'n vriendin zou het allemaal veel moeizamer gaan.

Bijvoorbeeld het werken in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Zonder dat mijn tijdelijke werkgever mij de opdracht gaf en zonder mijn vriendin die achter het stuur zit was ik er waarschijnlijk nooit gekomen! Het heeft wel wat, hoor, van die plaatsen waar de klant een wildvreemde achterlaat bij de laptop en ervan uitgaat dat zowel de vreemdeling alsook de laptop er nog steeds zijn als-ie terugkomt van koffie halen. En zo hoort het natuurlijk ook eigenlijk.

Laatst waren wij in Oss en omdat wij toevallig in de buurt waren reden wij even de straat in waar het huis stond waar ik 41 jaar geleden met m'n broer en m'n moeder in woonde. Ik kon mij niet heel veel herinneren want ik was drie jaar oud indertijd. Wel wist ik nog ongeveer waar de supermarkt was. Toen een Spar, tegenwoordig een Aldi.

Grappig niet, wat je uit alle momenten in je leven weet te onthouden?

7 opmerkingen:

 1. Eric18:35

  De VVD is de afgelopen dertig jaar net zo lang aan de macht geweest als het CDA. En nóg durven ze te beweren dat het anders moet, mét de VVD. Ze hebben nu ook een spotje over 'aandacht voor slachtoffers, niet voor de daders'. Ga eens kijken wie er de afgelopen decennia Minister van Justitie zijn geweest: allemaal CDA en VVD. De VVD heeft ook vrolijk campagne lopen voeren tegen Paars, alsof ze daar niet in zaten. De vrijages met de SGP in het afgelopen kabinet maakten duidelijk dat ze bij niet een partij zo aan het pluche hechten als bij de VVD. Ergens hoop ik stiekem dat Roemer premier wordt, zodat al die brallerige VVD'ers die riepen te zullen emigreren hun woorden moeten inslikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik de peilingen zo hoor dan vrees ik het ergste.
  Kennelijk vinden VVD en CDA kiezers dat het allemaal prima gegaan is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had een bloedneus toen ik drie was, dat is het enige wat ik nog weet uit die tijd.

  CDA en VVD, weg ermee,
  klinkt simpel, maar dat zijn hun stemmers ook.

  Love As Always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem01:25

  Ik ben werkelijk het spoor bijster met weer een verkiezingsronde voor de deur. Ik voel me zelfs een beetje radeloos worden, want ik ben nu echt het vertrouwen in de politici kwijt. Geen flauw idee waarop ik nog moet stemmen.

  ps leuk is dat soms, oude herinneringen bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, het aantal keren dat wij hebben mogen stemmen is alleen maar meer geworden.
  En dan begrijp ik dat er nu uit 22 partijen gekozen mag worden?
  Ik blijf trouw bij mijn eigen partij.
  En ik hoop er op dat de machthebbers van pak hem beet de laatste 60 jaar nu echt goede opvolgers krijgen!
  Bezorgde linkse groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er zijn nu zóveel partijen dat er bij iédere parij wel iets is te vinden dat "in je straatje valt " ,helaas dus altijd wel wel iets dat je nou juist helemaal niet wilt .

  ik wil gewoon véél minder partijen zodat er na de verkiezingen in ieder geval een regering gevormd kan worden in korte tijd !
  Tot het zover is kun je net zo goed gebindoekt stemmen !( wat ik natuurlijk niét ga doen ..die blinddoek dan hé )

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht