Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 26, 2012

Geliefde

Ik hou van de bioscoop; zo'n twee uren lang naar een groot scherm kijken zonder te hoeven nadenken. Gewoon ondergaan. Ofwel komische capriolen danwel een familiedrama van mensen die het erger hebben dan jijzelf. Of gewoon keiharde onlogische aktie. Zaterdagavond vierden wij de eerste vrije dag na 13 dagen onafgebroken werken met een bezoekje aan een bioscoop in Haarlem voor het bekijken van Ice Age 4. Bijzonder grappig!

Wel opvallend dat het erg rustig was in de zaal. Maar ja, met zo'n 11,50 euro voor een kaartje is het bijna niet leuk meer. Zonder de twee vrijkaartjes die wij hadden was het ook voor ons moeilijk op te brengen geweest.

Is het u ook opgevallen dat na de afgelopen warme dagen niemand meer durft te roepen dat de berichtgeving over de opwarming van de aarde onzin is? Zelfs PVV-stemmers en lezers van De Krant van Ingeslapen Nederland zijn opvallend stil.

En opvallend veel aanwezig op Turkse en Griekse stranden, de afgelopen vakantieperiode. Wat vreemd is want allemaal claimen ze dat 'het allemaal de schuld is van die stomme buitenlanders en dan vooral van Turken en Grieken!'

Zelf hebben zij uiteraard 'geen tijd' om er wat aan te doen en dus is klagen het enige wat velen doen. Er zijn mensen die erover klagen dat de dames van Pussy Riot door de trawanten van Poetin zijn gearresteerd vanwege het uiten van hun mening. In 'dat achterlijke Rusland' is dat geen verrassing maar in een democratie mag je zeggen wat je wilt. Toch?

Fout!

Bradley Manning zit al maanden zonder proces in de cel, puur en uitsluitend omdat hij vindt - net als bijvoorbeeld Julian Assange - dat de Amerikaanse overheid transparant moet zijn.

Nu zijn er mensen die niet willen ingrijpen bij dit soort misstanden en zelfs niet willen protesteren. Omdat zij vinden dat daar rechters voor zijn. Of dat anders De Hoogste Rechter - God dus - wel een oordeel zal vellen.

Maar als hetgeen dat Manning of Pussy Riot is overkomen nu'ns in Nederland of België zou gebeuren? Of met een geliefde?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Neil Armstrong

7 opmerkingen:

 1. zelfs ik heb geen vrije meninsuiting.
  Als ik negatief over enkele lokale zaken zou schrijven mag ik het ergste verwachten.
  Eigen mening mag, vooral als ze positief staat tegenover bepaalde personen en instanties. da's de realiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog even wachten, mijn boek komt pas over een jaar in de bios.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij Nederlanders klagen natuurlijk graag en helemaal als we ook nog een schuldige kunnen vinden.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, binnen Nederland gaan er ook wel eens dingen fout.
  Net als overal.

  Zaak is om dat recht, proberen, te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelijk heb je! Leve de vrije meningsuiting ook al zijn we er niet akkoord mee, het moet altijd kunnen. Maar nu we er akkoord mee zijn, hoop ik, des te meer!
  Fijne nieuwe dag en dito week lieve Terrebel en bedankt voor je al even lieve reactie hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil zelfs mét vrijkaartjes niet naar de bioscoop ,duurt me véél te lang zo'n film !

  Die paar warme dagen maken voor mij nog géén warme zomer hoor !

  Mensen die het recht claimen op vrijheid van meningsuiting walsen niet zelden over de mening van ánderen heen !Je mening uiten mag maar blijf van andersmans spullen áf en verstop je dan niet zieling in een ambasade als je gepakt dreigt te worden omdat je wél aan andermans spullen kwam .
  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan 6 maaanden na dat een film uitkwam de film thuis in HD kwalitiet bekijken. Dan heb je de gezelligheid en gemak van je eigenhuis, en heb je niet het gevoel dat je knip wordt leeg geklopt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht