Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juli 08, 2012

Zonder geld


Is het u wel eens opgevallen dat geliefden elkaar zelden bij de voornaam noemen? Bijna altijd is het 'schat' of 'lief' of een creatievere naam als 'boef' of 'scheet'. Heeft men ruzie dan wordt het 'idioot', 'sukkel' of 'takkewijf' of gebruikt men benamingen die ik liever niet opschrijf.

Misschien dat u er nog nooit zo bij stilgestaan heeft maar ik wilde de gedachte even met u delen.

Gisteren mocht ik een leuke avond delen met leuke mensen op een Burlesque feest. Graag had ik m'n vriendin daar bij gehad maar die zit nog even in't buitenland...:-(

Vandaag was ik met m'n zoon (morgen weten wij of hij over is naar de vierde van het Gymnasium...spannend!) bij m'n moeder en zag en hoorde ik m'n meissie via Skype. Onvoorstelbaar als je bedenkt dat je duizenden kilometers van elkaar vandaan bent maar elkaar toch live kunt zien en spreken!

Ik word er helemaal sentimenteel van...

Een veelgehoord sentiment onder lezers van De Krant van Ingeslapen Nederland is 'Laat die luie Afrikanen toch werken voor hun geld! Van mij krijgen ze geen cent ontwikkelingshulp meer!'

Goed idee hoor, iedereen aan het werk. Klein probleempje: dan dienen er eventjes drie miljard banen te worden gecreëerd.

Eigenlijk moeten we gewoon af van het oude adagium dat mensen pas nuttig zijn vanaf het moment dat zij werk verrichten in ruil voor geld.

Hoe doen dolfijnen dat eigenlijk? Die lijken zich prima te vermaken zonder jaloers te zijn op anderen die meer hebben en zonder neer te kijken op anderen die minder hebben.

Waarom worden wij ongelukkig als wij zien dat een ander een hoger bedrag op de bankrekening heeft staan? En waarom kijken zovelen neer op (of hebben medelijden met) mensen die minder geld hebben dan zijzelf?

Kunnen wij dan echt niet meer leven zonder geld?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ruud van Hemert en Gerrit Komrij

12 opmerkingen:

 1. Nou helemaal zonde geld leven is inderdaad niet eenvoudig meer ,ruilhandig is best wel gecompliceert !
  Verder heb ik niet écht moeite met mensen die een vettere bankrekening hebben dan ik maar dat is niet zo moeilijk omdat ik ruim m'n natje en droogje kan betalen en niets hoef laten dat ik zou willen .
  Ontwikkelingsgeld moet zorgvuldig gecontroleerd uitgegeven worden en niet ,zoals nu maar al vaak , in bodemloze vaten gestort worden waar er dan óók meestal nog in handen van de verkeerde mensen terecht komt !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vlam noemt mij idd altijd schat of liefje. Ik noem hem gewoon bij zijn voornaam, ben niet zo van de koosnaampjes, alleen wel naar mijn dochter toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, we kunnen niet meer leven zonder geld.
  Mijn directeur krijgt een veelvoud van wat ik krijg, werkt hij harder dan? Nee, dat kan niet.

  Op de radio noemt Koen Sander altijd Lant, en dat is best irritant.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog 9 nachtjes slapen en dan ben ik weer bij je! Knuf en kus! Je dinnetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik persoonlijk tegen haar spreek, roep ik haar voor 75 % bij haar voornaam. Trouwens over die afrikanen. Ik denk dat die mensen zo hard bezig zijn met eten zoeken, water zoeken, proberen van datgene wat ze hebben kunnen te vinden eten te maken. Dat is al een hele dagopgave.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In Egypte heb ik genoeg gezien , bijna de helft van de bevolking moet dagelijks "vechten" om te overleven .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezien wij elkaar bij de voornaam aanspreken zal de liefde ver te zoeken zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Terug naar ruilhandel voor een deel zou helemaal niet verkeerd zijn.. en waarschijnlijk zouden we daarmee ook een stuk gelukkiger zijn.. geld verbroedert meestal toch niet zo...samenwerking meestal wel... wie weet krijgen we dankzij de economische crisis weer een leukere, vrolijkere samenleving....Agnès

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mensen zijn niet zozeer jaloers op het bedrag van de bankrekening maar op de mogelijkheden die diegene daarmee heeft. Meer geld betekent meer mogelijkheden en dat maakt nu eenmaal wat gelukkiger. Andersom weet ik nooit zo goed. Misschien omdat mensen er liever niet aan denken dat gelijkende mensen die hard werken nogal ongelijk betaald krijgen. Dan liever denken dat de ander eigen schuld heeft aan het minder hebben van geld?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vandaag is D-day dus en ik duim voor je zoon hoor zodat ie met glans aan het volgend jaar mag beginnen!
  Jouw lieve vriendin schreef het hierboven al: nog enkele nachtjes slapen en ze staat weer aan je zij (of ligt er hihi). Dan kan jij weer alle troetelnaampjes op haar afvuren lieve Terrebel, nog een beetje courage dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo ben hier terecht gekomen via via, en heb met aandacht uw schrijven gelezen. Dank de een of andere god voor het internetwezen zodat u uw hartje, liefste donder of Mie even kon horen, zien en laten spreken om te weten dat het haar goed gaat en zij ook denkt aan haar Rover ;-)succes voor de zoon en denk eraan van geld is nog niemand vies geworden. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Afrikanen hoeven geen werk, dat hebben ze al. Het continent is booming. Probleem is alleen dat wij hier in stereotypen blijven denken. Roemenië lijkt toch ook niet op Zweden? Angola (de staat) kocht onlangs 10% aandelen van een bank van haar voormalig kolonisator, Portugal. Ik bedoel maar.
  Enne, benamingen voor liefjes, ontwikkelingshulp, geld en Komrij? Wat een breed blogje, Terrence. Dinnetje en Terrebel klinkt leuk. Succes met je zoon.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht