Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juni 12, 2012

Uitgerust


Als ZZP'er (zelfstandige zonder personeel) ben je niet alleen de baas van een bedrijf maar ook de boekhouder, de secretaresse, het hoofd inkoop, de PR-manager en vaak ook de webmaster.

Dat lijkt best veel. En is't eigenlijk ook. Maar 't is ook heel leuk. Althans, dat vind ik.

Misschien ben ik geen doorsnee ZZP'er met een beroepsleven dat vooral bestaat uit entertainen, presenteren en acteren. Maar toch. Lastig zijn ook de wisselende werktijden; meestal vindt het werk 's avonds laat plaats maar soms ook overdag. Je kunt zomaar een telefoontje krijgen met de mededeling: 'Kun je over een uur aan de andere kant van het land zijn voor een klus?' Nou, niet dus. Althans, niet zonder het breken van diverse verkeers- en natuurwetten.

Ooit ontving ik een e-mail met de vraag of ik diezelfde dag om één uur 's middags in Antwerpen kon zijn. Het bericht was verstuurd om 10 uur. Blijkbaar gaat men ervanuit dat entertainers 24 uur per dag hun mail lezen en bovendien zonder problemen in 3 uren van Amsterdam naar Antwerpen kunnen reizen. Ook gaat men er gemakshalve van uit dat je eigenlijk altijd wel kan en geen afspraken kunt hebben met vrienden, je gezin of eventueel een andere opdrachtgever.

En soms moet je mensen teleurstellen: 'Sorry, ik kan niet naar je feestje komen want ik ben zojuist geboekt voor een betaalde opdracht die avond.' Er zijn vrienden die dat prima begrijpen en anderen reageren boos: 'Ja maar, je had al gezegd dat je zou komen!' Teleurstelling begrijp ik dan nog wel maar boosheid? Natuurlijk zie ik vrienden graag maar ik ben ook graag in staat de huur te betalen. Als vrienden dat niet willen begrijpen dan zijn het blijkbaar geen vrienden. Erg jammer maar het zij zo.

Nog even nagenieten van twee dagen meewerken aan een televisie-programma (gisteren van 9 tot 9, de dag ervoor van 1 tot 10). Een paar mensen schatten mij op dertig jaar (ik ben 44!) en vlak bij de set liep ik een vriend tegen het lijf.

Nieuwe contacten zijn gemaakt en oude aangehaald maar het kost ook een hoop energie dus moet er even worden uitgerust.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ann Rutherford

10 opmerkingen:

 1. Met bewondering lees ik jouw ervaringen als zzp-er. Jouw vrolijkheid is een van de redenen. Maar ook jouw originele manier van kijken naar de wereld is een belangrijke reden.

  Zelf merk ik dat ik niet altijd even vrolijk ben. Dat is meteen een van de redenen waarom ik onregelmatig blog.

  Vriendelijke groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wil/Zizy16:47

  Eeen heerlijk logje Terrebel Ik kan mij er zo in vinden.zie het allemaal voor mij gebeuren .. ach ik was ook eens zo druk bezig.. en gelukkig voel jij ook goed je lichaam aan .. RUST moet ! anders hou je dit niet vol.. vooral als je zo veelzijdig bent.

  Wat leuk he als je jonger schatten .. heb ik ook altijd .. nou altijd.. vaak.. ligt er aan of ik in mijn goede doen bent. hahah maar normaal wel zo'n tien jaar jonger, krijg wij nog beelden te zien van je TV perikelen.. ik hoop het en wordt er ook nog wat uitgezonden op de TV .. laat je het dan even weten .. want dat wil ik wel zien!

  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wilde reageren op het zzp'er zijn en wat dat betekent voor vriendschappen en dagindeling. Helemaal met je eens. Zie vervolgens de reactie van Rob en bedenk me dat ik dat wel een belangrijke eigenschap van zzp'ers vind, de kracht om vrolijk te zijn. Anders red je het niet. Jij bent geloof ik ook krachtig en vrolijk, je wordt niet voor niets jonger ingeschat.
  Ik heb daar bewondering voor!

  Groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mensen begrijpen vaak alleen hun eigen werktijden en hun vrije tijd. En dat van die reistijd. Dat is helemaal een giller natuurlijk.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi terrebel,
  ja gek hé dat vrienden boos worden om zoiets je kunt je dan afvragen waarom ze boos zijn,
  ach.. trekt wel bij, en anders maar niet


  What other people think of you is not your business.
  If you start to make it your business,
  you’ll be offended for the rest of your life”

  Deepak Chopra


  dat las ik net,
  en krek zo is het :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vrienden die boos worden uiten zichzelf makkelijk tegen jou. Zo kan je het ook zien, ze draaien wel bij. Een vriend gunt een ander ook wat, en zou geintereseerd moeten vragen waar?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dus het werd een paar spannende dagen voor jou? Leuk hoor, weer een ervaring rijker!
  OT: en haalde je het nu vóór middernacht in bed te liggen gisteren? *wink, big smile*

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een opdrachtgever die jou over een uur aan de andere kant van het land wil hebben, is niet echt goed geweest in topografie :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo heet iéder beroep zo z'n voor en nadelen ,in jouw gevalzijn je werktijden tamelijk onvoorspelbaar ,nu nog wel in ieder geval .Ik hoop voor jou dat je bedrijfje zó goed gaat draaien dat je al weken van tevoren volgeboekt bent ,de vrijwe tijd die je dan voor jezelf hebt ingebouwd staat dan al lang van te voren vast en dus... ohoef je dan geen afspraken meer af te zeggen door "last minute "opdrachten !
  maar voor nu moeten je vrienden maar roeien met de riemen die jij hebt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt lieve Terrebel, voor je al even lieve reactie, je bent een schatje!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht