Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 28, 2011

Hulpverleners

Zelf heb ik vrijwel dagelijks last van (de baasjes van) huisdieren maar toch dring ik er bij de regering niet op aan dat huisdieren (verantwoordelijk voor honderden ongelukken en tientallen ziekenhuisbezoeken per jaar) verboden moeten worden. Ik vind het dan ook raar dat er huisdier-eigenaren zijn die vinden dat ik mijn hobby (het één dag per jaar afsteken van vuurwerk) maar moet vergeten "omdat hun arme poezelige Fikkie daar zo'n last van heeft." En vuurwerk is nog slecht voor het milieu ook!

Vreemd eigenlijk dat de Partij voor de Dieren tegen het gebruik van vuurwerk is maar niet aandrinkt...eh...aandringt op een verbod op alcohol; het gaat misschien om twee dagen per jaar dat huisdieren last hebben van vuurwerk maar het hele jaar door worden huisdieren mishandeld door dronken baasjes.

Men zou voor de gein'ns moeten uitzoeken hoeveel co2 wordt uitgestoten bij de productie van honden-en kattenvoer. Om nog maar te zwijgen van de co2-uitstoot van die arme dieren zèlf (Ooit'ns de scheet van een Bouvier geroken? ;-)). Sowieso geven wij per hoofd van de bevolking in het "Westen" meer uit aan dierenvoer dan de gemiddeld Afrikaan aan eten voor zichzelf. Maar ja, ook dat is iets waar mensen die zich katten- en natuurliefhebber noemen liever niet bij stilstaan.

Waar wij massaal last van hebben zijn mensen die zich niet weten te gedragen. Of dat nu honden-eigenaren zijn die weigeren de hondenpoep van hun eigen hond op te ruimen (Heeft u zich nooit afgevraagd waarom de meesten hun hond uitlaten 's avonds, in het donker, als niemand ziet dat zij hun hond gewoon op de stoep of een openbaar grasveld laten poepen?) of mensen die vinden dat zij met hun dronken harses best (aangestoken!) vuurwerk bij mensen in de brievenbus mogen werpen.

Ook de mensen die hulpverleners lastig vallen blijken opvallend vaak onder invloed van alcohol. Uiteraard wil de overheid het gebruik van alcohol (wellicht de grootste melkkoe van het kapitalisme) niet ontmoedigen (Zou dat een idee zijn: een café waar men wèl mag roken maar waar geen alcohol wordt geschonken?) en startte daarom een campagne die mensen moet ontmoedigen om bijvoorbeeld ambulance-personeel lastig te vallen.

Tekent u ook deze conventie tegen het lastigvallen van hulpverleners?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Sam Rivers en Cheetah

7 opmerkingen:

 1. Zou het onderteken leiden tot het niet meer lastig vallen van hulpverleners... Tell me why.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wil/Zizy22:11

  IK weet niet of het ondertekenen helpt......maar ik heb het wel gedaan als is het alleen maar om te laten zien dat ik achter de hulpverleners sta...

  en als ik dan nu toch aan het ondertekenen ben ..dan onderteken ik je blog ook maar ;-)) fijne jaarwisseling Terrence..en kijk je wel uit met het afsteken van je vuurwerk....veel geluk in 2012

  Liefs Wil/Zizy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je alcohol verbiedt komt het in de illegaliteit, of dat met vuurwerk ook zo is weet ik niet.

  Ik vind beide niks.
  Toch ben ik tegen een alcoholverbod maar voor een vuurwerkverbod.
  En niet eens vanwege Quandy, hem kan het niks schelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hippo02:34

  Ach, wees dan consequent, verbied de auto - productie en gebruik vervuilen, gebruik levert risico's op voor de gebruiker en voor onschuldige medeweggebruikers, aanleg van wegen slurpt geld, landschap en schone lucht...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga natuurlijk niet in mijn eigen straatje lopen roeren he. ;-) Ik leef van huisdieren. Maar op sommige punten moet ik je wel gelijk geven. Maar.... op die Afrikaanse vergelijking dan weer niet. Natuurlijk besteden we hier meer dan hun voor hun eigen eten. We leven nou eenmaal in luxe en hier in dit land is ook alles duurder.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben voor een vreedzaam leven
  een leven met respect voor mens, dier en al wat leeft.
  Geloof ik in sprookjes?
  Misschien....
  Ik weet dat al die petities geen zin meer heeft.
  Vandaag deze en volgende week een andere.
  Er is maar één ding wat (een beetje werkt)ZELF her voorbeeld geven!
  Dat doe ik elke dag, overal, ik kom met veel mensen in contact.
  Het werkt in elk geval voor jezelf, want als jij aardig bent voor de ander, is de ander dat ook voor jou.
  En zo helpt elke speldenprik een beetje....
  Volhouden. Steeds opnieuw, Elke dag. En in sprookjes blijven geloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verboden te verbieden Terrebel, scandeerden we dat in de woelige zestiger jaren van de vorige eeuw al niet? Jij natuurlijk niet, je bent nog zo piepjong hihi.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht