Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 25, 2011

Eten

Men lijkt het erover eens te zijn dat 2012 een jaar wordt van lagere bestedingen; vrijwel elke bevolkingsgroep gaat er op achteruit. Eigenlijk gaat iedereen er volgend jaar financieel gezien op achteruit, behalve hen die het voor het zeggen hebben. Topmanagers en diverse politici en hoge ambtenaren dus. Uiteraard.

De keerzijde is dat het op andere gebieden beter zal gaan. Men wordt weer solidair met elkaar. Een buurvrouw die wordt gekort op thuiszorg wordt een paar uur per week geholpen door haar buren; mensen vinden weer plezier in het bedenken van kleine cadeautjes in plaats van het simpelweg iets duurs kopen. Men vindt weer plezier in het samen spelletjes spelen in plaats van met het hele gezin naar een duur pretpark te gaan. Het bezoeken van een klein lokaal museum blijkt óók leuk! Niet dat museumbezoek zoveel goedkoper is geworden maar het is nog altijd goedkoper dan een pretpark.

Decennialang hebben wij wellicht op te grote voet geleefd dus een stapje terug is eigenlijk helemaal niet zo erg...En wie weet wat de toekomst brengt?

Wellicht kun je in de toekomst met een druk op de knop naar een andere dimensie! Stel dat je een arm kwijt bent en gewoon naar een alternatieve aarde kunt stappen. Eentje waarin je beide armen nog hebt? Maar stel dat je per abuis een dimensie in stapt waarin je beide armen kwijt bent...? Hoe druk je dan op het knopje waarmee je terug kunt naar de dimensie waarin je tenminste nog één arm hebt?

Over dat soort dingen filosoferen m'n zoon en ik graag.

Hij was niet mee naar een etentje bij vrienden vrijdag maar vanavond was hij wel mee naar het traditionele eindejaars-familie-etentje bij oma thuis.

Het was weer erg gezellig en het eten was ook lekker! Dat er dieren voor geleden hebben vergeet je dan maar eventjes maar wel kwam de gedachte even naar boven: wanneer alle liefhebbers van vlees eten voortaan hun eigen voedsel zouden moeten vangen en slachten...hoeveel vlees zou men dan nog eten?


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Johannes "Johan" Heesters

5 opmerkingen:

 1. Ik denk dat ik wel zou willen leren slachten dan ;-) Ehhhh, ritueel natuurlijk.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat het allemaal veel slechter wordt.
  Kunst en cultuur, de zorg, het onderwijs en de natuur, alles moet kapot.

  Alleen de rijken mogen harder gaan rijden.
  Ik zou niet weten waarom ik me ineens meer zou moeten bekommeren om de buurvrouw.
  Ik vind het alleen erg dat er meer voedselbankklanten komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een konijn villen dat zou nog wel lukken, maar als iedere Nederlander zelf zijn konijnen zou moeten zoeken vrees ik dat er velen zullen sterven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. of we beter worden met minder is de vraag. Er worden al mensen voor enkele euro's vermoord.
  En als ik zelf mijn eten moet jagen word ik wel vegetarier. Dieren doden is niet aan mij besteed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Om maar met je laatste opmerking te beginnen ....."schuldig" ,ik zou (waarschijnlijk) inderdaad best moeite hebben m'n eigen maaltijd te jagen en te slachten .
  Ik eet al sowieso geen kip of konijn omdat ik als kind( begin jaren 50) de poelier passeerde op weg naar school alwaar in de morgen de kratten met levende kippen werden uitgelaten die dan later gestript in de etalage hingen aan grote haken naast de geslachte konijnen .
  Hártstikke hypocriet ,ik wéét het want m'n stukje rund of varken smaakt me goed zolang het géén kalfs is dan want ook jonge dieren eet ik niet ...zucht !
  Verder fijn dat jeons wijst dat een crisis niet alléén maar negatief hoeft te zijn ,je hebt gelijk ,al blijft het raar dat juist de mensen die veel hebben minder in hoeven te leveren .
  Ik heb in ieder geval ook niet het gevoel dat ik teveel in moet leveren ( maar we leefden ook niet echt op de toppen van wat we ons zouden kúnnen permiteren ) en dan nog... ik heb het éérder meegemaakt !Met wat minder klagen zou de gemiddelde Nederlander een stuk gelukkiger zijn .

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht