Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 26, 2011

Denken

Gisteren iets teveel gegeten maar gelukkig kon ik vandaag wat calorieën kwijt. Bijvoorbeeld door op de tramhalte te dansen met een lid van de couleur locale (Vertaling: een dronken zwerver) en door vanmiddag wat te doen aan buikspier-training en conditietraining.

Voor wie wat aan de conditie wil doen (zeker na de voor de weegschaal wat zware decembermaand) kan ondermeer terecht in de Van Hogendorphal in de hoofdstad. Vanaf 3 januari kan men daar elke dinsdagavond van 19:00 tot 20:30 terecht voor conditietraining voor maar 4 euro per keer!

Intussen kwam er ook vandaag weer een opdracht binnen die wat inkomsten zal opbrengen.

Serious Request van 3FM bracht ruim 8,6 miljoen euro op voor het goede doel. Mooi toch? Welk deel van dat bedrag daadwerkelijk wordt besteed aan projecten van Het Rode Kruis weigert men bekend te maken is heel lastig uit te rekenen.

Mensen steunen graag een goed doel. Zeker tegen het einde van het jaar. Voor de meesten is dat vast omdat ze iets goeds willen doen vanwege het goed doen. Maar bij hoeveel zal het louter gaan om het afkopen van het eigen geweten? En waarom steunt men een goed doel niet in bijvoorbeeld februari of oktober? Mooi hoor, dat van elk pak maandverband van een bepaald merk dat men koopt maar liefst een heel dubbeltje naar zielige kindjes in Afrika gaat. Maar als mensen dat ècht zo'n goed doel vinden, waarom kopen ze dan niet maandverband van een merk dat een euro goedkoper is? Dan kunnen ze 80 cent overmaken naar dat zielige dikbuikje met die vliegjes op het snoetje en houden ze bovendien nog geld over ook!

Niet dat er wat tegen is hoor, dat Proctor and Gamble en Unilever af en toe 0,0000000012 procent (een ruwe schattig mijnerzijds. Exacte cijfers zijn niet te vinden maar zeer welkom!) van hun marketing-budget naar een goed doel overmaken maar soms zet zo'n actie je wel even aan het denken.

Vandaag een filmpje van een andere goede actie: eentje uit de serie "Even Apeldoorn bellen" van een grote verzekeringsmaatschappij:

9 opmerkingen:

 1. Je mag dan wel dingen doorstrepen.
  Alles gaat naar het Rode Kruis, de gehele opbrengst.
  En ook juist naar het project dat daar specieel voor opgesnord is.

  De kosten werden allemaal betaald door de sponsors.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is van die grote maatschappijen toch een mooi goedkoop reclame-middel.

  Love as Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooo, jij hebt dus ook gedanst om die ovetollige caloriën kwijt te geraken lieve Terrebel? Maar ik deed dat virtueel, minder vermoeiend en... gratis! *wink, big smile*
  Fijn kerstweekend gehad? Ik hoop het!
  Blij voor jou dat je toch weer een opdracht binnenkreeg... en dan nog voor het goede doel! Of begreep ik dat verkeerd?
  Van goede doelen gesproken: jouw voorbeeld is prima. Je sloeg weerom de nagel op de kop!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweten sussen of niet, dat geld is in ieder geval weer binnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben weer terug en schrijf voor een site die er voor betaalt haha
  http://www.xead.nl/bizarre-avonturen-rond-koken-met-paco

  Iets voor jou ook?
  Beste wensen voor 2012

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmmmm, ik ben jaren geleden al gestopt met goeie doelen. Ik ben zo teleurgesteld in de meeste stichtingen, geloof er niet meer in :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Enkel als ik weet dat het geld goed besteed wordt steun ik nog , zoals 'artsen zonder grenzen " maar de meesten blijven ergens aan de vingers hangen !

  Dans maar , mijn "Kleine Groooooooote " vriend !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem19:37

  Sinds ik me zo opgelicht voel door Cees in Cambodja ( pedofiel die geld vroeg voor zielige kinderen ) zijn alleen wij zelf nog het goede doel, ik ben bekeerd, geloof nergens meer in... vaak zit het goede doel dichterbij dan je denkt.

  Deze week, loop en fiets ik alles, anders komt het nooit meer goed met de lijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb helemaal niets met die akties , de kosten van dit soort akties zouden dus evengoed overgemaakt kunnen worden naar het goede doel maar tegenwoordig wil men dus blijkbaar "iets terug voor z'n geld" Het rode kruis wil óók verdienen anders zou men toch de zorghotels niet sluiten omdat "er geld bij moet "?
  Ik kijk uitsluitend in m'n eigen omgeving rond waar ik iets kan betekeken en geloof me daar kun je ook op leeglopen !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht