Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 23, 2011

Nederlander

Had gehoopt vandaag wat in te lopen voor de schrijfklus in het kader van NaNoWriMo. Helaas diende er ondermeer wat achterstallig huishouden te worden verricht. Soms hoopte ik dat ik een vrouw had...(Moet ik bukken?).

Vanmorgen hielp een buurvrouw gelukkig met het wisselen van de bedlakens. Erg fijn, een beetje hulp als je been nog niet zo makkelijk alle kanten op draait die je zou willen! In elk geval niet zonder pijn. Daarna met een vriend en m'n moeder naar het tuincentrum. Gezellig even een broodje gegeten en Toos & Moos (de goudvissen) getrakteerd op een nieuwe verschoon-emmer. Even de Indische Toko in voor wat hapjes, waaronder een stukje Kue Mangkok voor mij. Mjammie!

Daarna even Sinterklaas geholpen door wat leuks uit te zoeken voor m'n kinderen (help mij herinneren dat ik u later vertel dat het gaat om een heuse Kalimba...) en na het voor de deur afleveren van m'n moeder met de betreffende vriend in zijn auto naar Spaanse les zitten luisteren. Erg nuttig want vandaag werd bevestigd dat ik inderdaad volgende maand voor een paar daagjes naar Barcelona mag voor een opdracht. Meteen ook maar een booking geaccepteerd voor de dag nadat ik terug ben in Amsterdam.

Handig, hoor, een beetje les krijgen in een vreemde taal! Al haalt een cd'tje het natuurlijk niet bij een leuke juf...;-)

De kwaliteit van het onderwijs in Nederland lijkt helaas vaak bedroevend slecht. Daar heeft deze reageerder bij De Krant van Ingeslapen Nederland volkomen gelijk in...:

"Dit is al jaren geleden bekend zinds de buitenlanders kinderen op de scholen kwamen" http://telegraaf.nl/s/10967498

Maar gelukkig hebben we in Prins Mark de Eerste een daadkrachtig leider die wel even paal en perk zal stellen aan alle ellende in ons mooie Nederland! Zo wordt fraude met uitkeringen hard aangepakt. Maar liefst één procent van alle uitkeringstrekkers fraudeert en daar zijn tonnen mee gemoeid! Daarom worden enkele tientallen miljoen euro's besteed om die fraudeurs op te sporen, juridisch te vervolgen en die paar honderd duizend euro terug te vorderen. En volkomen terecht!

Aan de top van het Nederlands verzorgingswezen wordt gefraudeerd door zo'n 5 procent van de topmanagers. Voor een totaal bedrag van zo'n 5 miljard euro.

Helaas, vanwege het aanpakken van al die aso's die frauderen met een uitkering is er geen geld en mankracht meer om frauderende topmanagers aan te pakken. Daarom is het aantal aangepakte uitkerings-fraudeurs inmiddels enkele tientallen terwijl het aantal angepakte frauderende topmanagers is blijven steken op nul.

Maar die topmanagers zijn gelukkig stuk voor stuk echte Hollanders. Daar zit niet één buitenlander of zelfs maar een vrouw bij. Bovendien zitten er veel ex-politici of vrienden van (ex-)politici bij. Stuk voor stuk betrouwbaar dus. Dat blijkt wel uit het feit dat maar vijf procent van hen fraudeert. In tegenstelling tot werkloosheidsuitkeringen waarbij maar liefst door 1 op de 100 mensen wordt gefraudeerd! En natuurlijk allemaal buitenlanders, die fraudeurs!

Ja, het wordt hoog tijd dat Nederland wordt teruggegeven aan de Nederlanders!

Nederland terug aan de Nederlanders? Maar wie zijn dan eigenlijk die "echte Nederlanders"? Enkele racisten uit Urk? Een paar egocentrische yuppen uit de randstad? Dat handjevol boeren dat alles weet van bieten maar denkt dat de mens nooit op de maan is geweest 'want het is daar veel te koud'? Die gepensioneerde meneer in Limburg die de VVD begin jaren '70 met subsidies en valse beloftes uit Turkije haalde omdat 'wij' weigerden onze handen vuil te maken? Een of andere geblondeerde Venlose half-Indische allochtoon met een grote mond? Henk en Ingrid dan? Of Hans en Anita?

Mijn vraag aan u: bent u een echte Nederlander (of Belg, natuurlijk...;-))?

9 opmerkingen:

 1. Wil/Zizy20:14

  Nee hoor, je hoeft niet te bukken. Soms hoopte ik dat ik een man had :-))) En ik wil wel met je mee hoor naar de heerlijkste stad van Spanje, Barcelona, als tolk...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met tranen in de ogen , van schaamte ! Maar Ollie is een echte Belg , met hart en ziel. Enkel begrijpen (sorry voor mijn taalgebruik) die stommekloten van politiekers waar ze mee bezig zijn !
  En mijn Noorderburen , Ollie houdt van jou !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. van de VVD kan je niet anders verwachten dat ze de onderaanders eerst aanpakken, en hard ook.
  Zodat de graaiers kunnen blijven graaien.

  Ik ben Nederlander, daar heb ik niet voor gekozen en ik kan er niks aan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerst even dit, lieve Terrebel: je had al aangegeven op mijn blog dat je naar Barcelona zou gaan en ik wilde daar op reageren, temeer omdat het nu officieel is hé, maar was het even vergeten. Inderdaad: in deze prachtige stad valt heel wat te beleven. Ik ben er al een paar keer geweest en wil dat nog wel een paar keer! Ik hoop dus dat jij tussen de opdrachten door, ook de stad kan verkennen, je zal er veel aan hebben!
  En dan over de graaicultuur... cultuur? Tja, het beestje moet een naam hebben maar het hééft geen naam hé? De groten blijven buiten schot en de kleintjes blijven er maar voor opdraaien....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mijn 22 jaar met allerlei mensen omgaan, is de echte Nederland, een klager. Het is nooit goed. We leven in het beste land ter wereld en klagen het meest. Zoals gisteren: Er vielen 10 druppels, precies op een oudere dame die ik naar de auto begeleidde.
  Ze zei: "het regent, beláchelijk!"
  Ik wist níet wat ik hoorde.....
  Op een nette manier heb ik gezegd wat ik van haar opmerking vond/vind.
  Echt, dat zijn alleen de Nederlanders die niets, niets te klagen hebben, dan maar over het weer. Waarop men geen grip heeft.
  De politiek, de crisis, het is vreselijk voor heel veel mensen en ook ik zal er zeker door "gepakt" worden, maar het kan altijd nog veel erger. De Nederlander kijkt alleen naar zichzelf en zíín stukje waarop hij meent récht te hebben.
  Soms schaam ik me ervoor....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij een leuke juf kun je ook andere dingen leren... Dat gaat waarschijnlijk op een CD niet lukken (alhoewel)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De grote fraude zou ook aangepakt moeten worden natuurlijk.
  Of ik Nederlander ben? Ja, dat gaat vanzelf :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik ben ne (g)Limburger zeggen ze hier ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En mijn antwoord is: ja (wat heb ik nu gewonnen?)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht