Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 28, 2011

Joepie

Vandaag rustig zitten schrijven aan m'n NaNoWriMo-roman, een entertainment-act en voor de Bewonerskrant. Daarnaast wat overleg gepleegd over aankomende opdrachten en nieuwe opdrachten binnen gehaald. Ik verklap nog helemaal niets maar mocht u toevallig op 12 december naar het TV-programma 'Koffietijd' kijken...

Zoals toegezegd hier een verslagje van het feest waar ik zaterdag (en een aanzienlijk deel van zondag) mocht rondlopen:

Het was een feestje zoals zoveel andere feestjes: mensen dansten, mensen dronken en sommigen ontdekten dat alcohol, hoge hakken en een gladde vloer geen fijne combinatie is. Eigenlijk was er maar één wezenlijk verschil met andere grote clubfeesten: veel van de gasten hier hadden minder kleren aan dan de erotische danseressen op het einde van hun act. Ik mocht er ook rondlopen. Of dat een voor- of nadeel is van mijn beroep als entertainer mag u zelf uitmaken...;-) Uiteraard kwam ik er diverse bekenden tegen. Bevriende fotografen, filmmakers, collega-artiesten, BN'ers, mede-vakantiegangers, vroegere minnaressen...maar niet één buurvrouw. Toch wel de moeite van het vermelden waard, dacht ik zo.

Omdat mijn zoon die zaterdagavond zijn verjaardag thuis vierde besloot ik - als meevoelende papa - niet thuis te slapen. Gelukkig vond ik een aardige jongedame bereid mij een slaapplaats te bieden...

Heerlijk zo'n ontspannen weekendje dat eindigt met een ontbijtje met verse croissantjes, een kop koffie van versgemalen bonen en een eitje om 3 uur 's middags. Even geen gedoe of heisa.

Een hele hoop heisa is er wel weer over Orka Morgan, een gigantisch en mooi zwart-wit zwembeest. En nee, Telegraaf-lezers: een walvis is géén vis. Echt niet. Moet het dier in open water worden losgelaten of naar een ander dierenpark worden overgebracht? Experts overschreeuwen elkaar omdat hun eigen mening de allerbelangrijkste is maar niemand heeft de orka nog gevraagd wat die eigenlijk zèlf wil: voortaan dageljks zelf een kostje bij elkaar scharrelen en elke dag weer vechten en zien te overleven of lekker ronddobberen in helder water dat perfect op temperatuur is, voortdurende medische verzorging ontvangen en dagelijks meer te eten krijgen dan eigenlijk nodig is? Zeg eerlijk: voor welke optie zou ú gaan?

En waarom strijden die orka-liefhebbers eigenlijk niet voor het loslaten in de vrije natuur van 7 miljoen kippen, wekelijks? Of zijn die dieren niet aaibaar genoeg? Die dieren die levend worden kaalgeplukt, vervolgens gewurgd en in stukken gesneden waarna het schraapsel van hun botten wordt vermalen en met een krokant laagje eromheen in de Blije Maaltijd van de kinderen van 'dierenactivisten' verdwijnt.

Soms stellen mensen vreemde prioriteiten. Een reaguurder gisteren bracht mij op het volgende punt:

De prostitutieleeftijd in Nederland is onlangs verhoogd van 18 naar 21 jaar. De PVV noemt dat haar verdienste. Maar wat is er nu eigenlijk gebeurd? Is het nu opeens onmogelijk dat 15-jarige Ghanese meisjes worden uitgebuit door Nederlandse pooiers? Volgens Fleur Agema is nu het einde in zicht van het fenomeen loverboys. Die kunnen nu thuis - in alle beslotenheid en illegaliteit - geen dames van onder de 21 meer exploiteren! Eh, nou eh...nog wèl dus.

De leeftijdsverhoging voor prostituees is net zo nuttig als die andere "overwinning" ten gunste van de kiezer: het verhogen van de maximumsnelheid van 120 naar 130. Automobilisten staan nu op sommige stukken snelweg maar liefst 28 hele seconden eerder dan voorheen in de file...joepie!

12 opmerkingen:

 1. Ach... Mensen laten zich nou eenmaal graag bedriegen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een leuk feestje en dan toch aan die kippen denken.

  Ja, je kan altijd dingen vinden die erger zijn, daar heeft de orka niks aan.
  Ga maar naar hem toe en hem dat vertellen, ik denk niet dat die daar blij van wordt.

  Met 18 zou iemand meerderjarig zijn en zelf alles moeten mogen beslissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben er nog niet uit of dit nu onder politiek bedrijven valt. Het zal er wel bij horen, maar zet geen zoden aan de dijk. Meisjes worden steeds jonger seksueel actief en dat ga je echt niet tegen met dit soort onzinnige besluiten. En in Nederland 130... Onzin vind ik het.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. alleen ghanese prostituees van boven de 70 jaar komen ons land illegaal binnen.
  Dat zou pas een oplossing zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En bedankt, Ssuke! Toen ik jouw reactie las, zat ik net even te eten...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik bedoelde natuurlijk legaal.
  foutje van me
  en bon appetit verder !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik hier in Zeeland op dat stukje A58 130 rij, schiet ik er echt geen 2 minuten mee op. HEt is de kiezer een rad voor de ogen draaien.
  Zulke feestjes zijn altijd de moeite.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooooo dat schijnt me een geslaagd feestje te zijn geweest, toch als ik op jouw knap geschreven verslag mag afgaan... en de volgende morgen leek me nóg fijner voor jou hihi.
  Lieve Terrebel, wil je toch iets verklappen omtrent koffietijd? Het uur bijvoorbeeld? Dan kijk ik er beslist naar, want ik wil jou wel eens in actie zien hihi.
  En wat die prostitutie betfreft: pleisters op een houten been! Ook al is het waarschijnlijk een mooi gevormd been *wink, big smile*

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vaak klinkt alles beter dan dat het in werkelijkheid is..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 18 of 21, dat verschil zie je niet. Tegenwoordig ziet een meisje van 15 er al 20 uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel verstandig om niet thuis te slapen als zoonlief een feestje geeft ,ik heb niet de indruk dat jij je daarvoor moest "opofferen".

  Tja die orka , volgens mij is men tegenwoordig véél te snel geneigd in te grijpen in zaken die de natuur normaal zelf oplost bij dieren .
  Maar nu dat dan toch gebeurd is vrees ik dat het voor de orka lastig zal worden om weer in de natuur 'te overleven en dus beter af is in zo'n "park".
  Prostitutie of zich is een reuze nuttig én eerzaam beroep ,het gaat natuurlijk om de uitwassen er omhéén , dáár moet men werk van maken en dat heeft niet zoveel , voor zover volwassen is , met leeftijdgrenzen te maken !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wel 28 hele seconden !!! Wauw!

  en je hebt je goed geamuseerd dus! heel mooi! gaat goed met de heup dus...

  zwaai!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht