Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, september 12, 2011

Ik niet

Natuurlijk is het verschrikkelijk wat er gebeurde op die 11e september 2001 in New York; Zo'n 3000 onschuldigen vonden de dood toen twee vliegtuigen doelbewust de torens van het Word Trade Center in werden geboord en de wereld was geschokt. Omdat de aanslag was gepleegd door Moslims begonnen mensen overal te waarschuwen voor "het gevaar van de Islam".

Vergeten was dat het christenen waren die Moslims het hoofd afhakten wanneer die weigerden zich te bekeren tot het christelijk geloof. Vergeten was dat het christenen waren die de originele bevolking van Noord-Amerika doelbewust decimeerden omdat zij zich superieur voelden aan "die barbaren".

Maar de feiten liegen niet: de na "9/11" uitgevoerde vergeldingsacties kostten tot heden aan tienduizenden onschuldige burgers in ondermeer Irak en Afghanistan het leven. Exacte aantallen zijn niet bekend want niemand neemt de moeite om de lijken te tellen van "die achterlijke Moslims". En dan jezelf 'beschaafd' durven noemen? Het lef!

Als al het geld dat werd besteed aan het bestrijden van terreur (de zogeheten 'War on Terror') zou worden besteed aan de bestrijding van honger (ruim 35.000 doden per dag), onderwijs (miljoenen kinderen kunnen niet naar school), of zorg (tienduizenden sterven aan eenvoudig te bestrijden ziektes) zou de wereld er een heel stuk beter uit zien. Echt waar.

Bedenkt u maar eens wat er met 300 triljard dollar voor goeds gedaan zou kunnen worden....

Verreweg het meeste geld dat is en wordt gebruikt voor "de bestrijding van terreur" is geleend waardoor de 'War on Terror" direct verantwoordelijk is voor de wereldwijde kredietcrisis. Met dank aan de banken die - tegen beter weten in - hypotheken en andere leningen bleven verstrekken, wetende dat die nooit afgelost konden of zouden worden.

Wij eisen van Griekenland dat dat land binnen een paar jaar al haar schulden aflost. Maar waarom eisen we dat niet van Amerika? Dat land loopt inmiddels tientallen jaren achter met betalen van de jaarlijkse VN-contributie. Zijn we bang voor Amerika en durven we het vingertje alleen maar op te heffen naar relatief zwakke landen? En waarom geven wij Frankrijk en Duitsland niet op hun sodemieter omdat zij zelf als eersten de regels overtraden die zij zelf hadden opgesteld voor landen die lid mogen worden van de EU?

Je zou kunnen denken dat onze overheid (inclusief de gedoogpartners) bestaat uit een stel bangepoeperts dat uitsluitend mensen durft aan te pakken die zij als zwak zien: schoolkinderen, bejaarden en gehandicapten bijvoorbeeld. Gebruikers van het openbaar vervoer zijn nog zo'n melkkoe; door het hele land heen worden bus- en tramlijnen opgeheven en tegelijkertijd gaat de prijs van een kaartje fors omhoog. Niet vreemd dat sommigen het niet meer kunnen of willen betalen en gaan zwartrijden. Om dat zwartrijden tegen te gaan ("Een crimineel is een crimineel en 'Befehl ist Befehl') overweegt men nu de introductie in bussen van camerabeveiliging met gezichtsherkenning...

Waarom roepen mensen toch om camerabeveiliging bij kinderdagverblijven? Als remedie tegen de handelingen van mensen als Robert M? De "strijd tegen pedofilie" is ook al zo'n hetze. Vervang voor de lol het woord 'pedofilie' in al die negatieve stukjes 'ns door "homofilie', dan zegt u precies wat uw (groot)ouders zeiden over homoseksualiteit maar dan over een andere bevolkingsgroep!

Vanwege een paar idioten zijn er opeens velen die roepen dat mannen niet in de kinderopvang horen te werken. (Wellicht een interessant onderwerp voor een nieuw stukje: waarom onstaat er geen hetze tegen hetero-seksuele mannen die vrouwen verkrachten? Dat zijn er vele malen meer dan de gevallen waarbij er een kind seksueel wordt misbruikt. Overigens doorgaans door een familielid of andere bekende. En ja, er zijn ook vrouwen die kinderen seksueel misbruiken.)

Of zoals iemand in een commentaar bij De Telegraaf schreef: "Ik vind het niet horen en zelfs eng wanneer een man lief doet tegen een kind."

Heel begrijpelijk, zo'n reactie. Mannen horen tenslotte dagelijks hun eigen vrouw te verkrachten en hun kinderen er met de riem van langs te geven...

Nee, als er èrgens camera's moeten worden opgehangen als middel tegen kindermishandeling dan is dat natuurlijk gewoon in particuliere woningen. Wist u bijvoorbeeld dat jaarlijks meer kinderen worden vermoord door de eigen ouders dan er omkomen bij terroristische aanslagen?

Nog zo'n opvallend cijfer: dagelijks (!) sterven meer mensen door gebruik van alcohol dan per jaar aan terroristische aanslagen. Ieder jaar sterven zo'n 2,5 miljoen mensen aan de gevolgen van alcoholmisbruik. Dat is 4% van het totaal aantal doden wereldwijd.

Met name in Islamitische landen vallen de minste doden door alcohol...

Toch zijn er mensen die hun angst voor (Moslim-)terreuraanslagen wegspoelen met diverse glazen alcohol.

Snapt u't nog? Ik niet.

10 opmerkingen:

 1. Nee, ik snap er geen reet van.
  Maar dat ze het herdenken kan ik best inkomen, ondanks dat er wel ergere dingen gebeuren, maar dat hou je altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Terrebel, ondanks je gelijk op sommige punten is het wel zaak om alert te zijn èn te blijven maar dan niet alleen op terrorisme, ook op die vreselijke stemmeningmakerij.
  Geurtje grijpt meer en meer terug op middeleeuwse opvattingen (die hij juist meent te bestrijden), iets wat teveel mensen aanspreekt. En niet alleen de ononwikkelden!
  Ik heb daar een logje over in de maak, ik hoop dat ik er mijn ideëen in kan duidelijk maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan het ook slecht hebben, stemmingmakerij. Ben het niet met je eens dat seksuele agressie tegen kinderen even erg is als tussen volwassenen, geldt voor alle vormen van agressie denk ik trouwens. Kinderen zijn zo kwtsbaar. Een algemeen verbod op mannen in de zorg is natuurlijk stom.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap er in feite ook niet veel van. Angst maakt veel kapot en daar profiteren sommige duistere figuren van. En seksuele agressie tegen over het even wie is slecht, of het nu kinderen, bejaarde of vrouwen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Afgelopen weekend heeft een vader zijn één jarige zoontje opgehangen en de foto met mobiel naar de moeder gestuurd. Ik werd zo misselijk toen ik het las.

  i.p.v. bommen, brood en spelen. Geef het volk brood en spelen en ze waren rustig. Zo dacht men er vroeger over. Tegenwoordig houden we ze arm en hongerig. Dan kunnen ze geen kant meer uit. En blijven ze rustig. En dan maakt het niet uit of het die 'arme' landen het zijn of juist de 'rijkere' landen. Toch denk ik dat het goed is, i.p.v. bommen, brood. Wat zullen ze opkijken.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweld is geweld. In gebouwen landen met een vliegtuig met als doel om zoveel mogelijk doden te maken is geweld. Georganiseerd kinderen sexueel misbruiken is geweld. Mensen geen voedsel gunnen is geweld. De minima nog minder geven en de rijken ontzien is geweld. Een ander tot eigen bezit maken is geweld.Oorlog voeren is geweld. Kinderen onderwijs onthouden is geweld. Orthodoxie is geweld. Hufterig gedrag is geweld. Mensen buiten sluiten is geweld.

  Ik kan nog wel even doorgaan maar het veranderd niets. Geweld is van iedere tijd en meestal lijkt het nog normaal ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Terrorisme zal altijd blijven bestaan zolang men niet naar de wortels grijpt ervan ! In Engeland zijn ze eindelijk de oorzaak van het zinloze straatgeweld in het beeld aan het brengen !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We komen er vanzelf wel achter hoe de crisis zijn slachtoffers gaat maken binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goedemorgen Terrebel!
  Blij dat je mij terugvond, en ik jou dus ook via je wel héél lieve en steunende reactie, waarvoor grote dank!
  Want ik heb jou en je indringende analyses heel hard gemist, tenslotte was jij altijd al een trouwe webbie waarvan ik node afstand nemen zou!
  Nog iets over dit log: niet alleen de drank, maar ook de angst maakt meer kapot dan je lief is...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Buuf Petra21:13

  Wat een pracht teksten schrijf jij toch met die pracht hersenen van je ..Daar moet op gedronken worden.Of uhmmm doe mij maar appelsap :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht