Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 11, 2011

9/11

Woensdag-avond was ik bij een bespreking over meer Burlesque-feestjes in Haarlem die ik mag presenteren en waarin ik een woordje meespreek in de organisatie.

Donderdag-avond hoorde ik als presentator een bijzonder interessante lezing over Zorg op Afstand; over hoe bijvoorbeeld veel patiënten zich beter en gelukkiger voelen als ze regelmatig een beetje aandacht krijgen, al is het maar via de (beeld)telefoon.

Vrijdagavond was er een kledingruilfeestje waarbij ikzelf kleding inbracht van m'n zoon en m'n neef. Diverse mensen kon ik daar blij mee maken. Zelf scoorde ik een leuk jasje voor mijzelf en een topje voor m'n dochter. Ook boeken wisselden van eigenaar.

Zaterdag was ik met m'n zoon en z'n zusjes naar Het Stenen Hoofd, een niet-afgemaakt stukje Amsterdam aan't IJ. Een klein deel van deze kade (want veel meer is het niet) wordt afgebroken om te zorgen voor een bredere vaargeul nabij Centraal Station maar de wethouder beloofde ter plekke dat hij de rest van dit unieke stukje stad graag zou (blijven) zien als culturele ontmoetingsplek. En raad eens wie werd gevraagd lid te worden van de organisatie die dat mag gaan regelen? Ook kwam ik er een oud-collega politicus tegen, was de pompoensoep met brood gratis en kostten twee bekers cola samen een euro.

Vandaag waren wij op het festival "Kijk op West" waar diverse groepen uit de buurt zich presenteerden maar waar bijvoorbeeld ook The Battle of the Bands plaatsvond; een competitie van bands die bestaan uit jongeren uit Amsterdam-West. Ongelooflijk hoeveel talent er in Nederland rondloopt! Ook was er een kermis met diverse attracties voor maar een euro per rit en beklom dochter Dayna voor het eerst van haar leven (en met grote souplesse!) een klimmuur, sprak ik bij een kraampje met wat oud-collega's uit mijn tijd als raadslid en regende het heel eventjes heel erg hard.

Wij kwamen er ondermeer mijn oppasbaby Joep tegen met diens vader. En ook spraken wij er Ronja, (de kleindochter van de buurvrouw van mijn moeder) met wie m'n dochters gisteren nog in de tuin van haar oma druiven hebben staan plukken.

Bij het uitstappen uit de tram, onderweg naar huis liepen wij letterlijk vriend Pieter tegen het lijf die toevallig onderweg was naar een festival waar diens zoon zou optreden met diens band.

Mijn zoon vertelde over de band van een jongen uit zijn klas.

Bijgaand vindt u diverse foto's en filmpjes die ons weekend illustreren.

En niet getreurd: morgen vindt u op dit weblog een stukje van mijn hand over (de herdenking van) '9/11'.
8 opmerkingen:

 1. Ik zie zowaar een smurf, en dan is mijn dag weer goed! Er moet meer gesmurfd worden.

  En voor de rest, even wat aangeklikt en zo, allemaal prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gezien! Oma kreeg een knuffel-smurfin met bijpassende sleutelhanger als verjaarskado van de meisjes. M'n moeder heeft inmiddels een leuke Smurfen-collectie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooie foto's die zoals steeds meer zeggen dan geschreven woorden.
  En over 9/11 heb ik zondag genoeg gezien op TV.
  Excuseert U mij als ik dat item voorlopig oversla.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die 9/11 herdenkingen ben ik een beetje beu. Je kon gister geen kant opkijken of er was wel wat over te vinden.
  Kledingruil feestjes lijken me erg leuk. En, zo worden de stukken langer gebruikt denk ik zomaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aandacht doet wonderen! Als mensen zich 'gezien' voelen knappen ze daar vaak al van op.

  Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een lekker weekend dus zo te lezen en te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wil/zizy14:47

  leuk verslag ..daar word je vrolijk van.

  groets Wil/zizy

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht