Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, augustus 08, 2011

Stoppenkast

Joe Lieberman (de voornaamste sponsor van de PVV, volgens geruchten die Geert 'Ik ben groot voorstander van openheid en transparantie!' Wilders weigert te ontkrachten) waarschuwt de wereld voor het geweld dat de Palestijnen eerdaags zullen gaan gebruiken tegen de Israeli's. Niet dat er ook maar één stukje informatie is waarmee hij zijn bewering kan staven.

Diverse onafhankelijke experts geven aan dat er geen enkele reden is waarom Palestina opeens evenveel geweld zou gaan gebruiken tegen Israël als omgekeerd.

Maar wat weten experts nou eigenlijk helemaal? Als je een rechts-extremistische idioot bent heb je alleen maar je eigen mening nodig. Jij hebt zelf immers altijd gelijk?

Hetzelfde geldt uiteraard ook voor links-extremistische idioten. Ze blijven elkaar maar uitschelden en met modder bekogelen in die met water volgelopen zandbak die ze ook wel "media" noemen. Misschien wordt het tijd dat de juf of meester ingrijpt en de kindertjes aan de oren naar binnen sleept en in de hoek zet. Maar helaas durft niemand (Enig idee waar onze onvolprezen minister-president Rutte opeens is?) die taak op zich te nemen.

Vraag maar aan hen die geloven dat elke pedo ooit begonnen is als dieren-mishandelaar 'want Geert heeft dat zélf gezegd!'.

Ze gaan er daarbij gemakshalve vanuit dat iedereen die zich tot kinderen aangetrokken voelt (alsof iemand zou kunnen kiezen voor zijn of haar gevoelens) zich ook aan elk kind zal vergrijpen. Ja hoor, en elke heteroseksuele vrouw kan niet anders dan luisteren naar haar hormonen en zal voortdurend elke man proberen aan te randen. Toch?

Het valt niet mee om geen vooroordelen te hebben. Iedereen heeft ze natuurlijk. Zo denk ik dat het geen toeval is dat het aantal PVV-stemmers in Nederland vrijwel gelijk is aan het aantal mensen dat de krantenkoppen leest van De Telegraaf. Toevallig is dat ook vrijwel identiek aan het aantal Nederlanders met een IQ van minder dan 90. Denk ik. (Met mijn excuses aan mensen die lijden aan het Syndroom van Down. Die overigens opvallend vaak beter met elkaar en de natuur weten om te gaan dan mensen die zich bijvoorbeeld op Twitter "Rechtse HBO'er" noemen. Maar dat terzijde.)

Er zijn ook mensen die denken dat iedereen die meedoet aan Gaypride automatisch homoseksueel is en dat het woord 'homoseksueel' uitsluitend op mannen slaat. Fout. Homoseksueel is iedereen die zich seksueel aangetrokken voelt door iemand van hetzelfde geslacht. En nee, dat betekent niet dat elke lesbo valt op elke andere lesbo of dat elke flikker valt op elke andere flikker.

Meewerken aan een homo-evenement betekent niet vanzelf dat je homo bent. Zoals je ook niet bejaard hoeft te zijn om in een bejaardentehuis te werken.

Of zou ook iedereen die voor Philips werkt stiekem een gloeilamp zijn die zich nog schuilhoudt in de stoppenkast?

P.s. Speciaal voor de liefhebbers én voor mensen die wel eens twijfelen aan hun geestelijke gezondheid - en zich graag beter voelen door te lezen dat het bij hen wel meevalt - heb ik bij m'n stukje van gisteren twee reacties laten doorkomen van J (achternaam en adres bij redactie bekend).

Dan kunt u voor uzelf bepalen of u dit figuur zielig, gestoord, gefrustreerd of juist heel normaal vindt. O ja: omdat hij graag laf is (zoals elke PVV-aanhanger...) reageert hij voortdurend onder een ander pseudoniem, al blijft hij doorlinken naar de website van zijn favoriete partij.

9 opmerkingen:

 1. Remco Teer19:40

  Dag Terrence, nog steeds lees ik alles wat je schrijft met veel plezier en het is jammer dat we al jaren niet face to face hebben kunnen praten over onze ideeen met een biertje in de Tara's:) maar toch constateer ik steeds meer een "scheer iedereen over een kam'' mentaliteit bij je, en zo ken ik je helemaal niet... Ik ben het met je eens dat er flink veel idioten bij de PVV''aanhang'' zitten en deze mensen staren zich compleet blind op bepaalde dingen maar, pas op dat jij in je ''afkeer'' niet te ver doorslaat ;p. Je oud collega, Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt helemaal, Remco! Niet voor niets noem ik dat van mijzelf ook een vooroordeel en noem ik hier met opzet ook links-extremistische idioten. Overal zijn er nu eenmaal idioten. Alleen lijken het onder PVV-aanhangers wel érg veel te zijn...;-) Overigens had ik laatst op Twitter een heel aardige en geciviliseerde discussie met een PVV-aanhanger. We waren het erover eens dat we het niet met elkaar eens waren maar bleven beiden vriendelijk en beheerst. Het kan dus wel degelijk. En dat biertje moeten we toch gauw'ns doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ollie is extreem links , maar geen extremist . Ook Ollie heeft hekel aan dat soort mensen en ook daar discusieert hij helemaal niet meer mee. Maar Ollie heeft het recht om zijn linkse idealen te uiten , wat hier ook bij ons in Vlaanderen niet zo aanvaard wordt . Maar Ollie gelooft in zijn ideaal en heeft het recht dit te uiten , zonder verbaal en geweld ! Maar zolang Ollie leeft zal hij zijn mening uiten ! Daar heeft hij het recht aan !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie titel voor dit blog. Jammer dat iemands gender voor sommigen zo belangrijk is. De sprookjesboot vond ik juist een toepasselijke boot voor jou om in mee te varen. Sommige blogjes van jou zijn juist mooie sprookjes voor mij.
  Laat eenmalig bij jou de stoppen er uitvliegen en besteedt verder geen aandacht meer aan vervelende reageerders.
  Vriendelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben duidelijk geen rechtse bal of het tegenovergestelde, een arme rechtse PVV'er. Ik ben eerder links en een milieufreak. Maar één ding weet ik zeker, dit kabinet is niet waarvoor ik op de barricaden zou gaan staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Men hoeft het zeker niet met je eens te zijn. Maar je kunt wel mensen met respect benaderen. Het voordeel is ook dat ze dan jou eerder met respect zullen benaderen en dan is een gesprekje onderling iets makkelijker.

  Love as always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De zwarte raaf kwam weer voorbij. En het ruikt ook niet fris meer. En zo is het bij de PVV. Er zit een luchtje aan dat ik niet helemaal kan waarderen. En natuurlijk, iedereen heeft wel eens een goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk dat jij zelf goed kunt bepalen welke reacties jij op je log wilt hebben en welke niet. Jerry spoort gewoon niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik noem mezelf noch links nog rechts daar er aan beide kanten een luchtje zit dit ik niet leuk vind.
  Ik noem mezelf eerder gematigd realistisch.
  Iedereen die denkt de waarheid in pacht te hebben is niet bepaald mijn vriend omdat DE waarheid niet bestaat.
  Iedereen heeft recht op een eigen menig over wat dan ook, maar geweld en schelden zijn bij mij NOOIT aan de orde.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht