Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 09, 2011

Anders

Ook wij hier volgen het nieuws over de rellen in Engeland op de voet. Met name dan die in Londen omdat wij daar vrienden hebben wonen. Onvoorstelbaar wat daar gebeurt! Daarom vind ik het zo knap dat er nog inwoners zijn die kunnen relativeren. Neem bijvoorbeeld de honderden Engelsen die letterlijk een bezem pakten en de straten gingen schoonvegen. Wég met de troep die de relschoppers maakten! En dan een medewerker van een boekwinkel:"Wij blijven gewoon open; als ze dan wat boeken stelen dan leren ze misschien nog wat."

Ik ben en blijf fan van de Engelse humor...Hieronder een voorbeeld:

Sinds gisteren ben ik fan van een twitteracount dat reacties verzamelt van mensen die reageren op artikelen in De Telegraaf. Er zitten echt hilarische bij! Ook zonder Twitter-account kunt u het hier allemaal lezen. Misschien dat niet iedereen er de humor van inziet om dingen (échte reacties van échte mensen op échte Telegraaf-artikelen!) te lezen in de trant van "Ik vin dat allen die buitelanders goed nederlants moeten lere want anders motte se ma opzoute!' of "Nee, ik moet niets hebben van al dat buitenlandse eten, doe mij maar een goeie spaghetti!"

Sommigen zullen het zelfs flauw noemen...

Natuurlijk was het flauw van mij gisteren om alle PVV-aanhangers over één kam te scheren en hen allemaal dom te noemen. Er zijn vast PVV-stemmers met een IQ van boven de 100. Dat ik ze nog niet ben tegengekomen zegt alleen maar iets over mijn kennissenkring óf bewijst mijn stelling dat de fans van Geert daar liever niet voor uitkomen.

Behalve bijvoorbeeld een winkelier in mijn woonbuurt die last heeft van een groepje 'Marokkaanse' (hun grootouders zijn in Marokko geboren maar zelf spreken ze de taal - uitgezonderd een paar scheldwoorden - niet meer) jongeren.

De winkel-meneer stemt dus PVV 'want Wilders dóet er tenminste wat aan!' Natuurlijk heb ik hem gevraagd welke maatregelen Wilders precies allemaal heeft uitgevoerd of voorgesteld om de overlast van derde generatie allochtonen (zelf is Wilders - als zoon van een Indische moeder - een tweede generatie allochtoon. Zijn Hongaarse echtgenote is overigens een eerste generatie allochtoon. Mét twee paspoorten.) te beperken.

Het antwoord luidde:'Nou eh...eh...eh...nou...eh...hij is tenminste tegen Marokkaanse rotjochies. Net als ik!'

Feit is dat de PVV totnogtoe welgeteld nul zinnige maatregelen heeft genomen of voorgesteld om overlast door groepen jongeren en/of terroristen te beperken. Ja, in de media stonden wat one-liners maar het voorstellen van concrete maatregelen is toch echt heel wat anders.

P.s Als er een PVV-aanhanger is die dit leest, gelieve inhoudelijk te reageren met onderbouwde argumenten. Ik ga graag met u in discussie. Echt waar!

8 opmerkingen:

 1. Hier leest toch geen PVV'er...of wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die twitterberichten ..

  ik weet niet wat me overkomt??

  iedereen veroordeelt iedereen???

  arme, bange man ..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De rellen daar is voor mij geen nieuws. Pas als het hele land in brand staat. Dit is zo lokaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anka03:31

  Ik probeer even een reactie hierboven te negeren...

  Het zijn vreselijke toestanden in UK, steeds weer kijk ik met afschuw en vol ongeloof naar de beelden op de bbc.
  Voor het eerst ben ik blij dat mijn vriend op het platteland woont daar, niet handig met reizen, maar je zal nu maar in een grote stad wonen of werken, of nog erger een bedrijf hebben daar.

  En ja, ik hou (soms) ook van de typische Britse humor :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik durf met je niet in discussie gaan want ik ken niks van politiek, zelfs de belgische niet. En friet is ook buitenlandse kost voor jullie, zou die dat eten;-) want die reactie vond ik wel echt goed.Leuk logje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik volg het nieuws amper. Ik kan mijn tijd beter gebruiiken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben geen PVV'er enne die rellen? Het wordt, helaas, alleen maar erger. Meerdere steden raken erbij betrokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een niveau zeg,die reacties. Bedoelen we dat ook met vrijheid van meningsuiting.

  Die rellen dat vind ik wel erg. Wat een ellende voor die mensen die daar wonen (en niet meerellen natuurlijk)

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht