Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 01, 2011

Gehandeld

Gisteren was ik gezellig even bij de huisarts. Behalve dat het écht gezellig was en zij erover "klaagde" dat zij mij vaker op TV ziet dan in haar praktijk, gaf zij mij het groene licht om aan de orthopeed te vragen of ik wellicht eerder dan pas over 7 jaar een nieuwe heup mag. Eerlijk gezegd vind ik het hele idee en proces doodeng. Het kan mij niet eens schelen of de een of andere pestkop mij zou uitlachen om die angst.

Het huidig kabinet is als die paar pestkoppen vroeger op het schoolplein. De kleine en zwakke kinderen durfden ze makkelijk aan (de grote hebben wel eens de neiging om terug te slaan dus die laat je met rust): met z'n drieen samen lunchgeld afpakken van gehandicapte meisjes, pootje haken, haren trekken, rugzakje (Hé, het PGB!) afpakken...en als de juf kwam vragen wat er aan de hand was opeens heel lief en onschuldig lopen doen...Die met de bruine laarsjes en het stoere kapsel had altijd de grootste mond maar als er geknokt moest worden liet hij dat zijn vriendjes doen. Op een dag werden ze bijgestaan door een nieuw pestkopje uit een ander dorp. Eentje met zwarte kousen...

Toch is dit de regering die de Nederlanders zelf hebben gekozen. Voor een groot deel omdat er allerlei valse beloftes werden gedaan, vooral vlak voor de verkiezingen voor klasse-oudste. 'Stem op mij en je krijgt gratis snoep!' En na de verkiezingen:'Dat de snoeptrommel leeg is komt door degeen die voor mij klasse-oudste was.'

Er zijn mensen die het onverkoopbaar vinden dat de regering wél geld overheeft om te investeren in wapentuig maar níet in bijvoorbeeld zorg of onderwijs. Ik ben één van die mensen. Blijkbaar zijn er mensen die vinden dat niet de overheid moet zorgen voor de zwakkeren in de samenleving maar dat de mensen dat zélf moeten doen. Totdat men zélf opeens tot die groep van zwakkeren behoort dan gaan ze mekkeren dat ze al jarenlang premies hebben betaald en nu dus recht hebben op gratis zorg. Zo hypocriet zijn ze wel, die CDA-, VVD- en PVV-stemmers. Of zouden er echt tussen zitten die nu als 32-jarige ICT'er alvast geld opzij zetten om later hun eigen rollater en thuishulp te kunnen betalen? Ik weet vrij zeker van niet...

Natuurlijk weet ik niet hoe u erover denkt maar zelf vind ik het goed dat Ratko Mladic voor het gerecht is gedaagd en niet met een wilde actie door z'n hoofd is geschoten. Gelukkig is het aan rechters om uit te maken of iemand al dan niet schuldig is. Als elke 23-jarige wildebras zelf mocht bepalen of iemand al dan niet schuldig is en dan ook nog zelf ter plekke de strafmaat mocht bepalen én meteen zelf mocht uitvoeren dan zou het einde zoek zijn. Dan leven we écht in een wereld waar PVV-aanhangers sexueel opgewonden van raken.

Dan krijgen we bijvoorbeeld een wereld waarin supermarktpersoneel een oudere dakloze vrouw doodslaat omdat men denkt dat ze een blikje bier heeft gestolen. En nee, dat is helaas geen wild zelf verzonnen voorbeeld maar een paar jaar geleden in Amsterdam echt gebeurd. De dakloze dame bleek het biertje gewoon rechtmatig gekocht te hebben en Prins Bernhard zelf bood indertijd nog aan de advocaat te betalen voor "die arme jongens die te goeder trouw hadden gehandeld".

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Hans Keilson

10 opmerkingen:

 1. Ruben Gouda21:17

  Op defensie is al gigantisch bezuinigd dus hoe wat bedoel je met het geld gaat alleen maar naar wapen tuig?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het verneukeratieve van ons democratisch bestel is de manier waarop er met de uitslagen van verkiezingen wordt omgegaan. Maxim, Mark en Geert hebben beslist, niet de kiezer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ruben Gouda22:09

  Tja, in een meerpartijenstelsel moeten er nou eenmaal coalities gesloten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Over een ding kunnen we het eens zijn, deze regering is er niet voor de zwakkere of minder bedeelden in deze samenleving, maar is er uiteindelijk wel door hun gekomen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze regering , het was te verwachten, maakt alles kapot, tot er uiteindelijk niks overblijft.
  En rechts nederland zal er wel van smullen of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat Sjoerd het goed ziet; veel van die mensen laten zich zo graag meeslepen door die simpele, aangewakkerde sentimenten, de oplossingen waar ze van dromen: alles is de schuld van één groep, en de regels in de maatschappij moeten simpeler. Het is misschien ook wel verleidelijk.
  Maar het is niet zo doordacht, en dat is waarom het ook snel voorbij kan zijn (zie Fortuin, zie LPF). Er is veel rage, veel grilligheid.

  Dat voorbeeld wat je noemt over die dakloze mevrouw, dat herinner ik me nog! Gruwelijk voorbeeld van de snelle, gemakkelijke beslissingen waar men zo graag voor kiest, en die tegenwoordig veel minder omstreden zijn dan vroeger.
  Ik begrijp wel dat winkelpersoneel in sommige gevallen echt getergd is, hoor. Sommige winkels staan op een interessant punt en hebben gigantisch veel met diefstal te maken.

  Afijn, ff ook belangrijk: dank je voor je bezoek! Die tekst kwam zeker recht uit het hart! Het idee dat er zo iemand is in mijn leven is nog altijd wonderlijk voor me.

  Groeten! Clemens.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tegen de tijd dat de henk en ingrid beseffen waar ze echt voor gekozen hebben, is het te laat. Hadden ze net die module meer genomen op school hadden ze door die luchtbel van de PVV heen geprikt. Maar ja. Het land gaat er aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eén voordeel aan het huidig beleid: mensen zullen wakker schrikken en de volgende keer écht nadenken voordat ze stemmen...Hoop ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Ruben: Wil je alsjeblieft het stuk nog een keer lezen? Ik kan geen antwoord geven op opmerkingen die geen verband houden met de inhoud van het stuk. Nergens zeg ik dat de overheid "alleen maar geld uitgeeft aan wapentuig", En wapentuig is trouwens één woord. Nare gewoonte om volstrekt normale woorden op te splitsen in twee woorden. Vind ik. Je legt mij dingen in de mond die ik niet gezegd heb en eerlijk gezegd vind ik dat vrij irritant.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. We hopen, inderdaad... we hopen!
  Ehm, wat die splitsing van woorden betreft, moet ik zeggen dat dat soms per ongeluk gebeurt, Terrebel... Ik weet dat het mij in de haast en door geklooi met mijn slechte toetsenbord ook gebeurt.
  Mja.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht