Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, maart 02, 2006

Voorspellingen deel 2

Voorspellingen deel 2:

M'n vorige voorspellingen deed ik op 5 juni 2005. Hier zijn er weer een paar. Veel leesplezier!

De voormalige netten Ned1. Ned2 en Ned3 gaan voortaan verder als RTL8;
Het Directoraat (bestaande uit John de Mol IV, de minister-president en de directeuren van Unilever en Philips) beslist wat het volk te zien krijgt op de inmiddels verplicht aan te schaffen oprolbare 3D-televisieschermen die via een overheidsmaatregel uitsluitend door Philips geproduceerd mogen worden.

Er zijn nog maar zeven grote bedrijven in Nederland. Alle kleinere spelers op de markt zijn opgeslokt
door: Unilever (food en nonfood); NUON (Gas, electra en netwerkbeheer), AHOLD/KBB (detailhandel, logistiek, distributie); KPN (telefonie en netwerkbeheer); Koninklijke Smit Schelde Groep KSSG (scheepsbouw, wegenbouw en waterwerken); Philips (electronica en medische apparatuur); AMEV ((sociale) verzekeringen, uitkeringen en welzijn). Niet voor niets hebben verreweg de meeste kabinetsleden een commissariaat bij tenminste één van de genoemde bedrijven.

Het aantal ministeries wordt teruggebracht tot ministeries van: Voedsel, Welzijn, Energie en Produktie. De betreffende ministers zijn tevens algemeen directeur van de betreffende markleiders. Dit om belangenverstrengeling tegen te gaan.

Vanwege de ontdekking van de verbrandingsmotor die draait op urine is de prijs van een vat olie gedaald tot 12.000 rupia. De Indonesische munt is het toonaangevende betaalmiddel na het instorten van de (Euro)dollar en de Yen. Een Nederlandse firma, KSSG, verdient miljarden met haar octrooi op de toiletpot met ingebouwde urine-raffinaderij. De voorzitter van de raad van bestuur van deze firma is de minister van Welzijn en tevens directeur van AMEV.

Door een "slordigheidje" op het ministerie van Voedsel dat besloot de voedselbonnen voortaan te laten drukken door Unilever (waar de minister directeur van is) zijn de bonnen deze maand niet gedrukt. Burgers die van deze bonnen afhankelijk zijn (inmiddels ongeveer tachtig procent van de bevolking) komen voorzichtig in opstand. Na een vorige opstand heeft het ministerie van Produktie (na een 1-2'tje met het ministerie van Energie) de helft van de gearresteerden levenslang tewerk gesteld in de Energie-tredmolens.

Na de ontdekking van een enorme energiebron op de maan is dit hemellichaam volledig geclaimd door Het Conglomeraat Amerika dat zich beroept op de identiteit van de eerste mens op de maan, die zo'n honderd jaar eerder daar een inmiddels verboden vlag heeft gepland.

Namen van populaire TV-probramma's zijn tegenwoordig ondermeer:
"Met NUON onderweg naar Morgen"; "Achmea Kennisquiz"; "Big Brother is watching you with Philips camera's"; "De Gouden Gids Eredivisie" en "Blackmail". In dat laatste programma kunnen mensen de uitzending laten stopzetten door geld te bieden wanneer ze willen voorkomen dat gevoelige informatie over henzelf of hun organisatie bekend wordt. Hoogste bod totnogtoe is dat van Peter R. de Vries die een bod uitbracht op een door hem verloren memorydisc met informatie over zijn eigen privéleven. Het gerucht gaat dat de AIVD in de volgende uitzending met een hoger bod komt.

Geen opmerkingen: