Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, juni 05, 2005

Voorspellingen

Voorspellingen2008:


In Amerika wordt de staat van beleg afgekondigd en komt het land onder militair bewind te staan van de familie Bush. Dit gebeurt na een vele levens eisende aanslag die wordt toegeschreven aan een terreurbeweging die een afsplitsing lijkt te zijn van Al-Qaida. Uiteraard zal de geschiedenis leren dat de Amerikaanse veiligheidsdiensten een en ander zelf in scene hebben gezet in opdracht van ondermeer de NRA en het Koningshuis van Saudi-Arabië.

2012:


Hans Wiegel wordt minister-president waarna het spoedig afgelopen is met het Nederlands stelsel van sociale voorzieningen. Om te kunnen douchen moet er een muntje in de watermeter. Kinderen krijgen voor hun verjaardag een tandenborstel of een stukje zeep van hun ouders. Geld voor beide produkten tegelijk is er voor velen dan niet meer.

2014:


De Nederlandse Spoorwegen voeren de loketbeambte in om vooral de internationale klant betere service te kunnen bieden. Bovendien helpen zij zodoende langdurig werklozen aan het werk via een hernieuwde Melkert-regeling. Het gaat hier om dezelfde mensen die nu jaren eerder door de NS overbodig waren gemaakt bij het afschaffen van de loketten.

2016:


De Euro wordt omgedoopt in Eurodollar. Nog een paar jaar verder wordt het voorvoegsel "Euro" verwijderd en de Europese munteenheid formeel gelijkgesteld aan de Amerikaanse dollar. Dit alles is al lang geleden besloten maar de hiertoe ingestelde "commissies" moesten aan het werk worden gehouden.
Berlusconi is dan inmiddels president van de Verenigde Staten van Europa én een graag geziene gast op de Bush-ranch in Texas.

2018:


De PzP (Populisten zonder partijprogramma) is één van de grootste partijen in het land. Zij komt voort uit de LPF, het restant van D66, de PRDV en Groep Wilders. Het is een reaktie op het vroegtijdig overlijden van de voorman van laatstgenoemde partij door de hand van een niet nader te noemen uit Somalië afkomstig liberaal kamerlid.


2020:


De Nederlandsche bevolking is gedecimeerd. Enerzijds door het "op slot" gaan van de grenzen en anderzijds door massale emigratie van vooral studenten naar bijvoorbeeld Burundi waar dan inmiddels het welvaartspeil boven dat van Nederland ligt.

Geen opmerkingen: