Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, november 02, 2010

Buurtplatform

'De Moordmachine' van Jack Vance is boek nummer 27 van dit jaar en is nummer twee in de Duivelsprinsen-serie. Nu eindelijk beginnen aan een boek dat ik voor mijn verjaardag in september kreeg...

Sinds kort heb ik ook een eigen boek uit. Sinds heel kort zelfs. Sinds gisteren namelijk. De verhalenbundel 'Verzamelde Verhalen' is nu beschikbaar via de 'printing on demand'-service van Lulu.com. Het is nu nog even (ongeveer 3 weken) wachten om een exemplaar in handen te krijgen maar wie een Paypal-account heeft of een creditcard kan alvast een exemplaar bestellen.

Natuurlijk ga ik zelf ook een flinke stapel bestellen voor alle vier mensen die een persoonlijk door mij gesigneerd exemplaar willen...Wilt U er per ongeluk ook zo eentje, laat het maar even weten, dan bestel ik er nog eentje bij...

Een bij vindt je niet zo gauw in een vliegtuig maar ik wist even geen beter 'bruggetje' naar het volgende onderwerp te bedenken.

Zoals een hoge ome in de vliegwereld opmerkte zijn er vliegmaatschappijen die de piloot verbieden tandpasta mee te nemen omdat er een vloeibare bom in de tube zou kunnen zitten. Aan de andere kant zijn er vliegmaatschappijen die maar 5 procent van de meekomende pakjes en pakketten door de scanner halen. Bij de meesten is het gelukkig vier keer zoveel...daar wordt maar liefst bij één op de vijf stukken vracht gecontroleerd of er niet misschien een bom in zit...Een hele geruststelling!

Moet je als passagier zelfs je schoenen uittrekken zodat die één voor één gescand kunnen worden, kun je als terrorist gewoon een bom in het laadruim laten inladen. Hoef je'm niet eens zelf te dragen ook nog. Handig, joh!

Maar goed -en ik zei het hier al eerder- met een stingray van maar een paar duizend dollar kan iemand ook op een heuveltop of hoog gebouw gaan staan en een raket afvuren op een passerend vliegtuig. Of nog simpeler (en er zijn hardnekigge geruchten dat dat al eens is gebeurd): je belt vooraf met de piloot en dreigt hem zijn kinderen wat aan te doen als hij het toestel niet laat crashen. Heel makkelijk en ook nog'ns erg goedkoop. Bovendien de milieuvriendelijkste methode...

Als huisman probeer ik ook milieuvriendelijk te leven. Zo staat het klokje van mijn magnetron dankzij een tussenschakelaar bij het stopcontact standaard uit. Scheelt bij sommige merken al gauw een dubbeltje per dag aan stroom. Het lijkt misschien niet veel maar als meer mensen dat zouden doen zou het een hoop schelen. Toch? En een beetje opletten op wat je doet met het milieu maakt je nog geen geitenwollensokken-milieufreak. Daar bestaan trouwens een hoop vooroordelen over.

Als alleenstaand vader loop ik ook tegen vooroordelen aan. Zo denken mensen automatisch dat wanneer ik ga koffiedrinken bij de buurvrouw wij dan wel sex zullen hebben. Nou: het is dus gewoon een kopje koffie drinken en meer niet. Meestal dan. ;-)

Gisteravond dronk ik een kopje koffie op de vergadering van het buurtplatform.

11 opmerkingen:

 1. Wil zeker een exemplaar van jou hebben Terrence ! regelen we dan later !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zal sinterklaas eens lief aankijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat jij een geen bruggetje kon vinden.. dat ben ik niet gewend van je.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat leuk, je eigen boek! En Lulu is superhandig. Ik ga er een bestellen!

  Je leest trouwens ook leuke boeken, Jack Vance is ook een ouwe bekende van mij (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 5. (moet ik nog uitleggen dat ik bedoel de boeken van Jack gelezen te hebben en niet dat hij mijn lover was of snapt iedereen dat wel?!?)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze kunnen toch nooit alles waterdicht maken.
  Dan is het niet meer te doen namelijk.

  Ik leef zo milieubewust als mogelijk.
  Maar een uur eerder naar bed gaan, wat daar goed voor zou zijn, doe ik dan weer niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat? dronk jij een kopje koffie op het buurtplatform? Jaja, je deed vast mee aan een orgie :D

  En natuurlijk wil ik een boek met een handtekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Whaaaaaaaaaaaaa Terrebel! Nu zie ik allerlei capriolen op het buurtplatform!!!

  ~proest~

  Ach, wat maakt het uit, laat de mensen maar lullen, of je nu wel of niet meer doet met de buurvrouw, zal mij een worst zijn, als het maar leuk en gezellig is :D

  Ennuh, ik geef mij op voor een gesigneerd exemplar, bij deze!

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 9. LOL @Mammalien.

  De bestellingen staan genoteerd, mensen!
  Verwachte levertijd: 3-4 weken

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zet mij er maar bij, wamt dat wil ik graag lezen..en dan ook nog gesigneerd..toe maar het kan niet op :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht