Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 03, 2010

Loondispensatie

Gisteren m'n nagels geknipt, de administratie gedaan, wat werk verricht voor een klant, samen met zoon zijn oma haar nieuwe PC bezorgd en een avondje opgepast op m'n vaste oppas-baby.

Vandaag een aura-healing ondergaan (Aanrader! Meer weten? Even vragen.) waar ik om half drie van thuiskwam, van kwart voor drie tot kwart over drie een vriendin op visite gehad en van vier tot half zeven bij m'n webmaster gezeten (En nu bijna opgelucht dat een buurvrouw voor vanavond heeft afgezegd).

Op de terugweg liep ik langs de lokale bibliotheek en bedacht mij toen hoe weinig ik daar eigenlijk langs ga.

'Henk en Ingrid' weten niet eens waar de lokale bibliotheek ís en gaan nooit naar een klassiek concert. Dus kun je orkesten en bibliotheken best afschaffen, vinden Rutte, Verhagen en De Grote Gedoger.

Pas dan maar op heren, want Henk luistert veel liever naar zijn eigen gezeik in de pauze van het voetballen dan naar politici. Wat 'Henk en Ingrid' betreft kan ook de politiek best afgeschaft worden.

'Henk en Ingrid' staat voor het deel van de bevolking dat wordt gezien als 'echte Nederlanders'. Helaas voor Wilders bestaat de echte Nederlander helemaal niet, al zal een deel van de bevolking zichzelf als ware Nederlander beschouwen. Maar elk individu doet dat weer op z'n eigen manier.

Neem nu die Feyenoord-aanhangers die laatst hun clubliefde uitten door stenen te gooien naar politie-agenten. Stuk voor stuk echte individuen die graag laten zien dat zij individu zijn door alle 2.000 hetzelfde jasje te dragen met daaronder een spijkerbroek van allemaal hetzelfde merk met daaronder bijna allemaal dezelfde gympen en op het hoofd allemaal een petje van hetzelfde merk...'Kijk ons eens individu zijn!'

De kleding-industrie is ontzettend blij met dit soort mensen en volgens geruchten zijn er bij elke supportersvereniging een paar fans die gratis bodywarmers krijgen van een bepaald merk in de hoop dat hun vrienden op dezelfde manier hun individualiteit willen uiten.

De kleding-industrie houdt nog steeds geen rekening met gehandicapten. Hoewel, laatst zag ik op TV een jongen in een shirt met maar één mouw. Zou die speciaal ontworpen zijn voor mensen die maar één arm hebben? Hoe dan ook: Wethouder van Es van GroenLinks heeft besloten dat Amsterdam mee gaat doen met een proef in loondispensatie. Huh, wat is dát nou weer!? Dat is een plannetje van onze overheid om gehandicapten verplicht te laten werken voor een salaris dat onder het minimum loon ligt. Gehandicapten zouden minder produktief zijn.

Helemaal gelijk natuurlijk. Iedereen hoort het meteen als-ie een klantenservice-medewerker aan de telefoon heeft die in een rolstoel zit. Rolstoelers praten veel lager. Of zoiets. En natuurlijk werken de handen van een één-ogige caissière minder goed en kan zij daarom minder artikelen per uur scannen.

En iemand die verlamd is en uitsluitend nog de linkerhand kan bewegen is maar voor 90 procent afgekeurd en kan dus nog prima voor tien procent werken. Als hij of zij dat weigert gaat er gewoon tien procent van de uitkering af.

Heel logisch allemaal want iedereen weet toch dat een gehandicapte lagere woonlasten heeft?

10 opmerkingen:

 1. Alles kan heel erg logisch lijken.
  Maar meestal is het dat niet.

  Wie buiten de algemene norm valt moet de omstandigheden naar zichzelf aanpassen.

  Nou ja, hier in Winschoten is wel een winkel voor grote maten, niet dat dat nou gehandicapt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De logica ontgaat mij ook. Voorbeelden te over hoe ons land naar de klote gaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach ja wat is normaal. Vreemd eigenlijk, we willen allemaal uniek zijn. En toen willen we bij eeen groep horen.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och en wij die denken dat wij de enigen waren i Dit doet me denken aan de Crimson crisis van suske en wiske!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem00:35

  Bedankt voor dit logje. Zoals je weet ben ik de moeder van een "gehandicapte zoon". Hoewel ik hem liever bijzonder noem! Want dat is hij. En ik maak me ernstig veel zorgen over zijn toekomst.
  Wij proberen altijd alles zelf te bekostigen, uit principe! Omdat hij ons kind is. (ik zie teveel misbruik van bv pgb in onze omgeving) Maar indien een kind volwassen wordt, (lees als ik er straks niet meer voor hem ben, ook financieel) dat is mijn allergrootste zorg! Ik kan me nu al zo veel zorgen maken dat de tranen bijna niet meer in te houden zijn! Het is een schande dat dit gebeurd!
  Bedankt dat je hier aandacht aan hebt geschonken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. alles wat buiten het "normale" valt valt uit de boot. zo zit de samenleving in elkaar.
  En logisch is wel een van de meest misbruikte woorden die ik ken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vraag me af wat de emotionele gemoedstoestand van onze bestuurders zijn. Dat kan niet veel soeps zijn. We gaan nog wel wat zwarte sneeuw zien in Europa

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat jij dat even voor ons van je af schrijft. Henk en Ingrid. Tss... Henk en Ingrid zijn nu net de mensen die dit land naar de klote helpen. Henk en Ingrid zijn nu net de reden dat de hufterigheid in dit land ongekende vormen aanneemt. Mij en Ik kun je ze beter noemen...

  Dat zeg ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo zat ik gisteren even op kantoor van de belastingdienst, het ging om heel iets anders, maar ik vertelde iets meer vlak voor ik weg ging, en hij zei mij succes! Alle aanvragen voor die subsidies zijn nu al stop gezet.. en nieuwe aanvragen gaan de prullebak in, 'gelukkig' zei hij ook nog? :S

  Nah, ja... het lijkt off topic, maar is natuurlijk een vervolg op wat jij hier al neerzet van wat niet kloppen gaat. met andere woorden, ik zal wel zien!

  Ik blijf toch vertrouwen houden, met name in mijzelf!

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van dit soort logica word ik strontziek, ik meen het!
  Alleen al hierom schaar ik GW onder de mensen die ik niet serieus neem.
  Maar hij is aanwezig. Helaas.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht