Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juni 13, 2010

Voeren

De kiezer is wederom bedrogen. Zo had de heer Wilders een breekpunt. Op 8 juni zei hij nog dat hij weigerde met een partij een coalitie te vormen als die partij de AOW-leeftijd zou verhogen. Elke partij die een breekpunt zou loslaten beschuldigde hij zelf bij voorbaat van kiezersbedrog. Op 10 juni vertelde Wilders: "Ons standpunt inzake de AOW is nu wat genuanceerder." Dat is politiek geneuzel voor:"Bedankt voor de stemmen maar nu zijn jullie niet meer nodig."

Zoiets dergelijks deed André Rouvoet. Dat is die meneer die jeugd en gezinnen zó belangrijk vindt dat hij voor zichzelf een bijbehorende ministerspost heeft gecreëerd. Vóór 9 juni vond hij nog dat gezinnen er niet op achteruit mochten gaan in inkomen. Op 11 Juni diende hij een voorstel in om de tegemoetkoming in de kinderopvang te verlagen. Dankzij hem gaan vanaf 2011 de meeste gezinnen er een paar honderd euro per jaar op achteruit en thuiszitten zonder werk wordt zo nog aantrekkelijker dan fulltime werken en betalen voor kinderopvang. En dan jezelf nog Christen durven noemen ook!

Twee walgelijke gevallen van kiezersbedrog, afkomstig van mensen die zelf goed verdienen en waarvan er eentje zelfs nog een paar jaar op kosten van de staat (lees: de burger) een riant inkomen geniet zonder dat-ie daar ook maar íets voor hoeft te doen. Rouvoet kan nu gewoon aftreden als voorman van de ChristenUnie en dan nog behoudt hij zijn huidige salaris. "Wachtgeld" heet dat.

Wat de partijen écht vinden van de wachtgeldregeling en waarom politici niet de WW in hoeven leest U hier. Dat is "omdat het beroep van politicus zo risicovol is. Zo ben je nooit zeker van je baan...". En een schoonmaker, lerares, columnist, politie-agent, loodgieter, journalist of cameraman wél dan?

PVV:"Wij zijn tegen de regeling maar hebben daarbij -zoals bij alle andere dingen die wij roepen- geen enkele onderbouwing."

SP:"Wij zijn tegen en hebben een wetsvoorstel ingediend om wachtgeldregeling te laten vervangen door de gewone ww die ook voor gewone werklozen geldt."

D66:"Wij zijn voor wachtgeldregeling want het beroep van politicus is risicovol. Zo kun je zomaar je baan kwijt raken als er tussentijdse verkiezingen zijn. Wél moet er sollicitatieplicht komen." Aanvullend nieuws voor D66: Die is er al. Weliswaar pas sinds vorige maand maar toch. Verder met D66:"Jongeren zullen niet graag de politiek ingaan als ze daarna gewoon de WW in moeten."

VVD:"Wachtgeldregeling moet blijven want beroep van politicus is risicovol. Wij hebben het plan om de regeling terug te brengen tot vier jaar gesteund, zijn voor sollicitatieplicht en van ons mag de regeling verder worden versoberd."

PvdA: Geen reactie
(update: nadat ik het hem rechtstreeks vroeg vertelde Diederik Samsom dat de PvdA de regeling wil versoberen)

GroenLinks: "De tijdsduur moet korter en er moet sollicitatieplicht komen." Ik heb nieuws voor jullie, jongens. Dat is vorige maand geregeld. Lees de stukken maar eens die op je bureau komen. Update: nadat ik het Femke Halsema rechtstreeks vroeg vertelde zij dat GroenLinks -net als SP- de wachtgeldregeling wil vervangen door de reguliere WW.

ChristenUnie: Geen reactie

CDA: "Tijdens een CDA-periode is de regeling versoberd. Het zou raar zijn om die wéér aan te passen." Wat CDA "vergeet" te melden is dat de partij tégen het voorstel had gestemd om de regeling terug te brengen van 6 naar vier jaar en sollicitatieplicht in te voeren.

10 opmerkingen:

 1. Ja wilt me toch niet zeggen dat je écht verbolgen of verrast bent he?

  Zo werkt het toch altijd al? Paaien en binnenhalen en dan een andere koers gaan varen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, niet zo mooi. Van Rouvoet had ík het niet verwacht, maar dank dat je het hier toch even duidelijk op een rijtje zet. En dat wachtgeld, tja.. er zijn veel risicovolle beroepen die een stuk minder betaald worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vraag me af wat echt de verschillen zijn als er niemand meer kan regeren...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het liegen was al begonnen, nu het bedriegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik denk dat we hier in Belgie eenzelfde scenario mogen verwachten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik troost me maar met de gedachte dat er volgend jaar weer verkiezingen zijn. En dat de Wilders-stemmers een les is geleerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een werknemer of werkneemster die naast het uitoefenen van zijn of haar beroep voor de "baas' ook nog een gekozen lid is van het intern overleg,de ondernemingsraad, geniet op basis van de WOR ontslagbescherming. De gedachte daar achter is dezelfde als die politici gebruiken wat betreft de risico,s om plots zonder "werk" te zitten door externe redenen. Maar een politicus heeft geen arbeids contract en voor zulke gevallen bestaan gewoonweg geen enkele regelingen. Die hebben ze dan ook maar zelf gemaakt. Het is schandalig dat een politicus op basis van z,n mogelijkheden om wetgeving en meer te maken over regelingen van z,n eigen financieële vergoedingen zich zelf bevoordeeld ten opzichte van de gewone man. Het heeft alle schijn van ongekend machts misbruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jawel... mensen met teveel macht zullen hem vroeg of laat misbruiken. Een gouden regel, helaas. Ik vind die wachtgeldregeling, en zeker die eindeloze duur ervan, ook onbegrijpelijk.

  Geen dank voor het muziekje Mr. Terrebel, tis een mooie hè?

  Hoopjes groeten, Clemens.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben blij dat ik op de SP stemde. Zo hoef ik me nooit schuldig te voelen over alle ellende die de gewone man over zich afgeroepen heeft. Ja ik val daar ook onder met mijn wia en freelance werk, maar ik red me wel. Altijd gedaan, en zal dat ook altijd doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ja en al die anderen die dachten werk te hebben en een bank lieten vallen mogen wel die ww in of de bijstand :S

  Ik vind het pure shit, je weet het van tevoren als je politicus wilt zijn dat je zeker na 4 jaren je baan kwijt kunt raken...

  Om daarna ergens burgemeester te worden want terug naar de fabrieksvloer is natuurlijk NOT DONE

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht