Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 21, 2010

Schandalig

Vandaag begeleidde ik mijn moeder naar het ziekenhuis en naar de Indische Toko. Erg gezellig weer. Voor maandagavond had ik ook wat gezelligheid gepland maar het optreden in Paradiso van Nicole Atkins ging niet door vanwege een zekere aswolk, veroorzaakt door een vulkaan waarvan ik de naam niet eens zal proberen te spellen...

Onlangs was er een vergadering van luchtruim-bobo's. Het enige agenda-punt was:"Moeten wij in de nabije toekomst meer vliegverkeer toestaan?". Nu is het frappante dat de vergadering werd gevoerd via video-conferencing. Daarmee toonde men dus direkt aan dat mensen vaak helemaal niet fysiek bijeen hoeven te komen om te kunnen vergaderen. Miljoenen vlieguren per jaar zijn dus eigenlijk overbodig. Dat scheelt een hele hoop CO2-uitstoot om maar te zwijgen over geld. De burger hoeft niet meer mee te betalen aan de plezier-uitjes van Euro-parlementariërs. Al zullen die ongetwijfeld heel hard werken tussen de museum-bezoeken en hotel-massages door.

Sommigen zullen tegensputteren en roepen:"Ja maar, de economie dan? Al die mensen die werkloos zullen raken in de vliegtuig- en hotel-industrie? Al die callgirls in Brussel die opeens zullen moeten zoeken naar ander werk? En al die bekende mensen die geen praatjes a 14.500 euro meer kunnen geven op conferenties?" Allemaal drogredenen. Net als bijvoorbeeld:"Als ik geen snoep-papiertjes uit mijn autoraam zou gooien zouden schoonmakers minder werk hebben."

Misschien dat dankzij de IJslandse aswolk mensen tot bezinning zullen komen en ontdekken dat het op Terschelling misschien wel net zo leuk is als aan de Costa Brava. Daar zitten velen ten slotte de hele dag in internet-café's om te kunnen twitteren en Hyven dat ze het daar zo leuk hebben om vervolgens 's avonds met de rest van de Hollandse gasten gezellig GTST te kijken op het grote scherm in de hotel-lobby. Later kijkt men op de aan zichzelf gestuurde ansichtkaart om te kunnen zien waar men ook alweer geweest was.

Natuurlijk generaliseer ik hier Maar dat mag op een weblog. Vind ik.

Zo klaag ik graag over het gebrek aan kennis van de Nederlandse taal. Nu ja, mensen wéten vaak wel hoe het moet maar er schijnt een soort van laksheid te zijn ontstaan. Zo was er een officiële aankondiging van een ziekenhuis dat er eerdaags een nieuwe vleugel zal worden "geopenend" en adverteerde een administratiekantoor ermee veel te kunnen betekenen voor "starterende" ondernemers.

Natuurlijk, fouten maken we allemaal maar zulke grove fouten in officiële berichtgevingen noem ik schandalig.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jeroen Houweling, Marc Harders en Antonio Samaranch

15 opmerkingen:

 1. Mijn arme schoonzus zat vast in New York. Ze is stuwardes. Het arme schaap krijgt 100 dollar per dag om er eten en drinken van te kopen. De tijd doodde ze met liggen bij het zwembad van het hotel wat KLM voor haar betaalde. Erg joh, zo'n aswolk ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vrees dat daar een as wolk extra voor nodig is, en die moet zeker een paar weken blijven hangen. De mens blijft doorgaan met zijn expansiedrift.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een beetje van de wereld zien is niet verkeerd.

  Maar inderdaad, al die babbelaars die elkaar per se live moeten ontmoeten, dat slaat nergens op, al jaren niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor mij mogen ze alle passagiersvliegtuigen nog wel even aan de grond laten. Overigens hanteer ik al jaren mijn eigen grijze spelling, dat bevalt mij prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De wereld was zo zielig omdat er niet gevlogen kon worden. Dat moet je toch beseffen ;-) Misschien moet het nog enkele weken blijven hangen. Maar ehhhh, in juni ga ik op vakantie.. met het vliegtuig, dus je begrijpt ;-)

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem00:44

  haha, twitter-en als je op vakantie bent! En dan GTST kijken! Idd ik zou Niet Zonder Kunnen! *smile*

  Ik heb vandaag de indo in huis gehaald. (doe ik overigens elke dag omdat ik er mee samen leef, met 3 zelfs! Dus staat het hier vaak op het menu)

  En het rare is dat de 'vakantiegangers' het meeste mopperen met het niet kunnen vliegen! Terwijl de mensen die echt in de shit zitten nu, op bv kankermedicatie wachten, die hoor je niet!

  Groetjes Sillyme

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een bewijs te meer dat onze huidige samenleven heel erg kwetsbaar is. Laat de vulkaan voor mijn part nog maar een tijdje voortspuwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga met Sillyme mee, voor sommigen is het niet zo grappig dat ze niet weg kunnen.

  Fijne dag,
  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem09:48

  Ook erger me groen en geel aan spelfouten, verbasteringen en d waar t hoort en vice versa. Het gekke is dat je dan de brief, poster o.i.d. niet meer leest, maar alleen nog maar die fouten ziet staan. Hoe vind (zonder t omdat je achter het werkwoord komt!) je trouwens die afbreekstreepjes op de meest onmogelijke plekken, bijvoorbeeld mededelin-gen, of deze klassieker: haringkjes?
  Fijne dag verder!

  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem09:49

  door alle frustratie het woordje ik vergeten in de eerste zin tussen Ook en erger. Sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. incinta11:56

  Ik vond het wel lekker rustig, zo zonder vliegtuigen in ons luchtruim ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Is het misschien daarom nu nog meer duidelijk geworden van de noodzaak ervan om bv meer op die manier te vergaderen,ben het zo met je eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Somige mensen stotteren met schrijven, dat maakt de taal nog veel leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. En toetsenborden haperen ook nog eens

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Antonio Samaranch was nogal een Franco aanhanger. Ik vond hem zker niet heilig.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht