Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 09, 2009

Paul de Leeuw

Mag een veroordeeld pedofiel na het uitzitten van de straf wel weer gaan wonen in een buurt met kinderen? is een vraag die ik ondermeer hier tegenkwam.

Hier is mijn antwoord:

Heel lastig. Het klinkt wat bot maar laten we eens kijken naar hoe wij hier een paar decennia geleden tegen homosexualiteit aankeken. Dat werd gezien als afwijking of -bij minder extreme mensen- als ziekte. Bijzonder weinig mensen vonden homosexueel zijn "normaal". Had je sex met iemand van hetzelfde geslacht dan ging je gewoon de bak in. Los daarvan: iemand die de wet overtreed dient daarvoor gewoon gestraft te worden. Leun dus niet tegen een gevel aan want dat is in veel gemeenten verboden. Ook is het niet toegestaan als fietser een persoon te vervoeren op de bagagedrager...De vraag moet gesteld: staat hier de straf in verhouding tot de misdaad? Heeft die man (Vaak gaat het trouwens om vrouwen maar dat vergeet men graag) het kind even onheus betast in de bus of bijvoorbeeld maandenlang opgeloten in z'n kelder en zich er dagelijks aan vergrepen? Moet je een bankrover na het uitzitten van z'n straf laten wonen in een stad waar geen bankfiliaal is? Een pederast (Iemand die zich daadwerkelijk aan kinderen vergrijpt in tegenstelling tot een pedosexueel die zich "alleen maar" tot kinderen aangetrokken voelt, zoals bijvoorbeeld Paul de Leeuw) levenslang in een kinderloze inrichting stoppen zou bijna neerkomen op wat de nazi's deden met Joden, zigeuners, Vrijmetselaars,...Als we mensen gaan opsluiten vanwege hun sexuele geaardheid en/of vanwege hun fantasieën dan is het einde zoek en krijgt Wilders gelijk.

Los van dit al ben ik ook gewoon vader en de sukkel (m/v) die aan mijn kinderen zit zal het zwaar krijgen (en dan druk ik mij heel voorzichtig uit want zeggen dat je mensen iets zult aandoen en de politie ansichtkaarten zal sturen met daarop hints waarmee zij de diverse lichaamsdelen kunnen vinden is niet netjes). Ongeacht zijn of haar ras, huidskleur, geloof of sexuele overtuiging. En tsja...een bankrover die tijdens de roof "per ongeluk" een kind wat aandoet waarbij dat kind een trauma oploopt, krijgt die minder straf dan een pedo alleen maar omdat-ie niet de bedoeling had het kind pijn te doen? Dan wordt het lastig want de meeste pedo's houden oprecht van kinderen en hen pijn doen is het laatste waar ze aan denken/ Vraag maar aan Paul de Leeuw.

Het voordeel van de dag is:

Buitenspelen: Als niet alleen kinderen maar ook volwassenen vaker buiten zouden spelen is dat niet alleen goed voor het milieu (Minder computer, stroom en gas-verbruik thuis) maar ook voor de gezondheid der mensen (Meer beweging, frisse lucht, direct zonlicht)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit stukje