Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 22, 2009

Vrouwen

Dankzij de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg en de gezamenlijke media zit "zeilmeisje" Laura Dekker nu in een zware depressie. Had men haar met rust gelaten dan was zij de jongste ooit die een zeiltocht om de wereld maakte én had zij in relatieve anonimiteit haar school kunnen afmaken. Haar in de gaten houden lukt Jeugdzorg niet, wat blijkt uit het feit dat zij 3500 euro kon opnemen en zonder toezicht naar St. Maarten kon vliegen. Haar laten opwachten door de politie en aan een kruisverhoor onderwerpen leek Jeugdzorg een goede manier om haar wat rust te geven. Haar bij haar vader weghalen vindt men nu de juiste oplossing.

Voor Laura was er geen wachtlijst in de zorg. Voor Laura werd een plekje vrijgehouden op de voorpagina. Voor Laura is het nu te laat om een normaal leven op te bouwen.

Is dat de goede manier om voor een kind te zorgen? Vreemde ideeën houden die lui van Jeugdzorg er op na.

Vreemd genoeg zijn het vaak de voorvechters van de zo geroemde vrijheid van meningsuiting die het overduidelijk niet op prijs stellen wanneer ze worden tegengesproken. Roep in het openbaar maar eens:"Ik ben tegen vrijheid van meningsuiting!" Zeker weten dat er een of ander figuur tegen ageert met het afkraken van jouw mening.

Zo ken ik mensen die beweren dat zij graag de discussie aangaan en bijvoorbeeld op Facebook een stelling plaatsen. Ga je daar tegen in dan "verspil je (hun) tijd", zit je ze te "dissen" en "moet je maar'ns goed nadenken voor je wat schrijft". Leuke discussies worden dat dan waarbij iedereen het maar met elkaar eens is.

Zoals de voorvechters van het vrije woord het verpest hebben voor diegenen die écht hun mening willen uiten, hebben feministes het verpest voor vrouwen die écht voor vol willen worden aangezien.

Ga maar na: Dankzij het feminisme hebben vrouwen nu, bijvoorbeeld, 16 weken zwangerschapsverlof. Hoezo gelijke behandeling? Hoeveel tijd krijgen mannen gratis vrij van hun werkgever als ze net vader zijn geworden? Bovendien is het door die regeling voor veel bedrijven bijzonder onaantrekkelijk om vruchtbare vrouwen in dienst te nemen. Dat is dan ook de voornaamste reden voor het feit dat zo weinig vrouwen in Nederland topfuncties bekleden. Sterker nog: maar liefst 40 procent van alle vrouwelijke topmanagers in Nederland komt uit het buitenland!

Uit onderzoek (Zoek zelf maar op, ik heb daar even geen zin in) blijkt overigens dat verreweg de meeste vrouwen zeer tevreden zijn met het part-time werken en deeltijds voor de kinderen kunnen zorgen. Verder blijkt dat de meeste fulltime werkende mannen graag meer tijd aan het gezin zouden willen besteden maar dat niet durven te vertellen aan hun baas uit angst voor watje te worden aangezien. Een "echte man" zorgt namelijk voor het inkomen. Veel vrouwen roepen weliswaar dat zij een man willen die zijn vrouwelijke kant laat zien maar vraag als man maar eens haar mascara te leen als je een avondje wilt stappen!

Hoeveel mannen kent U die een rok durven te dragen terwijl het voor vrouwen al ruim 30 jaar heel normaal is om een broek te dragen in het openbaar? Daarop voortgaant: Hoeveel mannen kent U die na een scheiding van door de rechter volautomatisch de kinderen kregen toegewezen?

Nu vraag ik U af, bij me eige: welke groep gaat meer gebukt onder het juk van "het systeem": mannen of vrouwen?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Bernard Droog en dat van Brittany Murphy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht