Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, oktober 22, 2009

Verklaren

André Rouvoet wil dat er wat gedaan wordt aan de jeugdwerkloosheid. Welnu: ik heb de oplossing voor hem! Stimuleer mensen om eerder dan hun 65ste te stoppen met werk. Enerzijds zijn die mensen dan vaak nog fit genoeg om hun opgebouwde (pré-)pensioen rond te pompen in de economie en anderzijds komen er plekken vrij die door jongeren kunnen worden opgevuld!

Mocht de Minister van Jeugd en Gezin dit geniale plan ten uitvoer brengen dan brengt hem dat helaas wel in conflict met zijn collegae van met name de PVDA.

De PVDA is die partij van besluitelozen. U weet wel: van meneer Wouter die zegt: "Ik ga wat doen aan de topsalarissen!". Totnogtoe bestond zijn enige actie daaruit dat hij de betreffende bedrijven een brief heeft gestuurd met de vraag of zij zelf het achterhaalde en belachelijk veel geld verslindende bonus-systeem willen aanpassen dan wel afschaffen.

Wat dat betreft kan meneer Wouter een voorbeeld nemen aan Barack Obama: Het gaat om de salarissen van de 25 best betaalde bestuurders van bedrijven die (in feite door de belastingbetaler) onlangs met een katitaalinjectie zijn gered. Die lieden leveren gedwongen maar liefst 90 procent van hun salaris in of moeten anders de miljarden overheidssteun terugbetalen. Overige topsalarissen worden op eenzelfde manier gehalveerd.

Ik zie dat Wouter Bos niet flikken bij zijn maatje (en oud-minister van Financieën) Gerrit Zalm. U wel? Dankzij de vriendjeslobby die ook Wouter aan zijn huidige functie hielp zit ome Gerrit hoog en droog bij ABN Amro (En zat oud-minister Vermeend tot voor kort bij de AFAB. Maar dat terzijde). Sorry...Fortis...pardon...ABN Fortis. Naar het schijnt had hij zich voor het baantje van "fusieleider" vrijwillig opgegeven.

Ik had mijzelf ooit opgegeven als BHV'er bij de naschoolse opvang waar ik werkte. Zodra ik toestemming had voor de cursus liep ik eerst even het gebouw door. Zo bleek dat de beheerder van het gebouw én m'n baas mij niet konden vertellen waar de stoppenkast was. Bij navraag konden de meeste leidsters mij niet vertellen waar de nooduitgangen waren.

Verder waren er in het hele vier verdiepingen tellende kinderopvang-gebouw (beneden was een crêche) geen brandblusapparaten, zat er geen brandwondenzalf in de EHBO-doos, was er geen sprinklerinstalattie, lag er geen evacuatieplan en waren er geen blusdekens bij de twee verschillende keukens.

Toen ik dat doorgaf aan de directie was de reactie:"Enig idee wat dat allemaal kost?" Enigszins verbluft heb ik mijn bevindingen toen gerapporteerd bij de brandweer die hen een flinke boete heeft opgelegd en beval het pand brandveilig te maken. Vreemd genoeg werd mijn contract niet verlengd.

Het contract van Neil Gaiman hoeft niet te worden verlengd. Zijn uitgever is zo blij met'm dat hem een vast werkverband is aangeboden. Meneer Gaiman won bijvoorbeeld de belangrijkste prijzen in de categorieën Horror, Fantasy, Spanning en Science Fiction. Voor één en hetzelfde boek.

Boeken hebben een ontzettend belangrijke plaats in ons leven maar toch heeft het Journaal meer oog voor iemand die kunstjes doet aan een rekstok (knap hoor, daar niet van) dan aan bijvoorbeeld de uitreiking van de Nebula of de Hugo Awards. Alleen het Ako Boekenbal krijgt nog wel eens wat aandacht maar dat is omdat Ako betaalt voor de zendtijd. Zoals ook Philips een weekendje weg regelt voor de redactie wanneer die melding maakt van de mooie kwartaalcijfers van deze grote gloeispaarlampen-fabriek in Eindhoven. Althans, alleen zo kan ik die onzin-berichten op het 8-uur journaal verklaren.

De link van vandaag is naar de website van futuroloog Raymond Kurzweil

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht