Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 21, 2009

Koffiekopje

Wij genieten van de herfstvakantie. Omdat ik vooral freelance werk kan ik goeddeels m'n eigen tijd indelen en deze week dus leuke dingen doen met m'n zoon. Zoals uitslapen, een volledig seizoen "Blake's 7" kijken, een potje Risk spelen bij m'n moeder...Gisteren deden wij een klein IQ-testje (tien vragen, mindern dan vijf minuten) op internet waarbij ik 9 op de 10 vragen goed had beantwoord, de Ferman 10 op de 10 (Een schande! Zomaar beter scoren dan z'n vader...) en een 16-jarige VMBO-student 4 op de 10. Wat scoort U?

Vandaag was ik met m'n zoon bij de tentoonstelling "The Sixties Now" in het Amsterdams Historisch Museum. Die ging over het Amsterdam van de jaren'60 en '70, het ontstaan van Ruigoord en het begin van (gratis) straat-festivals. Het begon met protesten tegen de heersende elite en "Aktie Tomaat" vormde het startschot voor besprekingen waardoor niet veel later ook "gewone" burgers konden genieten van theater, dans en muziek. Errug lollig!

Erna gingen wij naar een café in de buurt waar ik had afgesproken met een vriendin die een dagje in Amsterdam was.

Vraag van de dag: waarom roeren vrouwen vaak twee keer zo lang als mannen in hun thee- of koffiekopje?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jef Nys

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht