Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 07, 2009

Kentucky

Een kabinet dat zichzelf daadkrachtig noemt en dat feit onderstreept door te zeggen:"We zullen een jaar lang laten onderzoeken wat de volgende stap moet zijn" kan ik niet serieus nemen. Het is een beetje als een vlaggestok zonder stok of een rommel-la zonder rommel; het kan wel maar is het net niet. Zeg maar. Dus.

Als gewoon burger kunnen wij weinig doen tegen overheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat wij langer moeten doorwerken, de prijs van een treinkaartje stijgt en wij steeds meer privacy moeten inleveren. Wij hebben net zoveel keus in het weigeren van een prijsverhoging van de ziekenfondspremie als rivierwater kan kiezen tussen wel en niet richting zee stromen.

De boodschap is dus: "Go with the flow" en probeer er wat van te maken. Al kun je natuurlijk -als je je fit genoeg voelt- best wel eens even tegen de stroom in zwemmen om te laten merken dat je het er niet mee eens bent.

Zo schreef ik vandaag m'n eigen brief aan Buma/Stemra. Vooral omdat ik graag van ze wil weten hoeveel de artiesten eigenlijk ontvangen van het geld dat de belangenorganisatie namens hen binnenhaalt.

Verder vandaag de buit binnen gehaald die werd mogelijk gemaakt door onze overstap naar een andere energie-leverancier: 100 euro huurtegoed bij de videotheek.

Uiteraard meteen even een filmpje gehuurd samen met m'n zoon nadat wij eerst even het nieuwe gebouw van zijn oude school hadden bezichtigd en met zijn vroegere juffen hadden gebabbeld. Het werd Valkyrie, een film die duidelijk laat zien dat lang niet elke Duitser het indertijd eens was met de later zo beruchte Adolf H.

Wij keken de film niet op een nuchtere maag maar waren na een bezoekje en het inleveren van kortingsbonnen aardig gevuld met stukjes kipfilet naar een oud recept uit Kentucky.

De link van vandaag is voor hen die iets meer willen weten over de kansen dat planetoïde Apophis een eind zal maken aan het aardse leven op vrijdag de dertiende (april, 2029)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht