Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, oktober 26, 2009

Hoofd

Zo, de herfstvakantie is hier voorbij en het "normale" leventje kabbelt rustig verder...

Vanmorgen was ik bij een vriendin op de thee en vanmiddag had ik zelf een vriend op de thee. Ik vind dat altijd erg gezellig en hoop dat ik dat in de toekomst mag blijven meemaken.

Het mooie van de toekomst is eigenlijk wel dat wij die zelf kunnen vormgeven. Maar dan moeten wel de handen uit de mouwen worden gestoken want als we het aan anderen overlaten komt er natuurlijk weinig goeds van. Toch?

Zou U de toekomst willen overlaten aan mensen als Dirk Scheringa? Ongetwijfeld een zeer charmante man maar feit is dat hij van duizenden mensen het vertrouwen heeft beschaamd.

Mensen vertrouwen ook de organisatie Buma/Stemra niet meer dat vrolijk doorgaat met het geld rekenen voor het insluiten van muziek op websites. Al geldt de regeling "alleen nog maar" voor commerciële bedrijven. Wie verder leest weet dat Buma iedereen als commerciëel ziet die waar dan ook op de site een advertentie heeft staan.

Zouden mensen Minister van Justitie Ernst Hirsch-Balin nog vertrouwen nu die heeft laten blijken geheel niets te (willen) doen aan de kwalijke praktijken van de bekende auteursrechten-organisatie?

Ik betwijfel het.

Mensen als Richard en Mayumi Heene zijn ongeschikt als ouders en dienen de ouderlijke macht kwijt te raken aan mensen die hun taak als opvoeder wél serieus nemen. Puur als publiciteits-stunt bedachten zij dat hun zesjarige zoontje per ongeluk was opgestegen in een door papa zelfgebouwde heteluchtballon. Tienduizenden dollars zijn uitgegeven aan het laten uitrukken van helicopters, de inzet van politiemachten en dergelijke. Mensen als Richard en Mayumi gedragen zich zeer onverantwoord en moeten gewoon de bak in en daar wasknijpers in elkaar zetten voor een dubbeltje per dag. Net zolang tot het volledige bedrag is terugbetaald aan de maatschappij. Vind ik.

Maar ja, ik vind ook dat échte schurken (zoals bankdirecteuren die doelbewust mensen oplichten ter zelfverrijking) moeten worden aangepakt en niet mensen die rondfietsen met een ontbrekende reflectorstrip op de linker trapper.

Helaas zijn er ook politie-agenten die ervoor zorgen dat burgers zelfs de politie niet meer vertrouwen. Zoals in het voorbeeld waar ik onlangs mee kwam. Maar ook in Amerika zijn er agenten die graag misbruik maken van hun macht.

Neem de ordehandhavers die Phuong Ho te grazen namen. Volgens een huisgenoot die het voorval filmde met zijn mobiel werd de luidruchtige jongeman eerst geboeid en vervolgens door agent Kenneth Siegel nog enkele malen geslagen met een ijzeren staaf. Waaronder op het hoofd.

De link van de dag is naar de plek waar ik een brief publiceerde omdat ik vermoed dat Albert Heijn doelbewust mensen oplicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht