Het schijnt mijn stijl te zijn: meerdere onderwerpen in één enkel stukje tekst maar eigenlijk ben ik gewoon lui; Ik heb gewoon geen zin om te kiezen...
De politie is je beste vriend. Natuurlijk. Maar hoewel de politie vaak bijzonder goed werk verricht zal de 25-jarige Sergej uit de Amsterdamse Staatliedenbuurt daar heel anders over denken.
Hij liep laatst gewoon op de stoep toen hij een auto vanaf de weg op hem af zag komen scheuren, de stoep op. Hij probeerde nog weg te rennen maar het was al te laat. De auto schampte een geparkeerde auto, greep in de vaart een fietsenrek mee en pinde daarmee de onfortuinlijke jongeman mee tegen de muur.
Meerdere operaties zullen nodig zijn voordat Sergej weer kan lopen. De agenten -die overigens een eerste hulp verlenende toevallig passerende dokter wegstuurden- zagen binnen een paar tellen dat hij niet de overvaller was wiens signalement zij op zak hadden.
Omdat het slachtoffer in eerste instantie was aangemerkt als verdachte (foutje in de communicatie...) mocht hij 24 uur lang geen contact hebben met zijn familie. Tot op heden hebben de agenten geen excuses aangeboden en ook zullen zij waarschijnlijk niet worden vervolgd.
Een politieman die wél zijn excuses aanbood is Bernard Welten. Onder lichte politieke druk heeft hij zijn kritiek op de rechtstaat ingetrokken. Voortaan doet hij dus gewoon wat de minister en de burgemeester hem opdragen te doen. Brave jongen!
Wat meestal ook doet wat het moet doen is computersoftware. Maar mensen vergeten helaas wel eens dat software weinig meer is dan een hamer voor een timmerman: Als je niet weet wat timmeren eigenlijk is heb je weinig aan een stuk hout met een metalen kop...Neem bijvoorbeeld boekhoudsoftware.
Zo'n boekhoudprogramma is weinig meer dan het ouderwetse opschrijfschriftje; je moet zelf nog wel weten wat je invult, op welke plek en waarom. Zo wil het bezit van een hele fijne Parker-pen niet zeggen dat degene die de pen vasthoudt automatisch de prachtigste gedichten schrijft.
Ik weet niet wie de teksten van Wouter Bos schrijft maar ik vind het wel knap! Het klinkt alsof hij heel kapitalistisch bezig is met geld smijten maar intussen lijkt er wat anders te spelen...
Misschien probeert hij Nederland stiekem communistisch te maken door eerst grote banken te nationaliseren en de kleintjes te laten verdwijnen. Uiteindelijk zit heel Nederland bij De Staats Bank (Let op de afkorting!) ;-). Let op mijn woorden: Volgend jaar komen de energiebedrijven aan de beurt!
Nog verder in de toekomst wordt er wellicht "levend schaak" gespeeld. John de Mol IIX, dan president der Nederlanden, zal hoogstpersoonlijk het maandelijkse spelprogramma leiden. Twee buurtteams uit "achterstands"-wijken spelen een potje schaak waarbij de bewoners zelf de stukken zijn. Elk geslagen stuk wordt ook daadwerkelijk geslagen. Da's wel zo leuk voor de kijkcijfers.
Van het verliezende team zal de wijk -met inwoners en al- met de grond gelijk worden gemaakt. De mensen uit de winnende buurt mogen hun intrek nemen in één van de luxe appartementenflats die op de vrijgekomen plek worden gebouwd, naast nog een stuk of wat verse woontorens. Hierdoor komt er dus nog een buurt vrij en ook deze zal worden gesloopt ten faveure van absurd dure nieuwbouw.
Op deze manier is er binnen enkel decennia een einde gemaakt aan het verschijnsel:"Leven op een inkomen van onder modaal"
Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Adriaan Kortlandt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!