Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 18, 2009

Binnenstromen

Jaap de Hoop Scheffer werd eertijds informatie onthouden die cruciaal was bij een eventuele beslissing over de Nederlandse inbreng inzake de kwestie "Irak" en natuurlijk ontkennen de betrokken partijen elke betrokkenheid bij dit zoveelste verdwijntrucje (Herinnert U zich de verdwenen Srebenica-filmrolletjes nog?). Machthebber hebben al lang geen respect voor de burger meer dus hoe kunnen zij van de burger verlangen dat die hen nog wél respecteert?

Mensen hebben sowieso vaak geen respect meer. Niet eens meer voor de doden. Neem nu verpleeghuis De Houttuinen in Haarlem. Daar overleed een bewoonster op zaterdag. Toen de familie op maandag de kamer wilde uitruimen bleek dat al gebeurd en lag er zelfs al een ander in het bed van de overleden moeder. De persoonlijke spulletjes waren nietsontziend in vuilniszakken gepropt. De directie verschuilt zich achter regeltjes. Het ministerie heeft geregeld dat een verzorgingshuis 13 dagen financiële compensatie krijgt na overlijden van een patiënt waarvan het de bedoeling is dat de familie van de overledene daar de helft van krijgt voor onkosten in verband met het opruimen van de kamer en dergelijke. Mij zou het niet verbazen als blijkt dat de directie dat geld heeft ontvangen en het vervolgens niet gebruikt waar het voor bedoeld is. Ik hou verpleeghuis De Houttuinen in de gaten en mocht men weer in de fout gaan dan zal ik even onderzoeken welke manager de hoogste bonus heeft ontvangen voor het zo vakkundig "opruimen" van patiënten.

Niets ten nadele overigens van personeel en management dat wél goed werk verricht.

Met m'n eigen patiënt hier in huis gaat het inmiddels wat beter. Oma kwam gisteren langs om hem even te verwennen en liet een heerlijke bak hutspot voor ons achter waar wij zowel gisteren alsook vandaag van genoten.

Met de mede-oprichters van een charitatieve stichting hebben wij vandaag de papieren ingevuld die nodig zijn voor het openen van een bankrekening. Laat de fondsen nu maar binnenstromen.

De link van vandaag is voor hen die nog even afscheid willen nemen van George Junior.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!