Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 08, 2008

Onderscheid

Mocht eergisteren weer lekker jammen met buurvrouw Winonah. Daarmee werd andermaal de theorie bewezen dat als je samen speelt de pret groter is dan wanneer je in je eentje speelt.

Jelle Kaastra en Norbert Werner van Stichting Ruimte Onderzoek Nederland (kortweg SRON) en wat collega-astronomen hebben een andere theorie bewezen. Wist men al dat zo'n vijf procent van het ons bekende heelal uit materie bestaat, kon men eerst maar het bestaan van de helft ervan aantonen. Dankzij volharding, geduld, samenwerking en onderzoek is nu de ontbrekende helft vrijwel zeker terecht. Bijna tien jaar geleden werden er al wat vermoedens bevestigd maar nu is men nog zekerder van de zaak. Lees het artikel voor het hele verhaal over de ontbrekende ruimte-massa.

Dit soort berichten heeft vaak de interesse van mijn zoon die vanmorgen samen met mij tot een aardige theorie kwam waarom mensen aan het begin van de zomer vaak wakker worden voordat de wekker gaat; het is niets minder dan het menselijk jachtinstinct!

Zou datzelfde instinct ervoor zorgen dat de geldwolven van onze tijd vaak ook wel "topmanager" heten?

"De contracten zijn afgesloten in een vorige kabinetsperiode en daarom kunnen wij niet nagaan of wij indertijd hebben ingestemd met de bonusregelingen bij Connexxion." Wat een ongelooflijke lading stierepoep! Je moet maar het lef hebben om dit bij elkaar te verzinnen!

Het draait allemaal om Rob van Holten, de vice-voorzitter van de Raad van bestuur bij het vervoersbedrijf dat tot 1 januari jongstleden nog volledig in handen was van de overheid. Naast zijn jaarsalaris van ongeveer 400.000 euro kreeg bij bij zijn vertrek nog'ns ruim 8 ton mee. Da's een hoop geld. Hij zal het vast verdiend hebben, daar twijfel ik niet aan. Wrang is wel dat men de reguliere medewerkers een bonus van 1000 euro per persoon niet kon betalen "omdat daar geen geld voor is." Niet meer, nee. Als de oprotpremie van Rob van Holten was verdeeld over de iets meer dan 14.000 werknemers hadden zij elk zo'n 60 euro kunnen opstrijken als extra'tje.

Het is ook allemaal niet eerlijk. Zo moeten hondenbezitters met een zakje en/of schepje rondlopen om de uitwerpselen van hun hond meteen te kunnen verwijderen maar hoeven de leden van de bereden politie blijkbaar geen paardenpoep te scheppen. Ik vroeg de burgemeester naar het waarom van dit onderschij...onderscheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht