Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 15, 2008

Bankafschrift

Kreeg gisteren een antwoord binnen van de overheidsvoorlichter op mijn vraag over de verpakkingsbelasting.

Helaas is het geen antwoord op de gestelde vraag. Vermoedelijk is de inhoud van mijn e-mail aan de overheid niet eens gelezen maar keek men naar de kopregel en stuurde vervolgens een standaard-antwoord. Mag ik van de geachte lezer een antwoord op de volgende vraag:

Bent U een automobilist die met zijn/haar eigen auto minder dan 8049 kilometer per jaar rijdt?
Dan kunt U beter een auto huren wanneer dat nodig is. Rijdt U ongeveer 5000 kilometer op jaarbasis dan bespaart U ongeveer 1000 euro per jaar door Uw auto te verkopen en alleen een auto te huren wanneer U dat nodig acht. Althans, volgens berekeningen van de BOVAG.

Volgens mijn berekeningen gaat het goed mis met onze mooie wereld. Zo besloot een Oostenrijker (...) vijf gezinsleden -waaronder een 7-jarig meisje- van het leven te beroven met hulp van een speciaal voor dat doel aangeschafte bijl; In Roemenie heeft een 18-jarige jongen zijn buurmeisje van vijf doodgeslagen met een hamer en vervolgens sexueel misbruikt en in Belgie krijgt een vrouwelijke gevangene toestemming zwanger te worden om zo over het verlies te komen van haar vijf dode kinderen. Die zij notabene zelf heeft vermoord. Waarvoor zij in de cel zit. Dus. Als zodanig.

Doet mij denken aan de Amerikaanse gevangene op deathrow die een beroep deed op de president om de doodstraf om te zetten in celstraf. Hij was namelijk zo zielig omdat hij wees was. De president kende het beroep toe. De man in kwestie zat in de dodencel vanwege de brute moord op zijn ouders...

Het natuurgeweld in China heeft al meer dan 10000 mensen het leven gekost en in Myanmar komt het zusje van cycloon Nargis nog even langs om namen toe te voegen aan de toch al extreem lange dodenlijst. Een en ander doet je afvragen waarom er jaarlijks zo ontzettend veel geld wordt gestoken in het voorkomen van terroristische aanslagen en relatief zo weinig in het bestrijden van natuurgeweld dat steeds extremere vormen lijkt aan te nemen:

Een beetje orkaan doodt tegenwoordig meer mensen in een middagje dan Al-Qaida in een jaar.

Extremisme komt voor in vele vormen en -ondanks wat sommigen beweren- wonen mensen met extremistische ideeen niet alleen in zogeheten achterstandswijken. Extremisme zit namelijk in je hoofd en heeft weinig te maken met het aantal cijfertjes voor de komma op je bankafschrift.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht