Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 20, 2008

Spade

Was dit weekend bij vriend Erwin in Breda om zijn verjaardagsviering bij te wonen en ben eigenlijk nog maar net thuis in Amsterdam. Ferdinand en oma liggen ziek te wezen bij haar thuis en PSV is voor de afwisseling landskampioen voetbal geworden. Jammer voor Ajax dat vandaag met 5-1 won van Heracles.

Tsja, winnen is ook niet alles. Hoe "win" je bijvoorbeeld een oorlog? Spreek je af dat de oorlog maximaal vijf jaar mag duren en wie dan de meeste dodelijk slachtoffers heeft veroorzaakt onder de tegenpartij heeft gewonnen? Stel je voor dat de Chinezen besluiten ons te "bevrijden" van het juk van de regeringsvorm die wij democratie noemen: is dat dan ook gerechtvaardigd? Hoe bevrijd je een volk dat niet bevrijd wil worden? Voer je eigenlijk niet alleen oorlog om de souvereiniteit van het eigen land te bewaken? Wat doen "we" eigenlijk in Uruzgan? De ouders en andere geliefden van de aldaar omgekomen soldaten zullen zich dat ook afvragen. Eén daarvan is notabene bevelhebber ter plaatse. Vindt hij het nog steeds een goed idee dat Nederlandse militairen helpen met de opbouw van een land door het hanteren van een geweer in plaats van een spade?


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Mark Schouwink en Dennis van Uhm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!