Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, september 15, 2007

Wel

De Leonardo da Vincischool in Amsterdam was uit 260 basisscholen verkozen voor de opnames van een clip ter ondersteuning van de goede werken van Jantje Beton. Zodoende kwam de Ferman in dit clipje terecht: Jumpen voor Jantje Beton 2007.





Van m'n zoon kreeg ik het eerste verjaardagscadeautje: nadat ik het netjes had gevraag mocht ik van hem uitslapen. Hij prepareerde zelf z'n ontbijt en z'n broodje voor school. Buurvrouw Hetty zorgde voor mijn ontbijt: een lekker chocoladebroodje! Buurvrouw Winonah kwam even langs om te feliciteren en vriend Georges had met mij in de stad afgesproken om persoonlijk zijn felicitaties (en van zijn vriendin) over te brengen. Wij hadden afgesproken bij de plek waar wij indertijd repeteerden voor ons werk in The Amsterdam Dungeon. Ook daar zijn wij nog even langsgeweest. Het blijft vreemd om daar te zijn terwijl ik er nu al zo'n anderhalf jaar niet meer werk. Geen Duitsers meer uitschelden, Italianen beledigen of Hollanders te kijk zetten. Moest mezelf tijdens het korte toertje soms even inhouden om geen touristen dreigend aan te kijken of te laten schrikken. Lastig!

Minder lastig was het om een restaurant te vinden voor het traditionele verjaarsetentje met m'n moeder en haar kleinzoon: voor de "afwisseling" werd dat de lokale favoriet "Papa Longo". Het biefstukje smaakte weer heerlijk en vormde een goede voedingsbodem voor de alcohol die later op de avond genuttigd zou gaan worden...;-)

Gedronken, gelachen, gedanst en gepraat werd er in café Mono, bij mij aan de overkant. Het verjaarsgezelschap bestond uit buren Hetty en Vincent en vrienden Kamiel, Fred en Linda. Bovendien werden wij bijgestaan door nog enkele anonieme meedrinkers. Voormalig buurvrouw Johanna deed een beetje mee doordat haar een warme chocomel en een tosti werden aangeboden bij haar bankje in het parkje om de hoek.

Helaas bleek zij vanmorgen onvindbaar maar werd wel haar tas met paspoort en medicijnen ontdekt bij haar tijdelijke verblijfplaats. Voor haar is het te hopen dat zij een warme plek voor de nacht had gevonden.

Mijn plekje werd m'n eigen bed alwaar ik vanmorgen tegen elven ontwaakte uit een droomloze slaap. Met licht bonkend hoofd. Dat dan weer wel...;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!