Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 18, 2007

Verdiend

"Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht" van Mark Haddon is boek nummer 19 van dit jaar. Wat het vooral zo aardig maakt is dat het is geschreven vanuit het gezichtspunt van een vijftienjarige autist die niet houdt van de kleuren geel en bruin en niet tegen ruimtes kan waar zich veel mensen bevinden.

Zaterdagavond kwamen er ook nog wat mensen langs om samen met mij te gedenken dat ik veertig jaar geleden geboren ben. Zondag was het tijd voor lunchen bij m'n moeder alwaar ik samen met m'n zoon een zolderkast in elkaar zette. Leuk, zo'n vader-en-zoon-klusje!

Gisteren was voor m'n zoon een drukke dag; Niet alleen een schooldag met gymles maar direkt erna door naar Kinder Wereldwinkel Koning Max om te werken, thuis even zitten eten en direkt door naar karateles.

Thuisgekomen kregen wij visite van buurman Vincent die bij ons TV kwam kijken omdat het thuis door omstandigheden even niet kon.

Intussen heeft de herfst echt toegeslagen en blijkt andermaal dat gewone burgers van alle kanten worden bedrogen en voorgelogen. Zo bleek de downloadsite MiiVi een project van het anti-piraterij bedrijf MediaDefender, bedoeld om illegaal downloaden van films uit te lokken en zodanig mensen op te pakken die voor de verleiding bezwijken. Daarnaast hebben wij onze eigen fijne overheid die vandaag op Prinsjesdag zal vertellen hoe goed het wel niet gaat met de Nederlandsche economie maar dat we helaas de broekriem nog even strakker moeten trekken omdat het pas beter gaat als wij allemaal een beetje inleveren zodat we het over een paar jaar allemaal veel beter krijgen. Precies hetzelfde dus als wat er al zo'n twintig jaar lang wordt beweerd. Uiteraard zal worden gezegd dat minima worden ontzien en zal de praktijk anders uitwijzen.

Gelukkig maar dat wij mensen hebben als Rita Verdonk die "iets" gaat doen aan het fileprobleem (en misschien wel Burgemeester van Rotterdam wordt!) terwijl Wouter Bos maar weer'ns een brief schrijf, gericht aan de meestverdienende topmanagers in het Nederlandse bedrijfsleven waarin hij hen verzoekt zicg af te vragen of ze de jaarlijkse bonus wel hebben verdiend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!