Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, april 12, 2007

Verstandhouding

Verstandhouding

Ik wandel graag. Zo, dat is er uit. Dan bedoel ik niet wandelen zoals uren lang van de boslucht en vrije natuur genieten maar wandelen zoals ik vanavond deed: Naar huis. Het was een vruchtvolle fractie-vergadering en tijdens het wandelen kon ik rustig nadenken over de gewetensvraag: Wanneer je principieel tegen een bepaald plan bent heb je dan recht van spreken inzake onderdelen ervan? Hoe staat U hierin?

Voor ik de deur uitging had ik nog tijd voor het oefenen van mijn gitaarspel, een potje darten met m'n zoon en hem motiveren op het gebied van een schooltoets, morgen: De topografie van Groot-Brittanië.

De toets van vandaag ging over De Grote Ontdekkingsreizigers. Een machtig onderwerp.

Ook De Koude Oorlog was zo'n machtig onderwerp. Wellicht dat die in alle hevigheid terugkeert nu Amerika raketten plaatst in Polen (en een afweersysteem in Tsjechië) en "aartsrivaal" Rusland die aktie ziet als een bedreiging van de goede verstandhouding.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Kurt Vonnegut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht