Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 01, 2007

Stoer he?

Stoer he?

Hoe voelt het om als Mexicaan illegaal de grens over te gaan naar de VS om daar naar werk te zoeken? Het is bekend dat het voor Canadezen geen enkel probleem oplevert. Die zijn namelijk meestal blank én redelijk goed te verstaan voor de gemiddelde WASP.

Tegenwoordig kunt U in een Mexicaans pretpark proberen hoe het voelt om z'n Mexicaanse gelukszoeker te zijn.

Geluk is voor mij meestal dichterbij en bestaat vooral uit kleine dingetjes zoals vandaag bij m'n moeder op zolder. Daar vond ik bij het opruimen de uitnodiging voor het feest waarop ik indertijd kennismaakte met m'n latere eerste vriendinnetje. Gave tijden waren dat!

Eerder hield ik mij gisteren én vandaag bezig met ramen lappen, vitrage wassen (dacht ik dat de vitrage beige was, blijkt-ie dus wit!), wc-pot boenen, aquarium reinigen, gaten stoppen in dekbed-overtrekken, foto's inscannen en -plakken, nagels knippen, administratie verder op orde brengen en bureaulades uitmesten. Echt helemaal te gek zo'n weekend met klusjes waarbij je tussendoor een beetje TV-kijkt en bijvoorbeeld ziet hoe iemand vreselijk hard wielrent of zwemt.

Natuurlijk worden sportprogramma's gelardeerd met een hoop gekakel over waarom iemand beter is dan een ander en wordt al snel gespeculeerd dat iemand dan wel aan de doping zal zitten. Neem nu de geruchten rond het vermeend dopinggebruik van topzwemmer Ian Thorpe. De uitslag van een dopingtest van tien maanden terug is bekend en zou hem positief bevinden. Vreemd. Normaliter is de uitslag binnen twee tot vier weken bekend en "toevallig" kwam de melding vlak voor de start van het WK-zwemmen. Bovendien heeft Ian Thorpe nog nooit en te nimmer positief getest op doping en dat terwijl hij in zijn loopbaan gemiddeld ongeveer vijftien keer per jaar werd gecontroleerd....

Doet mij een beetje denken aan de verhalen rond het buitenechtelijke kind van Willem-Alexander die in navolging van zijn opa ook wel eens buitenshuis gegeten zou hebben. Of het waar is?

Wat zeker waar is is dat Ferdinand met recht Superfer wordt genoemd. Zo heeft hij gisteren oma's naaimachine gerepareerd en ging hij met z'n elf jaar zelfstandig naar het Amsterdamse Centraal Station voor een afspraak met zijn vriend Jonathan. Stoer he?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht